Απόλλων Π. - Ολυμπιακός 61-87: Μπάσκετ σε άλλη ταχύτητα (vid)

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με εντυπωσιακό τρόπο αφού κυριάρχησε του Απόλλωνα στην Πάτρα με 61-87.

Ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά έπαιξε για μία ακόμη φορά εντυπωσιακό μπάσκετ κι επικράτησε του Απόλλωνα στην Πάτρα με 61-87. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με 29 ασίστ και 44% στα τρίποντα (11/25).

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Μπακ κυριαρχούσε στην επίθεση του Ολυμπιακού, όμως ο Καλχούν με 2/2 τρίποντα κρατούσε σε ισορροπία το σκορ στα πρώτα έξι λεπτά (13-13). Μέχρι το τέλος της περιόδου και με την είσοδο του Σλούκα, οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι στην επίθεσή τους με αποτέλεσμα μετά από 2/2 τρίποντα του Πίτερς να ξεφύγουν με 15-26 (10').

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ξεκάθαρο πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκτήσει φρενήρη ρυθμό. Στην άμυνα δεν έδιναν τίποτα εύκολο στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα αυτοί να δυσκολεύονται να σκοράρουν ενώ στην μπροστινή πλευρά του παρκέ κυκλοφορούσαν με απίστευτη ταχύτητα την μπάλα. Αποτέλεσμα; Τρία διαδοχικά τρίποντα από Λαρεντζάκη, Σλούκα και ΜακΚίσικ και το ταμπλό να γράφει 21-39 (14'). Ο Μπαρτζώκας έκανε συνέχεια αλλαγές κι έριξε όλους τους παίκτες του από νωρίς στο παρκέ και ο Πάπας με έξι σερί πόντους έκανε το 23-45 (17'). Οι Πατρινοί πάντως έκλεισαν καλύτερα το ημίχρονο και μείωσαν σε 30-45 (19').

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν ήθελαν να δώσουν δικαιώματα και με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοβ και τον Γουόκαπ στην επίθεση και την ομαδική δουλειά στα μετόπισθεν αύξησαν τη διαφορά (37-65, 26'). Το όριο των 30 πόντων ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα με καλάθι του Βεζένκοβ (37-68).

 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, οι ομάδες χαλάρωσαν και ο Απόλλωνας βρήκε την ευκαιρία με καλάθια του Σίλα να μειώσει σε 53-77 (35'). Στο κλείσιμο του αγώνα ο Ολυμπιακός έπαιξε με «πεντάρι» τον Βεζένκοβ κάτι το οποίο δεν λειτούργησε και έτσι όταν ήχησε η κόρνα της λήξης το σκορ ήταν 61-87.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 13-13 σε 15-26 και δεν ασχολήθηκε ξανά με το αποτέλεσμα παρά με το μπάσκετ που ήθελε να παίξει στην Πάτρα.

O MVP: Ο Τόμας Γουόκαπ σε 16:25 είχε 7 πόντους, 10 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Προσθέστε και την άμυνα που έπαιξε και καταλαβαίνετε.

Πολύ καλός ως συνήθως και ο Σάσα Βεζένκοβ με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρκετοί παίκτες του Απόλλωνα ήταν σε κακή βραδιά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ταρίκ Μπλακ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπαρτζώκας τελειώνοντας τον αγώνα με 13 πόντους ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης συνέχισε τις καλές εμφανίσεις (10., 2ρ., 3ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι παίκτες του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 29 ασίστ, 5 λάθη και 44% στα τρίποντα (11/25).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η πρώτη χαμένη βολή από παίκτη του Ολυμπιακού μετά από 2 αγώνες (14/14 με Παναθηναϊκό, 25/25 με Μπαρτσελόνα) ήρθε από τον καλύτερο σουτέρ του. Ο Βεζένκοβ ήταν αυτός που αστόχησε.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνίστηκε χωρίς του Παπανικολάου, Κάνααν και Φαλ, αλλά έχει ένα πλήρες ρόστερ και δεν φάνηκε η απουσία τους. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τον Απόλλωνα με σεβασμό, ένταση και σοβαρότητα και στις δύο πλευρές του παρκέ επιβεβαιώνοντας την διαφορά κλάσης που χωρίζει τις δύο ομάδες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-26, 33-50, 42-75, 61-87

1

1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα