Παπανικολάου: «Οι 50 νίκες είναι παράσημο, θέλουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό» (vid)

Παπανικολάου: «Οι 50 νίκες είναι παράσημο, θέλουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό» (vid)

Newsroom
Παπανικολάου: «Οι 50 νίκες είναι παράσημο, θέλουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό» (vid)
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το ρεκόρ του Ολυμπιακού, το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Basket League αλλά και την αναμέτρηση που ακολουθεί για την EuroLeague απέναντι στη Ζάλγκιρις.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία αγχωτική νίκη με τον Προμηθέα, «καθαρίζοντας» στο τελευταίο πεντάλεπτο για να φτάσει τις 50 σερί σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το συγκεκριμένο ρεκόρ αλλά και την αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό που έρχεται για την Basket League.

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου

«Είναι καλή ομάδα ο Προμηθέας, κάνει καλή ευρωπαϊκή πορεία, τους ευχόμαστε καλή συνέχεια. Από εκεί και πέρα η ενέργειά μας δεν ήταν στα επίπεδα που έπρεπε στις δύο πλευρές του παρκέ. Θέλω να σταθώ στη δική μας προσπάθεια. Φάνηκε ότι δεν το απολαύσαμε αλλά είναι ένας μήνας με ταξίδια, χιλιόμετρα, παιχνίδια με μικρή διαφορά ημερών. Με τραυματισμούς τον Φεβρουάριο και παίκτες να φορτώνονται κόπωση. Όσο βαθύ ρόστερ και να έχεις παίζουν τον ρόλο τους».

Για τις 50 σερί νίκες: «Τα ρεκόρ δεν είναι για τις ομάδες. Αυτές κρίνονται από τους τίτλους. Αυτή είναι η πραγματικότητα, είναι παράσημο αλλά ο στόχος μας δεν είναι αυτός».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Δεν έχει να κάνει η απόσταση των δύο νικών, θέλουμε να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε το μομέντουμ. Σε ένα ντέρμπι ανεξαρτήτως των προηγούμενων αποτελεσμάτων, μπορεί να αλλάξουν πολλά σε θέμα ψυχολογίας. Θέλουμε να πάμε να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε».

Για το παιχνίδι στο Κάουνας: «Μένει να δούμε για τον Κώστα και αν θα μπορέσει να είναι μαζί μας στη Λιθουανία. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τον πρώτο στόχο, του Top-8. Απ΄τη στιγμή που έχουμε δυνατότητα να κοιτάξουμε ψηλά είναι ευκαιρία. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, μία εβδομάδα χαλαρότητας μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην πορεία, όπως πχ η Φενέρ μετά τους τραυματισμούς, η Παρτιζάν το αντίθετο έχει βρει τον ρυθμό της. Το Μιλάνο είχε προβλήματα αλλά στα τελευταία επτά έχουν κερδίσει τα έξι».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα