Βεζένκοβ: MVP και πιο Δημοφιλής στην Basket League

Βεζένκοβ: MVP και πιο Δημοφιλής στην Basket League

Βεζένκοβ: MVP και πιο Δημοφιλής στην Basket League
Ο Σάσα Βεζένκοβ αναδείχτηκε MVP of the Season και Πιο Δημοφιλής Παίκτης της Basket League για τη σεζόν 2022/23.

Ο Σάσα Βεζένκοβ κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ελλάδας και το Super Cup, πριν πάρει τα ταλέντα του και μετακομίσει στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς.

Ο 28χρονος πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε Πολυτιμότερος Παίκτης της Basket League για τρίτη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στα 20 χρόνια του ως παίκτης του Άρη για την σεζόν 2014-15 και η δεύτερη την αγωνιστική χρονιά 2021-22.

Ο Σάσα Βεζένκοβ είχε το υψηλότερο συνολικό ranking στην κανονική περίοδο με 430 βαθμούς έναντι 389 του Μίρο Μπίλαν του Περιστερίου bwin, ενώ στα play-offs ήταν δεύτερος με 159 βαθμούς με πρώτο τον Μπίλαν (167).

Στην ψηφοφορία για τα Basket League Awards της σεζόν 2022-23 ο Βεζένκοβ αναδείχθηκε MVP of the Season συγκεντρώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League, που διαμορφώνει κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα, ο 28χρονος φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» συγκέντρωσε το 75% των προτιμήσεων (15 ψήφοι).

Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό του Βεζένκοβ στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο 28χρονος φόργουορντ ψηφίστηκε ως MVP από το 78,33% (47 ψήφοι) και ακολούθησαν οι Κώστας Σλούκας του Ολυμπιακού και Σιλβέιν Φρανσίσκο του Περιστερίου bwin με 5%,

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο Βεζένκοβ συγκέντρωσε το 51,75% των προτιμήσεων με δεύτερο τον Γιανίκ Φράνκε του ΠΑΟΚ με 3,35%.

Ο Βεζένκοβ, που ήταν επίσης ο MVP του All Star Game του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ της σεζόν 2022-23 και της Euroleague, αναδείχθηκε, επίσης, για δεύτερη συνεχή σεζόν Πιο Δημοφιλής Παίκτης της Basket League.

Η ανάδειξη του Πιο Δημοφιλή Παίκτη γίνεται αποκλειστικά από τις ψήφους του φίλαθλου κοινού και στην ψηφοφορία του esake.gr, ο Βεζένκοφ συγκέντρωσε το 51,82% των προτιμήσεων (1.707 ψήφοι). Τον ακολούθησαν οι συμπαίκτες του στους «ερυθρόλευκους» Κώστας Σλούκας (4,92%), Κώστας Παπανικολάου (4,10%).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα