Γκουζίνη στο Gazzetta: «Θα ήθελα να το ακολουθήσω σαν πρώτη αλλά είναι κάτι πολύ μακρινό» (vid)

.

bet365

O Λία Γκουζίνη έγινε η πρώτη γυναίκα που κοουτσάρει σε αγώνα της Basket League και μίλησε στο Gazzetta για το πώς βίωσε τα 7.5 τελευταία λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όταν βρέθηκε στην άκρη του πάγκου του Αμαρουσίου.

Ακόμα και αν η ιστορία έχει γράψει πια πως η Λία Γκουζίνη έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε ανδρική ομάδα, το 2021/22 ως head coach της Δάφνης και πέρσι κοουτσάρισε το Μαρούσι στον τελικό του Final Four της Elite League απέναντι στον Τρίτωνα, το απόγευμα του Σαββάτου πέτυχε ακόμα μια πρωτιά.

Με τον Γιώργο Σκαραφίγκα να αποβάλλεται στα 7:30 για το φινάλε του αγώνα με τον ΠΑΟΚ με δεύτερη τεχνική ποινή, η Γκουζίνη πήρε τη σκυτάλη και ολοκλήρωσε το ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League. Έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ που λειτούργησε ως head coach, επιβεβαιώνοντας πως κανένα κάστρο δεν μένει απόρθητο.

Η ομάδα των βορείων προαστίων δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της σεζόν ωστόσο η αναμέτρηση στο κλειστό του Αγίου Θωμά ανάμεσα στο Μαρούσι και τον ΠΑΟΚ θα κουβαλά πάντα αυτή την πρωτιά της Γκουζίνη που υπήρξε μια εξαιρετική μπασκετμπολίστρια, μια σπουδαία γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα που έκανε σημαντική καριέρα, κυρίως με τον ΔΑΣΑΛ και τον Αθηναϊκό ενώ βρίσκεται στους πάγκους από το 2010. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα οδήγησε την Εθνική Κορασίδων στην παραμονή στην Α' κατηγορία του EuroBasket, πετυχαίνοντας τον μεγάλο στόχο που τέθηκε εξ αρχής. «Το μπάσκετ είναι το ίδιο παντού... Είτε κοουτσάρεις στην Α1, είτε στην Α2 είτε στην Α' ΕΣΚΑ. Δεν έχει διαφορά για μένα» εξήγησε στο Gazzetta λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ η 48χρονη προπονήτρια.

Πώς έζησε όμως αυτά τα 7:30 λεπτά στην άκρη του πάγκου; «Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για έναν συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Ακολουθήσαμε και πάλι το πλάνο, προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτά που είχαμε δουλέψει τις προηγούμενες ημέρες, σαν συνέχεια αυτών που θέλει ο κόουτς. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε... Ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους... Προσπάθησαν αλλά... Εγώ πιστεύω ότι το Μαρούσι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Οι ξένοι έχουν μπει στο κλίμα της ομάδας, θέλουμε ακόμα δουλειά ώστε να μπουν 100% στη φιλοσοφία του κόουτς ενώ οι Έλληνες παίκτες είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται κάθε ομάδα στην Α1. Είναι ένας κορμός παικτών που σκέφτονται την ομάδα και αφήνουν στην άκρη το "εγώ" τους».

Όσο για το αν βλέπει τον εαυτό της μελλοντικά στην άκρη του πάγκου κάποιας ομάδας επί... μονίμου βάσεως, είπε: «Αυτό δεν το ξέρω! Αυτό εξαρτάται από άλλους! Είναι τελείως διαφορετικό να είσαι δεύτερος από το να είσαι πρώτος, κάνεις τελείως διαφορετικές δουλειές. Και με την Εθνική Κορασίδων είχαμε μια καλή πορεία το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που μου αρέσει. Θα ήθελα να το ακολουθήσω και σαν πρώτη αλλά είναι κάτι πολύ μακρινό».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα