Παναθηναϊκός: Αν δεν το τελειώσει θα... τρέχει και δεν θα φτάνει

Παναθηναϊκός: Αν δεν το τελειώσει θα... τρέχει και δεν θα φτάνει

Παναθηναϊκός: Αν δεν το τελειώσει θα... τρέχει και δεν θα φτάνει

bet365

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 κόντρα στο Περιστέρι bwin παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα και ο Γιώργος Κούβαρης σπεύδει να προειδοποιήσει ότι οι «πράσινοι» οφείλουν να τελειώσουν τη σειρά στο Game 4 για να μην μπλέξουν σε απρόσμενες περιπέτειες.

Πάντως δεν πρέπει να έχουμε παράπονο από τη σειρά Παναθηναϊκού-Περιστερίου bwin...

Άλλο ματς είδαμε στο Game 1, άλλο ματς είδαμε στο Game 2 και άλλο ματς είδαμε στο Game 3. Τουλάχιστον δεν βαριόμαστε. Πάντα έχουμε και κάτι διαφορετικό να πούμε και να σχολιάσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, στο δεύτερο παιχνίδι το Περιστέρι «έπιασε» από τον... λαιμό και «στραγγάλισε» τους «πράσινους» ενώ στο τρίτο ήταν η σειρά του Περιστερίου να πάθει... Μονακό στην 3η περίοδο λόγω της πολύ καλής άμυνας των γηπεδούχων.

Με αυτά και με αυτά η σειρά βρέθηκε στο 2-1 για τον Παναθηναϊκό. Πλέον η ομάδα του Χρήστου Σερέλη χρειάζεται άλλη μια νίκη για να πάρει το εισιτήριο για τους φετινούς τελικούς. Και αν θέλετε την άποψή μου, πρέπει να την πάρει το Σάββατο στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Όχι την άλλη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ σε ενδεχόμενο Game 5, αλλά στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Αν δεν τα καταφέρει και το Περιστέρι ισοφαρίσει σε 2-2, τότε τα πάντα είναι ανοικτά. Και καλώς ή κακώς το Περιστέρι δεν είναι... Λάρισα (σ.σ. πάντα με όλον τον σεβασμό στην περσινή της προσπάθεια) για να το «καταπιεί» το ΟΑΚΑ. Όπως «κατάπιε» τους Θεσσαλούς πριν από έναν χρόνο στο 5ο ματς της σειράς.

Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο

Το Περιστέρι έχει το ρόστερ, την εμπειρία, αλλά και την τεχνογνωσία του προπονητή από τέτοιες καταστάσεις ώστε να παρουσιαστεί άκρως ανταγωνιστικό και να βάλει τον Παναθηναϊκό σε περιπέτειες. Γι' αυτό και λέω: Ο Παναθηναϊκός πρέπει να «τελειώσει» την πρόκριση το συντομότερο. Και πρέπει να το κάνει και για έναν ακόμη λόγο.

 

Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα «σκουπίσει» τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή. Όπερ και σημαίνει ότι θα έχει περισσότερες ημέρες ξεκούρασης και «αδειάσματος» από τα όσα προηγήθηκαν και στο Final Four της Euroleague. Όσο καθυστερούν οι τελικοί, άλλο τόσο θα είναι προς όφελος του Ολυμπιακού. Αν και εδώ που τα λέμε, οι «ερυθρόλευκοι» είναι και παραμένουν το μεγάλο φαβορί. Είτε έπαιζαν αύριο με τον «αιώνιο» αντίπαλο, είτε παίξουν την άλλη εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο θα προσπαθήσει μόνο να τους «χτυπήσει» στην ψυχολογία. Μήπως και καταφέρει κάτι. Γι' αυτό και λέω ότι όσο πιο γρήγορα συναντηθούν οι «αιώνιοι», τόσο περισσότερο θα μπορούν να ελπίζουν στο «τριφύλλι» σε κάτι καλύτερο. Τώρα θα μου πείτε: Για 2-3 μερες διαφορά; Ναι, για 2-3 μέρες διαφορά. Κάθε 24ωρο θα μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις. Όμως ας μην προτρέχω. Γιατί όλα αυτά που λέμε τώρα μπορεί να μας στείλουν απευθείας στον... κουβά. Το έγραψα και στο live του Game 2. Δεν φημίζομαι για τις προβλέψεις μου. Ακόμα... συλλέγω μηνύματα για τις προβλέψεις μου για το Final Four. Οπότε ας επικεντρωθούμε -προς το παρόν- στα ημιτελικά.

H άμυνα... All Star Game και ο game changer

Στο Game 3 η άμυνα του Παναθηναϊκού στο α' ημίχρονο θύμιζε... αγώνα All Star Game. Ξέρετε. Έχει ο αντίπαλος την μπάλα και του ανοίγουν διαδρόμους για να σκοράρει. Ε, κάτι ανάλογο έκαναν και οι «πράσινοι» κάθε φορά που ο Φρανσίσκο είχε την μπάλα στα χέρια του. Ντράιβ-καλάθι. Ντράιβ-καλάθι. 4-5 φορές πρέπει να έγινε στο πρώτο μισό του ματς. Σαν να ήξεραν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την κατάληξη της φάσης και απλά είχαν συμβιβιαστεί με αυτήν. Δεν λέτε πάλι καλά που ήταν εύστοχος ο Παναθηναϊκός και σκόραρε 49 πόντους; Δεν θέλω να πιστεύω τι θα είχε συμβεί αν είχε -έστω- κατά το ήμισυ την ευστοχία του ημιχρόνου. Σίγουρα... άλλα πράγματα θα διαβάζατε τώρα.

Τι ήθελε ο Παναθηναϊκός για να αλλάξει η ιστορία του αγώνα; Μια σπίθα στην άμυνα. Έναν -τρόπο τινά- game changer. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Αγραβάνη, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έβγαλε ενέργεια, παρέσυρε συμπαίκτες και εξέδρα και μαζί με τον Παπαγιάννη ο οποίος έκανε ένα καλό αμυντικό ματς ύστερα από καιρό, έδωσαν την ώθηση για να βρεθούν και οι εύκολοι πόντοι στην επίθεση. Κάπως έτι το αγχωτικό, όσο και επικίνδυνο 49-49 του ημιχρόνου έφτασε στο σημείο να γίνει και +21 για τον Παναθηναϊκό στην 4η περίοδο. Από τη στιγμή που «έβγαιναν» οι άμυνες, βρέθηκε και το εύκολο καλάθι στην επίθεση. Η μπάλα σταμάτησε να «κολλάει», οι Λι και Πονίτκα ήταν καταλυτικοί μοιράζοντας 10 από τις 19 ασίστ της ομάδας τους, ο Γκριγκόνις έγινε ο... Γκριγκόνις που περιμένουν την ομάδα και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-1. Ξαναλέω. Το 3-1 είναι επιβεβλημένο. Σε περίπτωση που το Περιστέρι φέρει τη σειρά στα ίσια (2-2) και επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για έναν «τελικό», τα πάντα θα είναι ανοικτά.

Και κάτι τελευταίο. Στα δύο τελευταία ματς, οι διαιτητές έχουν αφήσει το δυνατό, ενίοτε και σκληρό παιχνίδι. Και δεν θεωρώ ότι είναι ωραία η συνολική εικόνα. Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί η κατάσταση στη συνέχεια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...