Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Σλούκας: Η ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων» περνάει από τα χέρια του

Κώστας Σλούκας Ολυμπιακός Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους και 7 ασίστ ήταν μακράν ο καλύτερους παίκτης του τρίτου τελικού της Basket League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκό, φέρνοντας τους «ερυθρολεύκους» ένα βήμα μακριά από τον τίτλο.

Ο δεύτερος τελικός της Basket League στιγματίστηκε από την απουσία δημιουργίας για τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Σλούκας ήταν απών λόγω ίωσης και ο Τόμας Γουόκαπ έχασε το δεύτερο ημίχρονο μετά το flopping που χρεώθηκε. Χωρίς τους δύο βασικούς δημιουργούς της περιφέρειας ήταν αδύνατο για τους «ερυθρολεύκους» να επιβιώσουν στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Κυριακής. Ο Σλούκας έρχεται από τον πάγκο περίπου 2-3 λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, όταν «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» κοιτούσαν ο ένας τον άλλον στα μάτια ως ίσοι.

Ο 32χρονος γκαρντ μπήκε και «έσπασε» αυτήν την ισορροπία, καταδεικνύοντας πως η ανωτερότητα του φετινού Ολυμπιακού περνάει από τα δικά του χέρια. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, όταν οι Πειραιώτες σκοράρουν 75 το άθροισμα πόντους, με τον Σλούκα να είναι υπεύθυνος για τους 28. Τόσους μέτρησε από τους 14 πόντους και τους ισάριθμους που δημιούργησε με τις 7 ασίστ του.

Άλλωστε η δημιουργία του είναι και ο κυριότερος τρόπος -τον δεύτερο τον ένιωσε στο πετσί της η Φενέρμπαχτσε- που επηρεάζει τη φετινή λειτουργία του Ολυμπιακού. Από αυτόν φυσικά πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας, που έκανε τους «ερυθρολεύκους» μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό επέστρεψε σε αυτό που γνωρίζει να κάνει πολύ καλά. Να σημαδεύει τους ψηλούς μετά το pick n' roll. Ο Μπολομπόι έγινε target man πάνω από τη στεφάνη και τελείωσε φάσεις, που η αλήθεια είναι πως έλειψαν στη διάρκεια της σεζόν. Το ίδιο και ο Φαλ που στην άμυνα 2on2 των «πρασίνων» κατάφερνε να «κλειδώνει» πλεονεκτικές θέσεις κάτω από τη ρακέτα.

Σλούκας και Γουόκαπ είχαν περισσότερες ασίστ από όλον τον Παναθηναϊκό

Αποτέλεσμα φυσικά ήταν η απόλυτη κυριαρχία του δευτέρου μέρους. Δίπλα σε μία second unit που είχε ξανά πίεση στην μπάλα και ενέργεια με τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν απλώς έναν άνθρωπο να διαχειριστεί τις κατοχές στο πέντε εναντίον πέντε με επιτυχία. Και ο Σλούκας φυσικά αποτελεί έναν από τους καλύτερους της Ευρώπης στον τομέα αυτόν. Η σπίθα έγινε... λάβα και ο τρίτος τελικός εξελίχθηκε σε «ερυθρόλευκο» πάρτι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν έβλεπε καλάθι στον ορίζοντα.

Ο Πάρις Λι, ο ένας εκ των δύο πόιντ γκαρντ του ρόστερ, μαζί με τον Μποχωρίδη, σταμάτησε στις 6 ασίστ, όντας ξανά πολύ μόνος για μία τέτοια «μονομαχία». Συνολικά η ομάδα του Σερέλη κατέγραψε 12 τελικές πάσες για 18 λάθη. Σλούκας και Γουόκαπ είχαν αθροιστικά 13 και οι Πειραιώτες πήραν στα χέρια τους το πρώτο match ball τίτλου, που θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (15/6 - 21:15).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα