Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κανονικά διεξάγεται ο τέταρτος τελικός

Νίκος Καρφής
Ο Φαλ με τον Παπαγιάννη
Κυβέρνηση και ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να διεξαχθεί κανονικά ο τέταρτος τελικός της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (15/6, 21:15). Η ανακοίνωση του Υπουργείου που εξηγεί την απόφαση.

To βράδυ της Τετάρτης 14 Ιούνη, όλες οι ενδείξεις φανέρωναν πως θα διεξαγόταν κανονικά ο 4ος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην προγραμματισμένη στιγμή του (15/6, 21:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η αμφιβολία γεννήθηκε λόγω της απόφασης της Κυβέρνησης η οποία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τραγωδία με το ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού άνηκε στο υπουργείο και τον ΕΣΑΚΕ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Gazzetta το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά. Το τριήμερο εθνικό πένθος αφορά στην αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει κανονικά το βράδυ της Πέμπτης στις 21:15, αφού οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου για τη διεξαγωγή του τελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

«Το τριήμερο εθνικό πένθος αφορά στην αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, οπότε οι προγραμματισμένες στο τριήμερο αγωνιστικές εκδηλώσεις δύνανται να διεξαχθούν, εκτός αν η διοργανώτρια αρχή αποφασίσει διαφορετικά. Αυτονόητη θεωρείται η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του πρόσφατου Ναυαγίου στα ανοικτά της Πύλου που έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη»

Με αυτόν τρόπο δεν τίθεται καν θέμα για την παρουσία του κόσμου καθώς θα διεξαχθεί κανονικά με τους οπαδούς του Παναθηναϊκoύ στην εξέδρα.

Aπό την πλευρά των πράσινων, ο Χρήστος Σερέλης αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα πριν το ματς. Και αυτό διότι ο Ματέους Πονίτκα δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το Game 3 του ΣΕΦ και τέθηκε νοκ άουτ από τον 4ο τελικό στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως πιθανότατα θα είναι το τελευταίο μου ματς στο ΟΑΚΑ.

Σχετικά με το ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Σάσα Βεζένκοβ να παίρνει μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης (14/6) ενόψει Game 4 σε αντίθεση με τον Κώστα Παπανικολάου που παραμένει εκτός.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα