Φρίντρικσον στο Gazzetta: «Έπαιρνα ανάσες στα timeouts, αγαπώ να παίρνω την ευθύνη»!

fridrikson

bet365

O προπονητής του ΠΑΟΚ, Φώτης Τακιανός αποφάσισε να... πεθάνει με τον Έλβαρ Φρίντρικσον κόντρα στο Μαρούσι και ο Ισλανδός γκαρντ μίλησε στο Gazzetta για τη γεμάτη εμφάνιση στο κλειστό του Αγίου Θωμά και τον ρόλο του ηγέτη.

Ο Φώτης Τακιανός ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Μαρούσι. «Αποφάσισα να... πεθάνω με τον Φρίντρικσον γιατί ηταν 100% στο πνεύμα και τη ψυχολογία του αγώνα. Δεν ήθελα να ρισκάρω να τον αποσύρω σε ένα ματς που ήταν αμφίρροπο και θέλαμε να νικήσουμε». Εν τέλει, ο Ισλανδός γκαρντ δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του, επιβεβαιώνοντας ότι είναι εκπληκτικός δημιουργός, βοηθώντας παράλληλα στο σκοράρισμα.

Για την ακρίβεια, ξεχώρισε με ένα γεμάτο stat-line, έχοντας 22 πόντους (8/12 βολ., 1/6 δίπ., 4/6 τρίπ.), 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα στα 36 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, βγάζοντας ποιότητα και αυτοπεποίθηση. Εξάλλου, ήταν εκείνος που έβαλε το κρίσιμο τρίποντο για το 69-76 κόντρα στο Μαρούσι που πίεσε τον ΠΑΟΚ στα όριά του όμως οι «ασπρόμαυροι» πήραν τη νίκη στον Άγιο Θωμά.

«Απλώς προσπάθησα να παίξω όσο πιο σκληρά μπορούσα όσο ήμουν στον αγώνα. Απέμεναν πέντε λεπτά για το τέλος και κατάλαβα ότι ο κόουτς θα με κρατούσε στο ματς σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο! Προσπάθησα λοιπόν να παίρνω ανάσες και να ξεκουράζομαι στα timeouts. Νιώθω καλά. Είμαι κουρασμένος αλλά νιώθω ότι έδωσα τα πάντα! Στο τέλος βγάλαμε κάποιες καλές φάσεις και πήραμε τη νίκη» εξήγησε στο Gazzetta ο Φρίντρικσον, ένας pass-first περιφερειακός που φροντίζει να υποστηρίζει το εκτελεστικό παιχνίδι των «ασπρόμαυρων».

Ο Φρίντρικσον «βλέπει» γήπεδο, είναι αρκετά οξυδερκής και καλός στον έλεγχο του τέμπο στο ματς, ενώ πλέον βρίσκεται και σε μια ώριμη φάση της καριέρας του έχοντας συλλέξει αρκετές παραστάσεις στην Ευρώπη.

«Αγαπώ να παίρνω την ευθύνη! Είμαι ο χαρακτήρας που θα βγει μπροστά. Το απόλαυσα και είχα την ευκαιρία να κουβαλήσω την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να "χτίσει" κάτι. Νομίζω πως δεν είμαστε ακόμα συνεπείς, είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν όμως θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε. Να μείνουμε στις αρχές μας, να παίζουμε καλά στην άμυνα και μέσα από αυτό, να βρίσκουμε λύσεις στην επίθεση» παραδέχεται ο Ισλανδός γκαρντ.

Εξάλλου, παίκτες όπως ο Φρίντρικσον και ο Μάρτιν Χέρμανσον είναι η απόδειξη ότι και οι Ισλανδοί μπορούν να παίξουν μπάσκετ στο top επίπεδο. «Νομίζω ότι δεν έχει σημασία από που κατάγεσαι. Εγώ και ο Μάρτιν πήγαμε στην Αμερική, παίξαμε μαζί και έχουμε... γυρίσει την Ευρώπη. Πλέον παίζω στην Ελλάδα, είναι μια νέα κουλτούρα για εμένα, προσαρμόζομαι και όλα πάνε καλά μέχρι τώρα». Πλέον ο ΠΑΟΚ στρέφεται στην πρεμιέρα του στο BCL κόντρα στη Γαλατάσαραϊ (18/10). «Πηγαίνουμε στην Κωνσταντινούπολη με αυτοπεποίθηση. Θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε και εκεί. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα