Κολοσσός Ρόδου-Άρης 78-88: Φτιάχνει χαρακτήρα και... σπάζει παραδόσεις

Ο Άρης

bet365

Με τα καρφώματα του Κρις Μπάνκστον και τα τρίποντα του Ρομπέρτο Γκάλινατ ο Άρης πέτυχε σπουδαία νίκη στη Ρόδο επί του Κολοσσού με 78-88 βάζοντας μάλιστα τέλος σε μια αρνητική παράδοση καθώς νίκησε τους νησιώτες έπειτα από πέντε χρόνια!

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Νοεμβρίου 2018 όταν ο Άρης κέρδισε για τελευταία φορά τον Κολοσσό και μάλιστα και τότε ήταν στη Ρόδο.

Οι νησιώτες μέτρησαν εννιά σερί νίκες κι αυτή την αρνητική παράδοση έσπασαν οι Θεσσαλονικείς σ' ένα παιχνίδι όπου έφτασαν να προηγηθούν έως και με διαφορά 19 πόντων αλλά στο τέλος χρειάστηκε να επιστρατεύσουν το στοιχείο που τους χαρακτηρίζει, την άμυνα, για να εξασφαλίσουν τη νίκη.

Ο Άντριου Γκάουντλοκ έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Κολοσσό επιβεβαιώνοντας τη σπουδαία προσωπικότητά του ενώ για τον Άρη ο Κρις Μπάνκστον έκανε εξαιρετικό παιχνίδι αλλά στο τέλος αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του ήταν ο Ρομπέρτο Γκάλινατ.

Ο αγώνας

Τα τρία επιθετικά ριμπάουντ του Κολοσσού Ρόδου (5-0) στα πρώτα 100 δευτερόλεπτα του αγώνα εκνεύρισαν τον Γιάννη Καστρίτη ο οποίος εκεί «θυσίασε» το πρώτο τάιμ άουτ του και δικαιώθηκε μέσω της αντίδρασης της ομάδας του καθώς έβγαλε τρεις άμυνες και ισάριθμες συνεργασίες στην επίθεση με πρωταγωνιστή τον Ντε Σόουζα ο οποίος όμως έδωσε και δύο «φθηνά» ατομικά φάουλ. Ο Άρης «χτύπησε» στη ρακέτα, είχε 6/7 δίποντα και προηγήθηκε με 8-13 (4’) καθώς ο Κολοσσός είχε απογοητευτική επίδοση (1/8) από κοντινή απόσταση. Ο Κρις Μπάνκστον έκανε τρομερό πρώτο δεκάλεπτο με 12 πόντους αλλά ο Άρης δεν κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά (18-24) καθώς ο Άντριου Γκάουντλοκ, στο ντεμπούτο του, έβαλε πέντε σερί πόντους και κράτησε τον Κολοσσό.

Επιμένοντας στο παιχνίδι… ρακέτας, ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο (27-38, 16’) καθώς ο Μπάνκστον ήταν εξαιρετικός και ανίκητος στη ρακέτα εκτελώντας είτε σε πρώτο χρόνο είτε μετά από επιθετικά ριμπάουντ φτάνοντας τους 20 πόντους! Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε την ψυχολογία του αγώνα, έβγαλε άμυνες με πρωταγωνιστή τον Ρόνι Χάρελ και η διαφορά πήγε στο +19 (28-47). Αυτή θα μπορούσε να είχε αυξηθεί ακόμη περισσότερο αλλά ο Ρομπέρτο Γκάλινατ έκανε διαδοχικά λάθη. Αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Κολοσσός για τη μείωση της διαφοράς στο τέλος του ημιχρόνου (35-50) το οποίο διαμόρφωσε με buzzer beater ο Γιώργος Φίλλιος.

Ο Άρης δεν έχασε απλά την επιθετική συνέπειά του αλλά... χάθηκαν τα ίχνη του στο τρίτο δεκάλεπτο με φυσικό επακόλουθο την αλλαγή των δεδομένων του αγώνα. Είδε επίσης τον Γκάλινατ να συμπληρώνει νωρίς τα τέσσερα φάουλ. Ο δε Κολοσσός όσοι μείωνε τη διαφορά αποκτούσε ψυχολογία κι αυτό έκανε (45-55, 24') παίρνοντας λύσεις από τον Γκάουντλοκ και τον Μπραίκοβιτς διαβάζοντας σωστά την άμυνα του Άρη. Τα λάθη του Μάρκους Καρ πλήγωσαν τον Άρη είτε σε διάβασμα επιθέσεων είτε σε απλές πλάσες, αυτά αξιοποίησε ο Κολοσσός για να μαζέψει ακόμη περισσότερο τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (58-64).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Άρης έκανε αυτό που ξέρει καλά. Έπαιξε άμυνα κι έτσι έτρεξε ένα 0-7 σερί (60-71, 33'). Ο Άρης μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με προβάδισμα δέκα πόντων (64-74) παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γκάουντλοκ. Ένα καλάθι του θετικού Κολοβέρου έδωσε ελπίδα στον Κολοσσό (68-76, 37') αλλά εκεί ο Γκάλινατ σημείωσε δύο διαδοχικά καλάθια κρατώντας το... μαξιλαράκι ασφαλείας για την ομάδα του. Και πάλι ο 34χρονος Αμερικανός πήγε να φέρει την ανατροπή με σουτ τριών πόντων αλλά τον μιμήθηκε με δύο εύστοχα ο Γκάλινατ (73-86, 39') κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Μάλιστα μετά το δεύτερο τρίποντο χρεώθηκε με τεχνική ποινή (οι διαιτητές εκτίμησαν ότι ήταν προκλητικός στον πανηγυρισμό του) και αποβλήθηκε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης ξέφυγε έως και με διαφορά 19 πόντων προσφέροντας όμορφες φάσεις αλλά στα... δύσκολα και πάλι η άμυνά του έκανε τη διαφορά.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κρις Μπάνκστον έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο με 20 πόντους και μοιράζεται τον Ρομπέρτο Γκάλινατ ο οποίος στο τέλος πήρε όλες τις ευθύνες, έβαλε τα καλάθια και... τελείωσε το παιχνίδι

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Λευτέρης Μποχωρίδης, Ρόνι Χάρελ και Δημήτρης Κατσίβελης διάβασαν σωστά το παιχνίδι, ο πρώτος τελείωσε το παιχνίδι και με επτά ασίστ. Ο Ισμαέλ Σανόγκο ήταν όμως αυτός που έδεσε την άμυνα στην τελευταία περίοδο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Άντριου Γκάουντλοκ έκανε καταπληκτικό ντεμπούτο καθώς ήταν ασταμάτητος όταν έπαιρνε την μπάλα στα χέρια και τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Κολοσσός δεν πήρε τίποτε από τον Γιόργκενσεν και λίγα από τον Πόλι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Από το 28% που είχε ο Άρης στο μακρινό πριν από το σημερινό παιχνίδι, στη Ρόδο σούταρε με 38%.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Πριν τον εντός έδρας αγώνα (12/11) με τον Παναθηναϊκό ο Άρης θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο για την αναμέτρηση με την Μπουντούτσνοστ ενώ ο Κολοσσός Ρόδου θα φιλοξενηθεί από την ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 35-50, 58-64, 78-88

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα