ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 78-72: Βήμα τετράδας για τον Μπάνε (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ (12-9) γιόρτασε την απόσυρση της φανέλας του Μπάνε Πρέλεβιτς με τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (12-9) με σκορ 78-72. Με την ομάδα του Φώτη Τακιανού να παίρνει το πλεονέκτημα απέναντι στην ΑΕΚ και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την τετράδα.

Ο ΠΑΟΚ στη μεγάλη βραδιά του Μπάνε Πρέλεβιτς έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Όπως θα ήθελε ο αιώνιος αρχηγός του. Επιβλήθηκε με 78-72 απέναντι στην ΑΕΚ και πήρε διπλή... νίκη, αφού έκανε το «2 στα 2» απέναντι στην ομάδα του Ηλία Καντζούρη και απέκτησε πλεονέκτημα στο ενδεχόμενο τελικής ισοβαθμίας.

Η ΑΕΚ σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, μετά από το ματς απέναντι στον Προμηθέα και την τελευταία αγωνιστική την περιμένει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στα Άνω Λιόσια.

Ο Νέιτ Ρένφρο έχει τη φάση του αγώνα με το κρίσιμο κόψιμο απέναντι στον Ακίλ Μίτσελ (15π., 6 ριμπ., 3 ασίστ), ωστόσο Πολυτιμότερος του ματς ήταν ο Τζέιλεν Χαντς με 23 πόντους.

Το ματς

Η βραδιά άνηκε στον Μπάνε Πρέλεβιτς. Μέχρι το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να φτάσει σε προχωρημένο σημείο, θαρρείς πως όλοι είχαν μείνει στη φανέλα με το «7» που ανέβηκε στον ουρανό του κλειστού της Πυλαίας.

Η προθέρμανση έμοιαζε αδιάφορη. Και μέχρι οι δύο ομάδες να μπλεχτούν σε έναν εξαιρετικό... σκυλοκαυγά, με το προβάδισμα να αλλάζει κάτοχο ανά επίθεση, σπαταλήθηκαν τα πρώτα 15 λεπτά.

Αμφότεροι οι «Δικέφαλοι» δεν ενθουσίασαν με την ευστοχία τους. Ο ΠΑΟΚ κυνήγησε περισσότερα τα τρίποντα, η ΑΕΚ πήγε το ματς κοντά στο καλάθι. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα επί μέρους 10-2 για να προηγηθεί με 15-10 (από 5-8). Έκλεισε την πρώτη περίοδο με το απίθανο τρίποντο του Χαντς στο +5 (23-18), ενώ όταν η ΑΕΚ επέστρεψε (23-24) έκανε σερί 5-0 για να πάρει ξανά το προβάδισμα (28-24).

Από το 31-31 στα μέσα της 2ης περιόδου, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια. Μέχρι το σημείο που η ΑΕΚ με σερί 6-0 (από Φλιώνη, Λεμάρ, Γιάανκοβιτς) προηγήθηκε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με διαφορά 5 πόντων (44-49).

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, από ισάριθμα κλεψίματα, η ΑΕΚ βρήκε σκορ ξανά με τον Γιάνκοβιτς για το +7. Και στη συνέχεια, ενώ ο ΠΑΟΚ επέμεινε σε (άστοχα) τρίποντα ο Λεμάρ πήγε τη διαφορά στους 9 (44-53).

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Μετέφερε το παιχνίδι του κοντά στη ρακέτα και βρήκε λύσεις, είτε από κερδισμένες βολές, είτε από κοντινά καλάθια (με εκφραστή τον Ρένφρο) για το 49-53.

Από το σημείο του +9 για την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έκανε επί μέρους 8-2, με τον Χαντς να βρίσκει στόχο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (και ενώ ο ΠΑΟΚ σούταρε με 6/21).

Μόλις στην πρώτη φάση της 4ης περιόδου, το προβάδισμα της ΑΕΚ χάθηκε, με το νέο τρίποντο του Φράνκε. Ο Κένι Γουίλιαμς σημείωσε 8 συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του, βάζοντας κιτρινόμαυρο χρώμα στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν παράτησε το ματς. Και δικαιώθηκε. «Έσβησε» ξανά το προβάδισμα της ΑΕΚ και όχι μόνο. Προηγήθηκε με 65-63, μετά από γκολ-φάουλ του Χάντς.

Ο Γουίλιαμς ήταν η μοναδική απειλή της ΑΕΚ (65-65), αλλά ο Ράιλι (15π. σε εκείνο το σημείο) είχε βρει ρυθμό (68-65). Πέντε λεπτά για το φινάλε και όλα μπορούν να συμβούν.

Χαντς VS Γουίλιαμς

Οι προσωπικές μονομαχίες ήταν εκπληκτικές. Ο Χαντς έκανε το 73-70, ο Λεμάρ το 73-72 και ο Χαντς (ξανά) το 75-72! Ο Λεμάρ δεν κατάφερε να συνεχίσει το... σερί και ενώ απέμεναν 1:32 για το τέλος.

Η ΑΕΚ άφησε εκτός των επιθέσεών της τον Γουίλιαμς (15 από τους 20 πόντους του ήρθαν στην 4η περίοδο), σπατάλησε χρόνο και επιθέσεις, κάτι που μιμήθηκε και ο ΠΑΟΚ. Η αποβολή του Ράιλι (5ο φάουλ), μισό λεπτό πριν το φινάλε, έδωσε στην ΑΕΚ μία ακόμη ευκαιρία.

Ο Μίτσελ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, αλλά ο Ρένφρο με ένα απίθανο κόψιμο, πρόσφερε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να καθαρίσει το ματς. Ο Χαντς οδηγήθηκε στις βολές. Αστόχησε στην πρώτη, ευστόχησε στη δεύτερη για το 76-72.

Η ΑΕΚ δεν σκόραρε, οι νέες βολές του Χαντς έφεραν το +6 και το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ νικητή.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο φινάλε, με τον ΠΑΟΚ, από το 71-70, να τελειώνει το ματς με επί μέρους 7-2 και να φτάνει στη νίκη.

Ο MVP: Ο Τζέιλεν Χαντς μέτρησε 23 πόντους, αρκετοί στο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, ενώ πρόσθεσε 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ρένφρο είχε την τάπα του αγώνα, 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Επίσης ο Ράιλι πρόσθεσε 15 πόντους και 6 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Λίγα πράγματα από τον Μάντσεν στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα λάθη των δύο ομάδων, μόλις 7 έκαστος σε ένα τόσο κρίσιμο ματς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Φυσικά η απόσυρση της φανέλας του Μπάνε Πρέλεβιτς.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει και στα Άνω Λιόσια με 83-71, διπλασίασε τις νίκες του και έχει το πλεονέκτημα απέναντι στην ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ήταν ένα ντέρμπι, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ πήρε διαφορά, αλλά δεν κατάφερε να τη διατηρήσει, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει περισσότερες λύσεις. Ανεξήγητο γιατί η ΑΕΚ δεν έδωσε περισσότερες επιθέσεις στον... καυτό στην 4η περίοδο Γουίλιαμς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-18, 40-39, 52-55, 78-72

PAOK - AEK stats

PAOK - AEK stats

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα