Παναθηναϊκός: Οι δράσεις της ΚΑΕ για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Παναθηναϊκός: Οι δράσεις της ΚΑΕ για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Γιώργος Κούβαρης
Καλαιτζής

bet365

Στο περιθώριο του αγώνα Παναθηναϊκού-Απόλλωνα Πάτρας, η «πράσινη» ΚΑΕ με την PAO BC Academy προχώρησαν σε διάφορες δράσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Συγκριμένα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η PAO BC Academy και ο ΟΠΑΠ ένωσαν τις φωνές τους και φτιάχνοντας ένα παζλ στο κέντρο του γηπέδου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα με τον Απόλλωνα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα: «Μπάσκετ για όλους, αθλητισμός για όλους, κοινωνία με όλους».

Επίσης βραβεύτηκαν ο γιατρός της Ακαδημίας Δημήτρης Νικολάου καθώς και η επιστημονική συνεργάτιδα Σοφία Δρόσου. Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν και αρκετά παιδιά τα οποία έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην ατμόσφαιρα του γηπέδου. Συγκεκριμένα ήταν Παιδιά των Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μαζί με την της PAO BC Academy ASD (Autism Spectrum Disorder) τα οποία και παρακολούθησαν δια ζώσης το ματς της 21ης αγωνιστικής της Basket League.

Παναθηναϊκός - Απόλλων 108-77: Ξέσπασε με «κατοστάρα» στους Πατρινούς (vids)

Ο Διευθυντής Λειτουργίας της PAO BC Academy, Γιώργος Καλαϊτζής με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι η είναι η παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό και πραγματοποιούμε ορισμένες δράσεις. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η PAOBC Academy εδώ και πέντε χρόνια έχουν δημιουργήσει τα τμήματα PAO BC Academy ASD για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτά τα παιδιά που μέσα από τις προπονήσεις τους γεμίζουν τις ψυχές μας. Έχουμε πολλούς συνοδοιπόρους σε αυτό το έργο και τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ευχόμαστε με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε και άλλες ομάδες ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας δημιουργώντας και εκείνες τμήματα για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού».

Σημειώνεται επίσης πως, έπειτα από πρωτοβουλία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ Εθελοντική Αιμοδοσία. Ειδικό κλιμάκιο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ιατρούς και νοσηλευτές βρέθηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από τις 13:00, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους φιλάθλους μας, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

"""

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα