ΑΕΚ: Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν (μας) κάνει ο Πλάθα ή όχι;

ΑΕΚ: Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν (μας) κάνει ο Πλάθα ή όχι;

ΑΕΚ: Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν (μας) κάνει ο Πλάθα ή όχι;

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου παρακολούθησε την προσπάθεια της ΑΕΚ στο ΣΕΦ και αναρωτιέται αν τελικά αυτή την εβδομάδα ο Ζοάν Πλάθα (μας) κάνει; Επίσης, καταπιάνεται με τον Μπεν ΜάκΛεμορ.

Ένα από τα σχόλια που ήρθαν στο Gazzetta, ενώ το ματς της ΑΕΚ με το Λαύριο οδηγούνταν στη λήξη του, με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, ανάφερε ότι ο Ζοάν Πλάθα παρακολουθούσε στωικά την ομάδα του να χάνει «με τα χέρια σταυρωμένα, σαν να είναι σε κηδεία». Αυτά το περασμένο Σάββατο.

Και για να μην παρεξηγηθώ, όποιος το έγραψε, το έκανε με ευγένεια και δεν είναι το σχόλιο, αυτό καθ΄ αυτό, το θέμα μας. Ήθελε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και το έκανε.

Το θέμα είναι πως η δυσαρέσκεια (και από εμάς τους δημοσιογράφους) δεν μπορεί να είναι της στιγμής. Μίρλα στις ήττες, χαμόγελα στις νίκες. Σε αυτήν την περίπτωση, το φινάλε θα μας βρει παρέα με κάποιους μεγαλόσωμους κύριους με άσπρες στολές. Ονομάζεται... σχιζοφρένεια. Διαθέτει λευκή στολή και για εμάς, με ειδικά μανίκια. Και δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πλάθα δεν έκανε για την ΑΕΚ. Αυτή, μάλλον, ψιλοκάνει. Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό το θέμα. Συμφωνούμε ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε με 0-2 τη σεζόν και στο ματς με τη Ρίσεν, την πρώτη ευρωπαϊκή της απόπειρα φέτος (με περιορισμούς στις εξέδρες κτλ) παίζει έναν πρόωρο τελικό.

Για τη δική της ηρεμία. Για να αγοράσει χρόνο. Όπως συμφωνούμε ότι και η δήλωση (του Γκρεγκ Πόποβιτς) που επικαλέστηκε ο Πλαθα, ότι «κάποιες ομάδες χρειάζονται ακόμη και έναν χρόνο για να φτάσουν στο βαθμό, που θέλει ο προπονητής τους» δεν μοιάζει ικανή να πείσει κανέναν για υπομονή.

Αλλά εδώ δεν μιλάμε για μία σεζόν, αλλά για μία εβδομάδα.

Ο Πλάθα

Αλλά είναι γεγονός, χωρίς να υπάρχει σε καμία περίπτωση προσπάθεια αβάντας, ότι ο Πλάθα (και ο κάθε Πλάθα) χρειάζονται χρόνο. Για να μάθει τους παίκτες του. Για να τον μάθουν οι παίκτες του.

Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου χορηγού της ΑΕΚ, οι παίκτες το έλεγαν συνεχώς. Ότι δουλεύουν συνεχώς για να διορθώσουν τα πράγματα. Και πως αυτό βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ναι, η εμφάνιση απέναντι στο Λαύριο ήταν κάκιστη. Αξίζει όμως από μία εμφάνιση να διαλυθεί μία ομάδα, η οποία καλά καλά δεν έχει φτιαχτεί; Προφανώς και όχι, είναι η λογική απάντηση.

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε στο 100%. Είχε να σκεφτεί και τη διπλή εβδομάδα και τις απουσίες. Αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια της ΑΕΚ. Η οποία ως συνήθως μας μπέρδεψε.

Κακή το περασμένο Σάββατο, πολλά καλά διαστήματα, με καλή άμυνα, οκτώ ημέρες μετά. Κρατάμε στο χέρι σφιχτά και τα δύο και περιμένουμε.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ

Πάμε και στα λοιπά... Αυτά έχουν ονοματεπώνυμο, του Μπεν ΜάκΛεμορ. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ συνέχισε στο πρώτο επίσημο ματς στο ίδιο μοτίβο των φιλικών. Άστοχος.

Για έναν σουτέρ, όπως ο ΜάκΛεμορ είναι θέμα ψυχολογίας. Να έρθει το πρώτο. Το μόνο σίγουρο είναι πως στις προπονήσεις δουλεύει σκληρά. Ενδεχομένως το θέμα του είναι στην προσαρμογή. Μη λησμονούμε το περσινό παράδειγμα του Φρέζιερ.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ.

Δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα, ίσως γιατί δεν ήθελε. Είναι ξεκάθαρα στο χέρι του ΜάκΛεμορ. Και του κάθε ΜάκΛεμορ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να αφομοιώσει το ευρωπαίκό μπάσκετ. Αυτό δεν θα του κάνει τη χάρη να αλλάξει για χάρη του. Δεν είναι λίγο αυτό για κανέναν.

Άλλη απόσταση στο τρίποντο, άλλες άμυνες και το κυριότερο, στο μυαλό του ΜάκΛεμορ. Να αποδεχτεί που ήταν και που βρίσκεται τώρα. Το μόνο που έχουμε να πούμε, μετά από μόλις ένα επίσημο ματς για τον Αμερικάνο και δύο για την ΑΕΚ, είναι υπομονή.

Υ.Γ.: Επιτέλους, η ΑΕΚ έπραξε ορθά και ασχολήθηκε με τη διαιτησία, αντί να ακολουθήσει τακτικές αναμονής που είχε επιλέξει στο παρελθόν.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.