Καστανιέδα στο Gazzetta: «Παίζω μπάσκετ από τριών ετών και θαυμάζω τον Τζόρνταν, όχι τον ΛεΜπρόν» (vid)

Καστανιέδα στο Gazzetta: «Παίζω μπάσκετ από τριών ετών και θαυμάζω τον Τζόρνταν, όχι τον ΛεΜπρόν» (vid)

Ο Εξέβιερ Καστανιέδα του Λαυρίου.

bet365

Ο Εξέβιερ Καστανιέδα, αφού εξήγησε στο Gazzetta την προφορά του επώνυμού του, μίλησε για τη ζωή του στο Σικάγο, τον Μάικλ Τζόρνταν και τα τατουάζ που έχει στο πόδι του.

Στο πόδι του Εξέβιερ Καστανιέδα υπάρχει η μορφή του Κόμπι Μπράιαντ. Και εκείνη του Άλεν Άιβερσον. Ο γκαρντ του Λαυρίου, ως γέννημα θρέμμα του Σικάγο και παρά τις μεξικάνικες ρίζες του (από την πλευρά του πατέρα του) δηλώνει θιασώτης (και) του Μάικλ Τζόρνταν.

Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Στο παρκέ των Άνω Λιοσίων, στην τεράστια νίκη του Λαυρίου απέναντι στην ΑΕΚ ο Καστανιέδα έμοιαζε να αισθάνεται ως... Τζόρνταν.

Οκτώ πόντοι στο πρώτο ημίχρονο και 18 στο δεύτερο. Στο σύνολο 26 και το Λαύριο αποκτά το επόμενο... talk of the town.

«Νομίζω ότι παλέψαμε σκληρά, παίξαμε μαζί, κάναμε λάθη, κάτι που είναι φυσιολογικό. Αλλά παλέψαμε μαζί, παίξαμε ο ένας για τον άλλον και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος, πήραμε μία ομαδική νίκη», είπε ο Καστανιέδα στο Gazzetta.

Ποια όμως είναι η ιστορία της ζωής του; «Είμαι μισός μαύρος, μισός Μεξικανός, η μητέρα μου είναι από το Σικάγο και ο μπαμπάς μου από το Μεξικό, και κάπως έτσι προκύπτει και το επώνυμό μου. Έχω αρκετά μέλη από την οικογένειά μου στο Σικάγο, στη Τζόρτζια, στο Μεξικό, στο Τέξας. Άρχισα το μπάσκετ στην ηλικία των τριών χρόνων, ο μπαμπάς με έβαλε να παίξω. Ξεκίνησα σε διάφορα καμπ και στα γήπεδα της γειτονιάς».

Ο ίδιος δηλώνει φίλος των ομάδων του Σικάγο, των Μπουλς και των Μπέαρς, αλλά ελπίζει ότι θα συνέλθουν. Ωστόσο, το Σικάγο διαθέτει το δικό του ήρωα. Και είναι μόλις 23 ετών.

Ο Καστανιέδα και ο Τζόρνταν

Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι είναι σημαδιακή ηλικία. «Είμαι τεράστιος θαυμαστής του Μάικλ Τζόρνταν, σε καμία περίπτωση του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Λατρεύω και τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Άλεν Άιβερσον. Τους έβλεπα να παίζουν όσο μεγάλωνα», είπε και την ίδια στιγμή μας δείχνει τα τατουάζ, χαμηλά στο πόδι του.

Το Λαύριο έχει αποκτήσει τη φήμη για μία φάμπρικα που δίνει την ευκαιρία σε άσημους παίκτες να ανέβουν το επόμενο σκαλοπάτι.

Ο Καστανιέδα την έχει ακούσει και θέλει να τη ζήσει. «Το έχω ακούσει. Πολλοί νέοι παίκτες ήρθαν στο Λαύριο και έχουν βελτιωθεί. Το ξέρω, αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στη σεζόν, να πάρουμε όσες το δυνατόν περισσότερες νίκες».

Όσο για την εμφάνισή του; Ιδού τι είχε να πει: «Είχα ρυθμό σε όλο το ματς. Το θέμα είναι να βρεις τις προϋποθέσεις για να πάρεις σουτ. Κάποιες φορές, στην επίθεση, οι συμπαίκτες μου είχαν την ευκαιρία. Μερικές φορές έτσι γίνεται, είμαι χαρούμενος για τη νίκη».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα