Αρ Τζέι Κόουλ στο Gazzetta: «Τίποτα δεν μου χαρίστηκε, έπρεπε να παλέψω για τα πάντα» (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Αρ Τζέι Κόουλ στο Gazzetta: «Τίποτα δεν μου χαρίστηκε, έπρεπε να παλέψω για τα πάντα» (vids)

bet365

Ο Αρ Τζέι Κόουλ είναι ένα μπασκετικό... παιδί του Ρέι Άλεν, ενός από τους μεγαλύτερους σουτερ στην ιστορία του NBA. Ο γκαρντ του Λαυρίου χρησιμοποιεί ως έμπνευσή του τον «Ρέι Ρέι» και αυτό μπορεί να εξηγήσει την απίθανη εμφάνιση του κόντρα στην ΑΕΚ!

Ο Αρ Τζέι Κόουλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ. Αλλά η μπασκετική του καρδιά ανήκει κάπου πιο μακριά. Βλέπετε, ο γκαρντ του Λαυρίου και σκόρερ 23 πόντων στην απίθανη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην ΑΕΚ (95-81), υποστηρίζει τους Μπόστον Σέλτικς. Για ένα και σοβαρό λόγο, τον Ρέι Άλεν!

«Δεν είμαι με τους Νικς, ούτε με τους Νετς. Είμαι Σέλτικς! Από το 2006, 2008. Λατρεύω τον Ρέι Άλεν, φορούσα το Νο24 γι' αυτόν, όπως μεγάλωνα. Ήταν εκπληκτικός σουτέρ. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης, ήθελα να βασίσω το παιχνίδι μου στον τρόπο που έπαιζε», είπε ο Κόουλ στο Gazzetta, λίγο μετά την MVP εμφάνισή του.

Από τα παιδικά του χρόνια ο Κόουλ κλήθηκε να ξεπεράσει μπόλικες δυσκολίες. Πάντα στο γήπεδο του μπάσκετ. Αλλά είχε την κατάλληλη υποστήριξη.

«Ήταν δύσκολα. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Έπρεπε να παλέψω για τα πάντα. Ήμουν πάντα ο μικρότερος, ο νεότερος παίκτης στην ομάδα μου, έπρεπε να δουλεύω συνεχώς για να γίνω καλύτερος. Ευτυχώς είχα την υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μου και έπαιξα μαζί με εκπληκτικούς συμπαίκτες, οι οποίοι μου επέτρεψαν να είμαι ο εαυτός μου και να γίνω αυτός που είμαι σήμερα.

Ήμουν τριών ετών όταν ξεκίνησα να παίζω. Ουσιαστικά ο πατέρας μου, ο οποίος έπαιζε μπάσκετ, μου έβαλε την μπάλα στα χέρια μου από την ημέρα που γεννήθηκα. Μου έμεινε. Και δεν ήθελα να κάνω κάτι άλλο από το να παίξω μπάσκετ. Αν δεν ήταν αυτό, δεν θα έκανα κάτι άλλο», ήταν τα λόγια του Κόουλ.

«Ο πατέρας μου βλέπει όλα τα ματς και με κριτικάρει»

Με τον πατέρα του να έχει ακόμα το ρόλο ενός... προπονητή: «Μιλάω με τον πατέρα μου μετά από κάθε παιχνίδι, είτε έχω παίξει καλά, είτε άσχημα. Πάντα μου λέει αν κάνω κάτι λάθος. Βλέπει τα ματς μαζί με την οικογένειά μου και πάντα με κριτικάρει. Χαίρομαι που έχω κάποιον που το κάνει στην οικογένειά μου».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Κόουλ ήταν πάντα ήρεμος. Ένα προτέρημα για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, αφού: «Ένας κόουτς που είχα στο Τζέρσι, ο κόουτς Έρλι μου έλεγε υπομονή. Όλη την ώρα. Το πνευματικό κομμάτι είναι το πιο σημαντικό στο μπάσκετ και επειδή είμαι ο πόιντ γκαρντ πρέπει να είμαι ήρεμος. Αν οι συμπαίκτες μου δεν με βλέπουν ήρεμο, δεν θα είναι και αυτοί ήρεμοι».

Και ακόμη πιο σημαντικός είναι ο ρυθμός, με τον Κόουλ να μην αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη απέναντι στην άμυνα της ΑΕΚ (3/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 8/8 βολές): «Νομίζω ότι ο ρυθμός είναι το ένας. Οι καλοί σουτέρ ή σκόρερ μόλις δουν ένα σουτ να μπαίνει μέσα, παίρνουν μπροστά. Είναι σημαντικό, ακόμη και αν αστοχήσεις, να συνεχίσεις να σουτάρεις, μέχρι να μπει το σουτ. Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, γιατί το μπάσκετ είναι ένα μακρύ παιχνίδι».

«Στην Ευρώπη έχει πολλά φάουλ, αλλά είναι για... καλό»

Η φετινή είναι η πρώτη επαγγελματική του σεζόν. Με τις διαφορές στην Ευρώπη να είναι... χτυπητές, μόνο που ο Αρ Τζέι Κόουλ θέλει να ακολουθήσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει το Λαύριο.

«Είναι διαφορετικό. Στις ΗΠΑ δεν έχει τόσα φάουλ, αλλά αυτή είναι μία διαδικασία που σε κάνει σκληρό. Μαθαίνω από τα λάθη που κάνω, εδώ στο Λαύριο. Γνωρίζω την παράδοση, αυτός ο κύριος λόγος που ήρθα εδώ. Ο κόουτς Σερέλης μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ και να αναδείξω το παιχνίδι μου. Ελπίζω να συνεχίσω την παράδοση και να παίξω στην EuroLeague μία ημέρα ή να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο ΝΒΑ», είπε ο Κόουλ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα