Χάντερ Χέιλ: Θα σκοράρει πάντα κουβαλώντας ένα tattoo στα ελληνικά (vid)

.

bet365

O Χάντερ Χέιλ υπέγραψε στον Προμηθέα ως πρώτος σκόρερ στην Αδριατική Λίγκα και με την εμφάνισή του κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Αμερικανός γκαρντ απέδειξε ότι θα είναι μια από τις ατραξιόν της Basket League, κουβαλώντας τη λέξη «ιστορία» στο δεξί πόδι του.

Ο Χάντερ Χέιλ οφείλει το μπασκετικό ευ ζην στην Μπόρατς Τσάτσακ, με την οποία αγωνίστηκε την τελευταία διετία στην Αδριατική Λίγκα και έφτιαξε το όνομά του πριν κάνει το βήμα προς τα εμπρός. Στα 26 του χρόνια, μετά το πέρασμά του από τη Νέα Ζηλανδία και τη Σερβία, ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε στον Προμηθέα και η εμφάνισή του απέναντι στον ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου 7/10 ήταν σκηνή από τα... προσεχώς.

Ο Αμερικανός γκαρντ (1μ.92) έκανε ασύλληπτη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο κι εν τέλει, έγραψε απίθανο stat-line στην PAOK Sports Arena με 32 πόντους (8/8 βολ., 3/8 δίπ., 6/10 τρίπ.), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίμτα και μόλις 1 λάθος στα 30:22 που έμεινε στο παρκέ! Ο Χέιλ συνδύασε μπασκετικό θράσος και αποφασιστικότητα, αποδεικνύοντας από πολύ νωρίς ότι μπορεί να σταθεί σε πιο υψηλό επίπεδο. Και όλα αυτά έχοντας χτυπήσει στα ελληνικά τη λέξη «ιστορία» στο δεξί πόδι του!

.

Πρώτος σκόρερ σε Νέα Ζηλανδία και ABA Liga

Από το 2015 ως το 2020, ο Χέιλ αγωνίστηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τρεις διαφορετικές ομάδες (Central Michigan, Grand Valley State, Winthrop), πριν παίξει για πρώτη φορά μπάσκετ ως επαγγελματίας στη Νέα Ζηλανδία με τους Νέλσον Τζάιαντς. Μάλιστα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ (26.9 πόντοι), πρώτος σε κλεψίματα (2.6) και μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος!

Το 2021 πήρε τα ταλέντα του και μετακόμισε στην κεντρική Σερβία για λογαριασμό της Μπόρατς Τσάτσακ, έχοντας την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του στην ABA Liga. Την περσινή σεζόν έδειξε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, μετρώντας 22.2 πόντους, 3.9 ασίστ και 3.6 ριμπάουντ σε 26 αγώνες. Στο μεσοδιάστημα, φόρτωσε με 44 πόντους το καλάθι της Τσιμπόνα, έχοντας συνολικά δέκα αγώνες με 25+ πόντους!

«Να ανοίξω τα μάτια κάποιων για να δουν τι μπορώ να κάνω»

Το φετινό καλοκαίρι ο Χάντερ Χέιλ συμμετείχε στο ΝΒΑ Summer League του Λας Βέγκας, διεκδικώντας two-way συμβόλαιο στους Φοίνιξ Σανς. Σε κάθε περίπτωση, το ΝΒΑ δεν αποτελεί εμμονή για τον Αμερικανό γκαρντ.

«Δεν βάζω τόση πίεση στον εαυτό μου αφού στο τέλος της ημέρας, μιλάμε απλώς για μπάσκετ. Απλώς κάνω κάτι που αγαπώ πολύ. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θέλω να γίνομαι καλύτερος. Θέλω οι συμπαίκτες μου να γίνονται καλύτεροι και να χτίσω φιλίες που θα αντέξουν στον χρόνο. Θέλω να βγω εκεί έξω, να παίξω σκληρά, να παίξω σωστά κι έτσι θα ανοίξω κάποια μάτια για να δουν τι μπορώ να κάνω» εξήγησε στην προσπάθειά του να χωρέσει ανάμεσα στους Ντέβιν Μπούκερ, Κέβιν Ντουράντ και Μπράντλι Μπιλ στο ρόστερ των Σανς, αποκαλύπτοντας παράλληλα το mentality που τον συνοδεύει.

Αυτά τα μικρά πράγματα

Ο Χέιλ κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του κόντρα στον ΠΑΟΚ ως ένας χαρισματικός σκόρερ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «The Republic», ο Αμερικανός γκαρντ εξήγησε ότι εκτός από το σουτ, έχει βελτιωθεί ως πασέρ και αμυντικός. Ξεκαθάρισε δε πως «αυτό που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν βλέπει το παιχνίδι μου είναι συνήθως το σουτ και το σκοράρισμα. Θέλω όμως να πω στον κόσμο ότι απλώς θέλω να κερδίζω με κάθε κόστος! Θα κάνω αυτά τα μικρά πράγματα που χρειάζονται για να βοηθάω τις ομάδες μου να κερδίζουν αγώνες και πρωταθλήματα. Στο τέλος της ημέρας, πολλοί μπορούν να σκοράρουν και να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Μπορούν όμως να κάνουν αυτά τα μικρά πράγματα»;

Εν τέλει ο Αμερικανός δεν κατάφερε να πείσει τους Σανς να του δώσουν το two way συμβόλαιο κι έτσι βρέθηκε στα μέρη μας με τη φανέλα του Προμηθέα. Για να κάνει αυτά τα μικρά πράγματα. Και να φορτώνει με 30άρες τα αντίπαλα καλάθια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα