Βεζένκοβ στο Gazzetta: «Πριν έναν χρόνο χάσαμε ένα παιδί από οπαδική βία, τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει;»

Βεζένκοβ στο Gazzetta: «Πριν έναν χρόνο χάσαμε ένα παιδί από οπαδική βία, τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει;»

Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στο Gazzetta για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, την οπαδική βία στα γήπεδα αλλά και το δικό του μέλλον στον Ολυμπιακό.

Το φινάλε του τέταρτου τελικού στο ΟΑΚΑ δε δόθηκε στο παρκέ. Ο τελικός διακόπηκε πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου για ρίψη αντικειμένων με το σκορ υπέρ του Ολυμπιακού (35-63), οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον 14ο τίτλο της ιστορίας τους και ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στην εκπομπή «The Finals Madness» για την οπαδική βία αλλά και το μέλλον του.

Οι δηλώσεις του Σάσα Βεζένκοβ

«Σίγουρα ως παίκτες θέλουμε να τελειώνουν τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτή είναι η δουλειά μας. Δε θα το παίξω ειδικός αλλά αυτές οι εικόνες δεν αρμόζουν στον αθλητισμό, σε μία κοινωνία που νοσεί σε όλα τα επίπεδα αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Δε γίνεται μόνο σε αυτό το γήπεδο, είναι συχνό φαινόμενο. Πριν έναν χρόνο χάσαμε ένα παιδί από οπαδική βία, τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει; Δεν ξέρω τι μέτρα πρέπει να παρθούν αλλά πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Σε όλη την Ευρώπη όλα βαίνουν καλά και εμείς είμαστε η εξαίρεση. Από εκεί και πέρα είμαι χαρούμενος, πήραμε τρεις τίτλους και χάσαμε τον τέταρτο στο σουτ. Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά, έδωσαν την ψυχή τους».

Για τη διαφορά στα δύο τελευταία παιχνίδια: «Και στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν 16 πόντους μπροστά, χάσαμε το μυαλό μας. Αν είχαμε λίγη συγκέντρωση θα τελείωνε και εκεί λίγο πιο εύκολα. Στο δεύτερο παιχνίδι μας έτυχαν όλα αυτά με τον Τόμας, τον Κώστα, εμένα αλλά και ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι έπρεπε να πάρουμε τις επόμενες δύο νίκες, να τελειώσουμε με τον πιο σημαντικό τίτλο για εμάς».

Για τη βία στα γήπεδα: «Δεν μπορούμε να τους πούμε απολύτως τίποτα, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα, ακόμα και στο γήπεδό μας. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, είναι κρίμα. Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι σαν την Ιταλία, την Ισπανία αλλά έχουμε ομάδες που αντιπροσωπεύουν τη χώρα στην EuroLeague, έχουμε άλλες ομάδες σε άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σήμερα ήρθε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να δει το παιχνίδι, τι θα πει αυτός;».

Για τη συνέχεια μετά τον χαμένο τελικό από τη Ρεάλ: «Από τη δική μου οπτική γωνία ήταν πολύ δύσκολο, ακόμα και στην καθημερινότητα, να πηγαίνεις στο γήπεδο. Το σκέφτεσαι. Ακόμα και τώρα όλοι το σκεφτόμαστε, στο μπάσκετ 99.9% κερδίζει ο καλύτερος και σε αυτήν τη σειρά όπως σε όλη την χρονιά πιστεύω ήμασταν καλύτεροι».

Για το μέλλον του: «Θα το χαρώ με τους συμπαίκτες μου γιατί κάθε τίτλος είναι σημαντικός, δεν είναι τίποτα δεδομένο στον αθλητισμό. Θα δω τις επιλογές μου και τι πρέπει να κάνω. Αν αυτό ήταν το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό τους ευχαριστώ πολύ. Αλλά σίγουρα θα σκεφτώ πάρα πολύ καλά, αυτήν τη στιγμή θέλω να χαλαρώσω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα