Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Μπεν ΜάκΛεμορ: «Στο λαιμό μου υπάρχει το όνομα του νεκρού αδερφού μου»

Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Μπεν ΜάκΛεμορ: «Στο λαιμό μου υπάρχει το όνομα του νεκρού αδερφού μου»

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ.

bet365

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ είναι μία ξεχωριστή περίπτωση. Η δική του «Ιστορία ενός τατουάζ» είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερη, αφού κάθε σχέδιο είναι μία ιστορία από τη ζωή του. Χωρίς να έχει αναφορά στο μπάσκετ. Και η δερματοστιξία που ξεχωρίζει είναι η αφιέρωση στον αδερφό του.

Το κορμί του Μπεν ΜάκΛεμορ έχει να μας πει μία ιστορία. Τη δική του ιστορία ενός τατουάζ. Κάθε σταγόνα μελανιού, έχει τη δική του σημασία. Και θυμίζει στον γκαρντ της ΑΕΚ Betsson τι έχει βιώσει.

Χαρά. Πόνο. Δάκρυα χαράς και λύπης.

Μα το πιο σημαντικό είναι το όνομά του. Η πλάτη του ΜάκΛεμορ είναι ένας καμβάς. Με το επώνυμο του «χτυπημένο» με πελώρια γράμματα και δύο φτερά αγγέλου.

Ο ΜάκΛεμορ ξεκίνησε να προσθέτει μελάνι στο κορμί του, λίγο πριν από το κολέγιο. Το έκανε δίχως να ενημερώσει τη μητέρα του. Η... τιμωρία του ήταν ένα διάστημα αναμονής. Μέχρι το επόμενο.

Ο γκαρντ της ΑΕΚ μίλησε στο Gazzetta για την ιστορία των τατουάζ του. Το κορμί του είναι σχεδόν γεμάτο. Αλλά αυτό που ξεχωρίζει έχει τη δική του αφήγηση.

Δύο γράμματα στο λαιμό του. Το παρατσούκλι του αδερφού που δεν είναι πια στη ζωή. Ο Κέβιν ΜάκΛεμορ, ο μικρός αδερφός του Μπεν, «έφυγε» από τη ζωή το 2018. Και ο Μπεν ΜάκΛεμορ φρόντισε να αποτυπώσει κάτι δικό τους στο κορμί του.

Μόνο που ο ΜάκΛεμορ έχει φροντίσει να εξυμνήσει και τη ζωή. Στο μπροστά μέρος του λαιμού του, υπάρχει ο αδερφός του. Στο πίσω μέρος το παιδί του. Το κάθε ένα με τη δική του ιστορία.

Το τατουάζ του Μπεν ΜάκΛεμορ.
Το τατουάζ του Μπεν ΜάκΛεμορ για τον αδερφό του.

Πότε έκανες το πρώτο τατουάζ;

«Το έκανα στο κολέγιο ή λίγο πριν το κολέγιο. Είναι ένα τυπικό μπασκετικό τατουάζ, για τη γιαγιά μου που είχε “φύγει” από τη ζωή. Δεν ήταν καλό. Όταν πήγα στο κολέγιο του έκανα ένα φρεσκάρισμα.
Το πρώτο μεγάλο τατουάζ είναι το όνομά μου στην πλάτη μου, μαζί με δύο μεγάλα φτερά στους ώμους μου. Μετά απ' αυτό κάθε τατού έχει το δικό του νόημα. Συνήθως αφορούν την οικογένειά μου».

Αν έπρεπε να ξεχωρίσεις ένα, ποιο θα ήταν;

«Έχω πολλά, αυτό που σημαίνει περισσότερα είναι αυτό στο λαιμό μου για το νεκρό αδερφό μου, τον Κέβιν, τον φωνάζαμε YM (και αυτό έχει κάνει). Έχω αρκετά μέλη της οικογένειάς μου που έχουν... φύγει. Η οικογένειά είναι η πιο σημαντική για εμένα. Έχω κάνει και άλλο στη βάση του σβέρκου μου. Είναι τα αποτυπώματα που πήραν από τα πόδια του παιδιού μου στο μαιευτήριο, όταν γεννήθηκε. Τα έκανα τατουάζ αμέσως».

Το τατουάζ του Μπεν ΜάκΛεμορ.
Αυτό που έχει κάνει για το παιδί του, στη βάση του λαιμού του.

«Το πρώτο το έκανα κρυφά απ' τη μητέρα μου»

Πολλοί αθλητές έχουν κάνει αρκετά τατουάζ που έχουν σχέση με το μπάσκετ. Εσύ έχεις;

«Δεν έχω κάνει κάτι σχετικό με το μπάσκετ. Έχει μείνει χώρος στα πόδια μου, όχι αρκετός (σ.σ.: ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να θυμηθεί ποιο κομμάτι έχει μείνει κενό και αν υπάρχει κάτι αμιγώς μπασκετικό), αλλά έχει μείνει. Θα κάνω κάτι ακόμα, μόλις τελειώσει η σεζόν. Σκέφτηκα κάποια πράγματα πριν έρθω εδώ. Αλλά θα το βάλω στο πρόγραμμα».

Πώς αντέδρασε η οικογένειά σου στο πρώτο τατουάζ;

«Έπρεπε να πάρω την έγκριση της μητέρας μου. Όταν έκανα αυτό (δείχνει το πρώτο του) το έκανα στα κρυφά. Όταν το έμαθε, άρχισε να μου φωνάζει ότι δεν θα κάνω άλλα. Όταν πήγα στο κολέγιο της έλεγα ότι θέλω ακόμα ένα. Και μου το επέτρεψε. Ένα καλοκαίρι που με είδε ενώ έπαιζα, είχα κάνει σχεδόν δύο “μανίκια”. Και με κοιτούσε με το στόμα ανοικτό, σαν να μου έλεγε “τι έκανες;”. Και εγώ απαντούσα ότι δεν θα το κάνω ξανά...».

Το τατουάζ του Μπεν ΜάκΛεμορ.
Ο σταυρός που διακρίνεται στο χέρι του είναι αυτός που έκανε για τη γιαγιά του.
Ο Μπεν ΜάκΛεμορ.
Τα τατουάζ στα χέρια του Μπεν ΜάκΛεμορ.
@Photo credits: INTIME, Ευαγγελία Λώλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα