Γκουζίνη: «Αν ήταν μια αφορμή για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα, καλώς έγινε»! (vid)

Γκουζίνη: «Αν ήταν μια αφορμή για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα, καλώς έγινε»! (vid)

.

bet365

Η Λία Γκουζίνη έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που κοουτσάρισε στην Basket League, μιλώντας για τα τελευταία 7 λεπτά του αγώνα ανάμεσα στο Μαρούσι και τον ΠΑΟΚ και υπενθυμίζοντας πως στη δουλειά του προπονητή, δεν παίζει ρόλο το φύλο.

Η Λία Γκουζίνη έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε χρέη head coach σε αγώνα της Basket League, κοουτσάροντας το Μαρούσι στα τελευταία λεπτά με τον ΠΑΟΚ αφού ο Γιώργος Σκαραφίγκας αποβλήθηκε.

Η Γκουζίνη, η οποία ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Δάφνης το 2021/22 και πέρσι βρέθηκε να κοουτσάρει το Μαρούσι στον τελικό του Final Four της Elite League απέναντι στον Τρίτωνα μίλησε στο Maroussi BC για το ιστορικό βράδυ στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Σε ερώτηση για το αν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί όταν πέρασε στην άκρη του πάγκου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκείνη τη στιγμή όχι... Ήταν η ένταση του αγώνα... Μετά άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση και από τη στιγμή που κάνουμε αυτή τη δουλειά, είναι κάτι φυσιολογικό για εμάς. Εξάλλου, έχει γίνει ξανά στην Elite League. Είμαστε προπονητές, δεν παίζει ρόλο το φύλο. Επομένως, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Αν ήταν μια αφορμή για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα, καλώς έγινε»!

«Είμαι χαμηλών τόνων, δεν μου αρέσει να προβάλλω τον εαυτό μου»

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι εν μέρει αλήθεια ότι δεν έχω μιλήσει γι' αυτό. Στους δημοσιογράφους που ήταν στο γήπεδο, μίλησα μετά το τέλος του αγώνα. Είναι γεγονός ότι λόγω χαρακτήρα, επειδή είμαι χαμηλών τόνων, γενικά δεν μου αρέσει να προβάλλω τον εαυτό μου μέσα σε μια κατάσταση που αφορά την ομάδα. Και ξέρουμε ότι η ομάδα είναι πάντα πάνω από όλους. Το βασικό είναι πως ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα και κυρίως για τον τρόπο που διαμορφώθηκε. Η ομάδα είναι στην αρχή. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Ουσιαστικά είμαστε 10 μέρες μαζί και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα