ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 63-77: Φαλ... επί τρία στη Θεσσαλονίκη! (vid)

Με τον Μουστάφα Φαλ να φτάνει σε triple-double, ο Ολυμπιακός πέρασε με άνεση από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 63-77 για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε χωρίς τον Μιλουτίνοφ στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μουστάφα Φαλ έπαιξε και για τον Σέρβο. Με μία γεμάτη εμφάνιση και ένα τρομερό triple-double, έκανε τα πάντα για τους «ερυθρολεύκους» που έφυγαν νικητές από την PAOK Sports Arena με σκορ 63-77. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε με 10 πόντους (4/4 δίποντα), 10 ριμπάουντ (4 επιθετικά) και 11 τελικές πάσες σε μία εκπληκτική εμφάνιση. Πολλοί καλοί και οι Παπανικολάου (17π.), Γκος (16π.), Μπραζντέικις (14π.), ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Μπελιάουσκας έφτασε τους 20, την ώρα που οι Τσαϊρέλης και Μαργαρίτης έδωσαν «μάχες» άνισες στη ρακέτα.

Ο αγώνας: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Ο τραυματισμός του ΜακΝίς μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο ΠΑΟΚ στερήθηκε λύσεων στους ψηλούς. Κάτι που ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε μετά το αρχικό 5-2. Οι 7 πόντοι του Πίτερς έβαλαν γρήγορα μπροστά τους Πειραιώτες, που βρήκαν δεύτερο πόλο σκοραρίσματος τον Μπραζντέικις για να ξεφύγει με 9-17 (8').

Τα λάθη των φιλοξενούμενων και τα επιθετικά ριμπάουντ του ΠΑΟΚ με τον Σχίζα να βγαίνει μπροστά, έδωσαν δικαίωμα στους γηπεδούχους να μειώσουν στον πόντο (16-17, 10'). Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν 4 λεπτά χωρίς σκορ και ο Τσιακμάς έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ (19-17, 12'), αλλά ένα τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα επανέφερε τη συγκέντρωση στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν αυτοπεποίθηση, σκοράροντας μάλιστα τρία καλάθια μπροστά στον Φαλ, αλλά ο Γάλλος στην αντίπερα όχθη μετατράπηκε σε δημιουργός και εκτελεστής για το 25-33 (18'). Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός, με τον Παπανικολάου να κάνει τα πάντα στο παρκέ από τη θέση «4», βρήκε και τρανζίσιον για να κλείσει το ημίχρονο στο 28-37.

Ο Γουόκαπ σκόραρε τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού μετά από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, πάνω που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μαζέψει το σκορ. Οι παίκτες του Τακιανού έκαναν υπερπροσπάθεια, αλλά τα φάουλ των Σχίζα, Μαργαρίτη, Τσαϊρέλη έριξαν την ένταση της άμυνας. Τα διαδοχικά τρίποντα και των δύο έφεραν το 37-45 (25'), με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει τη διαφορά ως τους 10 (39-49, 28') χάρη στην καλή του άμυνα και τον Φαλ να κάνει τον... μπαμπούλα στις δύο ρακέτες.

Ο Γάλλος ψηλός τα έκανε όλα σε σκοράρισμα, ριμπάουντ, δημιουργία ως το 41-58 (31') και κάπου εκεί το παιχνίδι μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε τις λύσεις και φυσικά ούτε την ποιότητα να επιστρέψει. Το μόνο που κατάφεραν με μερικά ξεσπάσματα οι Θεσσαλονικείς ήταν να μειώνουν ως τις παρυφές των 10, με τον Φαλ να φτάνει τελικά στο triple-double 4' πριν τη λήξη. Το rotation άνοιξε και για τους δύο προπονητές για να φτάσουμε τελικά στο 63-77 που έδωσε την τέταρτη νίκη στον Ολυμπιακό για την Basket League.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17, 28-37, 41-53, 63-77

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με απουσίες αλλά ο τραυματισμός του ΜακΝίς στέρησε πολλά από τον ΠΑΟΚ, με τον Φαλ να κυριαρχεί σε κάθε στιγμή μέσα στη ρακέτα.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Φυσικά ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού με 14 πόντους, 11 ασίστ, 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ, 3 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Φρίντρικσον που μέτρησε 2 ασίστ για 3 λάθη και 12 πόντους μεν αλλά με 2/7 τρίποντα και 4/10 εντός παιδιάς σε 34'35''.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μπραζντέικις έγινε για πρώτη φορά διψήφιος με τον Ολυμπιακό έχοντας 14 πόντους, ο Γκος πέτυχε 16 και ο Παπανικολάου 17 ενώ αγωνίστηκε μόνο σε θέση «4».

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Έδωσε σκορ από την περίμετρο ο Μπελιάουσκας, που έκλεισε με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φυσικά το triple-double του Φαλ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια (9/11 - 19:15) για την EuroLeague, ενώ ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Πάτρα για να παίξει με τον Απόλλωνα (11/11 - 17:15) στην 6η αγωνιστική της Basket League.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα