Γιόργκενσεν: Ο τριποντάκιας... δήμιος του Περιστερίου που ψάχτηκε στα αχαρτογράφητα νερά (vid)

Γιόργκενσεν: Ο τριποντάκιας... δήμιος του Περιστερίου που ψάχτηκε στα αχαρτογράφητα νερά (vid)

Νίκος Καρφής
Κολοσσός

bet365

O Πολ Γιόργκενσεν... εκτέλεσε το Περιστέρι Bwin στην πρεμιέρα και το Gazzetta γράφει για τον παίκτη του Κολοσσού που έπεσε σαν... κομήτης στην Basket League.

Mατσάρα έγινε στη Ρόδο ανάμεσα στον Κολοσσό και το Περιστέρι Bwin. Τελικά ο ψυχωμένος Κολοσσός άντεξε και μετά από μια ματσάρα δύο παρατάσεων, επικράτησε με 104-93 της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη. Μεγάλη... ζημιά στους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης έκανε ο Πολ Γιόργκενσεν, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός και το κοντέρ έγραψε 21 πόντους με 5 τρίποντα και 7 ριμπάουντ.

Το Gazzetta στέκεται στον γκαρντ του Κολοσσού που σε όλη του την καριέρα έδειχνε την αγάπη του για το τρίποντο, ενώ έβγαλε το... ψωμί του παίζοντας σε δεύτερες κατηγορίες, αλλά και σε άγνωστα πρωταθλήματα για πολλούς όπως αυτό της Πολωνίας και της Πορτογαλίας.

Γυρολόγος σε... αχαρτογράφητα νερά

Ο Γιόργκενσεν πέρασε από το George Washington, εκεί όπου έπαιξε δύο σεζόν και σε καμία από αυτές δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους πέντε πόντους κατά μέσο όρο. Μεταπήδησε στο Butler , βελτιώνοντας αισθητά τον μέσο όρο του στο σκοράρισμα. Είχε 10.2 πόντους την πρώτη σεζόν και 11.7 τη δεύτερη. Μετά το τέλος της πανεπιστημιακής καριέρας του, ήρθε η περιπλάνηση στην Ευρώπη. Ψάχτηκε πολύ ο Γιόργκενσεν για να βρει μέρη που θα νιώθει πολύτιμος και θα αποτελέι σημαντικό κρίκο της αλυσίδας της ομάδας.

Η πρώτη του αγωνιστική περίοδο εκτός ΗΠΑ τον βρήκε στην Ισπανία και στην δεύτερη κατηγορία της χώρας. Έπαιξε στην Παλένθια με 7.8 πόντους κατά μέσο όρο. Έμεινε μόλις για μια σεζόν και έφυγε για να συνεχίσει στην άλλη χώρα της Ιβηρικής, την Πορτογαλία. Φόρεσε την φανέλα της Μαδέιρα στην πρώτη Πορτογαλίας και τελείωσε τη σεζόν με 17.9 πόντους.

Δοκίμασε την τύχη του στην Πολωνία για χάρη της Μπίντγκοτζ, ενώ επέστρεψε στην Πορτογαλία που τον ήξεραν καλά για χάρη της Πόρτο. Εκεί είχε 13. 5 πόντους μέσο όρο για να γυρίσει στην Β' Ισπανίας για χάρη της Οβιέδο και αργότερα να μεταπηδήσει στη Εστουδιάντες. Σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στα.... αχαρτογράφητα νερά της Ευρώπης μέχρι ο δρόμος να τον βγάλει στην όμορφη Ρόδο για χάρη του Κολοσσού. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι Ροδίτες βρήκαν ένα... λαβράκι για την περιφέρεια τους.

Τριποντάκιας σε όλη την καριέρα

Για τον περισσότερο κόσμο, τα πέντε τρίποντα που πέτυχε κόντρα στην ομάδα του Σπανούλη, ίσως να αποτέλεσαν έκπληξη. Ωστόσο μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο Γιόργκενσεν έχει συνηθίσε να βγάζει το... ψωμί του από το τρίποντο. Αυτό κάνει σε όλη του την καριέρα. Σούταρε με 40% στην πρώτη του σεζόν στο George Washinghton, ενώ είχε 39% την τελευταία του σεζόν στο Butler.

Eντυπωσίασε με την ικανότητα του στο σουτ στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, όπου είχε 45% στα τρίποντα, ενώ και πάλι έβγαλε... μάτια στην χώρα για χάρη της Πόρτο. Με τη φανέλα των δράκων σούταρε με το απίθανο 56.5% τρίποντα, κάτι που δείχνει πολλά για την έφεση του στον συγκεκριμένο τομέα. Έπεσε λίγο στο 38% στην Οβιέδο, αλλά η συνέπεια που έδειξε σε όλη του την καριέρα στον συγκεκριμένο τομέα, θα δώσει πολλές λύσεις στην επίθεση του Κολοσσού. Άλλωστε αυτό φάνηκε με το... καλημέρα.

H εμπιστοσύνη του Σεγκούρα και το 21 που... έκαψε το Περιστέρι

Συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στη Basket League, όντας πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ στην νίκη του Κολοσσού επί του Περιστερίου μετά από δύο παρατάσεις. Ο Γιόργκενσεν ένιωσε πολύ καλά πάνω στο παρκέ και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο coach Σεγκούρα. Πάτησε παρκέ για 29:32. τέταρτος στον χρόνο συμμετοχής για τους παίκτες του Κολοσσού στο ματς. Πήρε τις περισσότερες προσπάθειες (15), ενώ έβαζε δύσκολα στην ομάδα του Σπανούλη με την ικανότητα του στο τρίποντο.

Τελείωσε την αναμέτρηση με 5/10 τρίποντα, δεν το φοβήθηκε το τρίποντο και στο τέλος δικαιώθηκε. Ήταν μια μόνιμη απειλή για το Περιστέρι που ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να ξανασκεφτούν την άμυνα τους, με τον Σπανούλη να τονίζει πως ήταν ντροπή η άμυνα της ομάδας του στο παιχνίδι. Έφθειρε τους φιλοξενούμενος, αφού τους ανάγκασε να του κάνουν 4 φάουλ, ενώ έδειξε προσήλωση και πήγε δυνατά και στα ριμπάουντ. Κατέβασε επτά ριμπάουντ, καθόλου άσχημα για ένα γκαρντ.

Από τους παίκτες που έκλεψαν την παράσταση στην πρεμιέρα της Basket League και σίγουρα περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και στη συνέχεια σε μια ομάδα που κάνει σπουδαία δουλειά τα τελευταία χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Ένα πανέμορφο νησί που δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είδε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του να καταστρέφεται από τις καταστροφικές φωτιές.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα