Ένα είναι σίγουρο: Ο Αταμάν δεν καταλαβαίνει από ονόματα!
- «Εξαφάνισε» κάθε υπόνοια για... ντέρμπι!
- Ταχύρρυθμη ανταπόκριση με συνδυασμό βελτίωσης κι αποτελέσματος
- Μπορεί να παίξει και άμυνα!
- Με άμυνα για σεμινάριο και «λαυράκι» από το Ισραήλ!
- Ποιος είπε ότι η επίθεση δεν φέρνει νίκες;
Με κάτι περισσότερο από την μισή διαδρομή του 1ου γύρου να έχει περάσει στο παρελθόν και με τον Παναθηναϊκό (6-0) να έχει περάσει «αλώβητος» από τις θεωρητικά δύο πιο δύσκολες έδρες που είχε να επισκεφτεί, ίσως να μην είναι παρακινδυνευμένο θεωρήσουμε ότι οι «πράσινοι» προβάλουν ως η ομάδα που έχει πάρει προβάδισμα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.
Παρά τα προβλήματα τραυματισμών (Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ), την μελέτη της αγοράς, την προσθήκη ενός νέου παίκτη (Ναν) και το διαφαινόμενο «παρκάρισμα» ενός άλλου (Γκάϊ), φαίνεται ότι το «διπλό» στο ΣΕΦ, αποτέλεσε το “turning point”, που άλλαξε το momentum και την ψυχολογία στο «πράσινο» στρατόπεδο.
Σε τέτοιο βαθμό, που η ομάδα αρχίζει να καμουφλάρει αρκετά ικανοποιητικά τις αδυναμίες της σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού (περιφερειακή άμυνα και ριμπάουντ) και έχοντας ως πιο σταθερές αξίες, τον Ντίνο Μήτογλου και τον Τζέριαν Γκραντ, δείχνει ότι μαθαίνει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα σύνολο με 12 νέα πρόσωπα κι έναν προπονητή που δεν έχει ξαναδουλέψει στην Ελλάδα, το ότι αυτό συμβαίνει τόσο γρήγορα και μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα αλλά και εν μέσω μίας αναμενόμενης δυσκολίας να αποκτήσει την επιθυμητή «χημεία», αυτό που έχει καταφέρει ο «εξάστερος» στον πρώτο ενάμιση μήνα της σεζόν δεν είναι εύκολο.
Εν πολλοίς, κατά την ταπεινή μου άποψη, οφείλεται στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος δεν διστάζει να ανακατέψει την τράπουλα με βάση τις ανάγκες της ομάδας και χωρίς να υπολογίζει ονόματα και συμβόλαια!
Τι θέλω να πω; Πολύ απλά ότι ο Τούρκος τεχνικός δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τον εκάστοτε παίκτη στην συνθήκη που ο ίδιος κρίνει ότι θα του αποβεί χρήσιμος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την προσπάθειά του από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Για παράδειγμα, ο Βιλντόζα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την σεζόν, με αποτέλεσμα ο χρόνος του να μειωθεί αισθητά, να βγει από την βασική πεντάδα. Παρουσίασε πτώση στην απόδοσή του ο Λεσόρ, αυτομάτως, δεν ξεκίνησε σε κάποια και μειώθηκε η συμμετοχή του. Η αντίπαλη επίθεση «σημαδεύει» τον Σλούκα και βρίσκει σκορ ή τον πιέζει ασφυκτικά κι εκείνος υποπίπτει σε λάθη, τότε και ο αρχηγός θα επιστρέψει στον πάγκο.
Η συγκεκριμένη «φιλοσοφία» που εκπέμπει μήνυμα μπάσκετικής δικαιοσύνης και κερδίζει τον σεβασμό των παικτών (που καταλαβαίνουν ότι αν προσπαθήσουν περισσότερο θα έχουν την ευκαιρία τους), έχει αποδώσει τα μέγιστα μέχρι στιγμής.
Η πιο πρόσφατη εφαρμογή των προαναφερθέντων καταγράφηκε στο “Nick Galis Hall”, όπου ο 57χρονος δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης έχρισε βασικό τον Αργεντινό point guard (ήταν εξαιρετικός στο 1ο μέρος του αγώνα με την Άλμπα, αλλά έπαιξε ελάχιστα στο 2ο) και ο Βιλντόζα (9π., 2ρ. & 7κλ. με 2/4 τριπ.) τον αποζημίωσε με το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι στην σύντομη θητεία του με την «πράσινη» φανέλα.
Για να παίξει 28 λεπτά, όμως, ο Σλούκας (5π., 5ασ. & 4λ. με 2/6 σουτ) αγωνίστηκε μόλις 16 και ο νεοαποκτηθείς Ναν (0/5 σουτ σε 9’) δεν πήρε ούτε καν διψήφιο αριθμό! Παρ’ ότι θεωρητικά θα έπρεπε να παίξει περισσότερο για να αποκτήσει πιο γρήγορα ρυθμό...
Και αυτό γιατί ο Τζέριαν Γκραντ (9π., 3ρ. & 10ασ. με 3/5 σουτ) είναι μακράν ο πιο σταθερός guard της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν, έχει την πληθωρική συνεισφορά (μ.ο. 8,2π., 4,1ας. & 1,0κλ. με 90,9% βολ.) και δικαίως έχει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του, στο πρωτάθλημα (μ.ο. 26,6’) αλλά και στην Euroleague (29’).
Τα συνολικά 13 κλεψίματα που έκανε ο Παναθηναϊκός (Μήτογλου 13π., 9ρ. & 2ασ.) στην Θεσσαλονίκη, η υπεροχή στα ριμπάουντ (+7) και η σκληράδα με την οποία απάντησε στην παραδοσιακά ασφυκτική πίεση με την οποία παίζει ο Άρης (4-2) στην άμυνα, αποτέλεσαν τα κλειδιά μίας νίκης (75-65), που έχει πολλαπλά οφέλη. Πέρα από το βαθμολογικό κέρδος.
Πρώτον, επειδή με την προσθήκη του Μπάνκστον (16π., 4ρ. & 1κοψ. με 7/8 σουτ), ο «αυτοκράτορας» είναι πλέον πιο ισορροπημένη ομάδα σε σχέση με το πως παρατάχθηκε πριν από 5 εβδομάδες απέναντι στον Ολυμπιακό και δεύτερον, επειδή τον υποχρέωσε στην χαμηλότερη επιθετική επίδοση της σεζόν.
Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (Τολιόπουλος 15π. & 2ασ. με 4/7 τριπ.) «πλήρωσε» τα 18 λάθη της, το φόρτωμα με φάουλ του Γκάλινατ (11π. & 3ρ. με 5/9 σουτ σε 18’) και το άσχημο απόγευμα του Μποχωρίδη (0/3 σουτ & 3λ. σε 19’), η απόδοση του οποίου πάντα παίζει κομβικό ρόλο για την εικόνα της ομάδας του.
«Εξαφάνισε» κάθε υπόνοια για... ντέρμπι!
Στο Φάληρο, τα καλά νέα για τον Ολυμπιακό (5-1) ήταν ότι μετέτρεψε ένα θεωρητικά «πονηρό» παιχνίδι σε εύκολη επικράτηση (92-75) επί ενός σοβαρού αντιπάλου, έχοντας κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση και παρ’ ότι αγωνίστηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος με έναν σέντερ (Φαλ 15π., 8ρ. & 6λ. με 7/7 σουτ σε 28’).
Στα συν για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, η επιστροφή του Τόμας Γουόκαπ (20π., 3ρ., 3ασ. & 2κλ. με 4/5 τριπ.) στις σπουδαίες εμφανίσεις, σε συνδυασμό με τα 24 περισσότερα ριμπάουντ, τις 26 ασίστ και το 53,1% εντός πεδιάς, αλλά και η συμπαθητική ανταπόκριση του Γιώργου Τανούλη (6π., 2ρ. & 2ας. με 3/6 σουτ σε 12’) κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Στα άσχημα νέα, συγκαταλέγεται η οριστική απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ από τους αγώνες της 2ης «διαβολοβδομάδας» που διανύουμε στην Euroleague (απόψε με την Μακάμπι και την Πέμπτη με τον Ερυθρό Αστέρα).
Απέναντι στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» (την οποία ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε ως «καλύτερη στην Euroleague»), ο Προμηθέας (4-2) δεν μπόρεσε να πάρει τους συνήθεις πόντους που σκοράρει στο ανοικτό γήπεδο και από τα λάθη των αντιπάλων του (συνολικά μόλις 25) και μένοντας σε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (39,8% στα σουτ), έχασε από νωρίς την επαφή με το σκορ.
Στα συν για τους Πατρινούς (Κάουαν τζούνιορ 20π., 3ασ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.), η πρώτη εφετινή συμμετοχή του Αμερικανού ψηλού, Ντεσόν Στέφενς (3π. & 2ρ. σε 11’) που ήταν τραυματίας από το ξεκίνημα της σεζόν και η προσθήκη του στο rotation, θα προσδώσει μεγαλύτερο βάθος στην frontline τους.
Ταχύρρυθμη ανταπόκριση με συνδυασμό βελτίωσης κι αποτελέσματος
Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», το Περιστέρι (3-3) διατήρησε το νικηφόρο σερί του και πλησίασε στην 4άδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι συμπλήρωσε μία πεντάδα αγώνων (ρεκόρ 4-1 σε Ελλάδα και Ευρώπη) με συνεχή και σταθερή βελτίωση, σε νευραλγικούς τομείς οπως το αμυντικό κομμάτι, η δημιουργία, η κυκλοφορία της μπάλας και η αφομοίωση των ρόλων.
Ειδικότερα στην άμυνα, μετά τους 104 πόντους που δέχτηκε στην πρεμιέρα από τον Κολοσσό (σε 45’) και τους 96 στην Λεμάν για το BCL, η ομάδα των δυτικών προαστίων δείχνει πλέον τελείως διαφορετική. Απέναντι στην Καρδίτσα (0-6) της μεγάλης έφεσης στα επιθετικά ριμπάουντ (1η με μ.ο. 13,6), αυτό αποτυπώθηκε στην συνολική κυριαρχία της στην εναέρια κυκλοφορία (38-35) και στην ασφυκτική πίεση στην περιφέρεια, η οποία την υποχρέωσε σε 3/22 τρίποντα και συνολικά στο 33,9% εντός πεδιάς.
Με αυτό και με εκείνα, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έφτασαν σε μία ηχηρή νίκη (77-48), την 3η συνεχόμενη, κατεβάζοντας το μέσο παθητικό τους στους 65,6 πόντους, καθώς μετά το ματς της 1ης αγωνιστικής δεν έχουν δεχθεί περισσότερους από 74!
Επιπροσθέτως, ο Τζέιλεν Χαντς (19π., 6ρ. & 2ασ. με 3/4 τριπ.) και ο Νίκος Χουγκάζ (14π., 2ρ. & 2κλ. με 2/5 τριπ.) δείχνουν ότι ανταποκρίνονται ολοένα και περισσότερο σε ρόλους που αποδεικνύονται χρήσιμοι στην συνολική λειτουργία και τους κρατούν περισσότερο στο παρκέ.
Μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, που η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου γνώρισε ισάριθμες ήττες, μεν, αλλά είχε αρκετά ανταγωνιστική παρουσία, δε, (ειδικότερα στην Πάτρα και στο Αλεξάνδρειο), είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ταλαιπωρία που υπέστη από το «ξεσπίτωμα» (λόγω των ζημιών στο γήπεδό της από τις πλημμύρες, έχει δώσει όλα της παιχνίδια εκτός έδρας), την έχει επηρεάσει αισθητά και έχει επιφέρει μία ηττοπάθεια.
Μετά το πρώτο μισό του 1ου γύρου, οι Θεσσαλοί παραμένουν η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη, υποπίπτουν στα περισσότερα λάθη (μ.ο. 14,5), έχουν την 2η χειρότερη άμυνα (μ.ο. 83,6π.), ενώ το μόνο θετικό στοιχείο από την βαριά ήττα στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι, ήταν η απόδοση του 17χρονου Νεοκλή Αβδάλα (7π., 3ρ., 2ασ. & 2κοψ. σε 22’) που δικαιολογεί σε πολύ υψηλό βαθμό την εμπιστοσύνη της οποίας τυγχάνει.
Όπως είναι φυσικό, το πρώτο ματς στο «Γιάννης Μπουρούσης» (26/11 με αντίπαλο το Λαύριο) αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία
Μπορεί να παίξει και άμυνα!
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, η αξία της νίκης (93-74) της ΑΕΚ (3-3) που την έφερε σε τετραπλή ισοβαθμία στην 5η θέση, είχε να κάνει με την αμυντική προσπάθεια του 2ου μέρους και ειδικότερα στην 3η περίοδο.
Μέχρι τώρα, η ομάδα του Γιόαν Πλάθα είχε δείξει ότι μπορεί να παίξει γρήγορα και έχει την ποιότητα για να σκοράρει με υψηλή παραγωγικότητα (2η επίθεση με μ.ο. 87,3π.), αλλά με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (αυτό με τον Απόλλωνα δεν πιάνεται γιατί οι Πατρινοί έχουν πολύ χαμηλή επιθετική ποιότητα), δεχόταν κατά μέσο όρο 87 πόντους και 93 στο γήπεδό της!
Απέναντι στον Κολοσσό (2-4) των +80 πόντων, λοιπόν, η «Ένωση» (Τίλμαν 24π. & 3ρ. με 9/12 σουτ, Κουζμίνσκας 18π., 2ρ., 2ασ. & 2κοψ. με 5/8 σουτ) χρειάστηκε να «σπαταλήσει» τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα μέχρι να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του.
Τουλάχιστον, μετά από ένα πολύ κακό αμυντικά πρώτο ημίχρονο στο οποίο δέχτηκε 47 πόντους, έδειξε για δεύτερη φορά φέτος ότι διαθέτει τα «εργαλεία» για να βγάλει σκληράδα και ότι η αμυντική της απόδοση εξαρτάται από την συγκέντρωση και την διάθεση.
Το παθητικό των μόλις 11 πόντων στο 3ο δεκάλεπτο (οι φιλοξενούμενοι είχαν 4/17 σουτ και 5 λάθη)και το επιμέρους +13, ήταν αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης των γηπεδούχων και ουσιαστικά, ήταν η παράμετρος που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους.
Κάπως έτσι, η ισπανική μονομαχία των πάγκων έληξε με νικητή τον πιο έμπειρο και μπαρουτοκαπνισμένο εκ των δύο Ιβήρων προπονητών που εργάζονται στην χώρα μας.
Με άστοχο τον Γκάουντλοκ (8π. & 5ασ. με 0/5 τριπ.), φορτωμένο με φάουλ τον Μπράϊκοβιτς (11π., 4ρ. & 2κοψ. με 5/7 σουτ σε 21’) και με τον Περάντες (7π., 4ρ. & 5ας. με 3/11 σουτ), να μπερδεύεται μεταξύ δημιουργίας και εκτέλεσης, ο Κούρο Σεγκούρα είδε μόνο τον Ουτόμι (15π. & 2ρ. με 4/7 τριπ.) να έχει συνέπεια στο παιχνίδι του και μοιραία η ομάδα του άντεξε μέχρι το 25ο λεπτό.
Με την άμυνα να αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» του συγκεκριμένου ρόστερ (αν βγάλουμε το ματς με τον Απόλλωνα, δέχεται κατά μ.ο. 91 πόντους), το ταβάνι των Ροδιτών δείχνει να μικραίνει επικίνδυνα όταν ο Καλιφορνέζος point guard (μοιράζει τις μισές ασίστ της ομάδας με μ.ο. 7,8) δεν βρεθεί σε καλή δημιουργική βραδιά.
Με άμυνα για σεμινάριο και «λαυράκι» από το Ισραήλ!
Στο κλειστό της Περιβόλας, οι δύο πρόσφατες προσθήκες του «δικεφάλου του Βορρά» ήταν τα πρόσωπα που έκαναν την διαφορά και βοήθησαν να επιστρέψει στις νίκες (μετά από 2 σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη) και να βελτιώσει την ψυχολογία του ενόψει των δύο απαιτητικών αναμετρήσεων που ακολουθούν στην Πυλαία, με την Χάποελ Ιερουσαλήμ για το BCL και με τον Άρη στο τοπικό ντέρμπι για το πρωτάθλημα.
Στην πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκή λίγκα «πρώτης κατηγορίας» (μέχρι τώρα είχε παίξει στην Λιθουανία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία και την 2η κατηγορία της Γερμανίας και ετοιμαζόταν να φορέσει την φανέλα της ισραηλινής Χάποελ Χολόν), ο Τζάστιν Άλστον (19π. & 14ρ. με 7/10 σουτ) όχι απλά μπήκε στα παπούτσια του τραυματία Τζαμάνι ΜακΝις, αλλά τα... ξεχείλωσε κιόλας!
Ο 29χρονος Αμερικανός σέντερ που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης και αποχώρησε από το Ισραήλ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, ίσως και να ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και του Φώτη Τακιανού για το ντεμπούτο του. Μαζί με τον πρώην παίκτη του Κολοσσού και έτερο νεοαποκτηθέντα, Κένταλ Σμιθ (10π., 3ρ. & 4ασ. με 2/4 τριπ.) έδωσαν στον ΠΑΟΚ (3-3) την έξτρα ώθηση που χρειαζόταν για να φύγει νικητής (67-54) από την Πάτρα.
Με απόντα τον τραυματία πρώτο σκόρερ τους Τι Τζέι Στάρκς (μ.ο. 20,7π. & 5,5ασ.) και χωρίς τον περαιτέρω ενίσχυση (κάτι που θα συμβεί όπως προανήγγειλε ο νέος coach, Κώστας Δελέγκος), ο Απόλλων (1-5) δεν είχε την επιθετική ποιότητα για να κοντράρει τους Θεσσαλονικείς.
Έχοντας μεγάλη υστέρηση στα ριμπάουντ (12οι με μ.ο. 26,3) και σουτάροντας με 31,6% εντός πεδιάς με 19/60 σουτ (στα γνώριμα καλάθια του γηπέδου τους), οι Πατρινοί (Μπράουν 11π. & 13ρ.) δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ούτε τους 60 πόντους και μετά από 6 αγωνιστικές έχουν και την χαμηλότερη παραγωγικότητα (μ.ο. 65,8π.) στην εφετινή Α1 Κατηγορία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετρούν 5 διαδοχικές ήττες σε ισάριθμους αγώνες που δεν ξεπέρασαν το φράγμα των 70 πόντων, ενώ στη μοναδική τους νίκη πέτυχαν 72!
Ποιος είπε ότι η επίθεση δεν φέρνει νίκες;
Το παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής ήταν μακράν το πιο συναρπαστικό του μπασκετικού τριημέρου στην Basket League. Και αυτό γιατί τα είχε όλα! Από σασπένς κι εναλλαγές στο σκορ, άλλο τίποτε!
Από το +9 των γηπεδούχων (25-16 στο 9’), στο -11 των φιλοξενουμένων (54-65 στο 27’) και μετά ξανά σε ολική επαναφορά (88-85 στο 37’43”), μέχρι τους 8 αναπάντητους πόντους των νεοφώτιστων στα τελευταία 121 δευτερόλεπτα, με τους οποίους κρίθηκε το ματς (88-93).
Όπως γίνεται αντιληπτό και από το σκορ, στο ματς έσπασαν καρδιές, οι άμυνες – σε γενικές γραμμές – πήγαν περίπατο, τα ποσοστά ευστοχίας ήταν πολύ υψηλά (52,5% και 54,8% στα σουτ αντίστοιχα) και στο τέλος επιβραβεύτηκε η ομάδα που πήρε τις σωστές αποφάσεις ή αν θέλετε εκείνη που έκανε τα λιγότερα λάθη.
Για το νεοφώτιστο Μαρούσι (2-4) που στελέχωσε πολύ πρόχειρα το ρόστερ του και ψάχνεται για διορθωτικές κινήσεις, το παρθενικό «διπλό» αποτέλεσε τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της μεγάλης «ανηφόρας» που ακολουθεί.
Αλλά και μία ηθική δικαίωση για τον νέο προπονητή του, που πρόλαβε να «νοικοκυρέψει» αρκετά πράγματα και να πετύχει την πρώτη του νίκη (ήταν άρρωστος απέναντι στην Καρδίτσα) απέναντι στην ομάδα που ο ίδιος πέρυσι οδήγησε σε σωτηρία και από την οποία δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Ο Γιώργος Λιμνιάτης, βέβαια, ξέρει καλύτερα απ’ όλους ότι κάθε εβδομάδα δεν θα είναι του Αγίου... Αϊζάια Μπρίσκοου (24π., 2ασ. & 2κλ. με 11/17 σουτ), ούτε ο Ραντούλιτσα με τον Χάρη Γιαννόπουλου θα συνεισφέρουν συνολικά άλλους 36 πόντους (με 15/22 σουτ).
Όπως επίσης δύσκολα οι Έλληνες της ομάδας (ο Ορφέας Στασινός αξίζει ειδική μνεία γιατί είναι παλικαράκι κι όσο μπόι του λείπει, αλλά τόσο θράσος και επιθυμία διαθέτει) θα σκοράρουν 29 πόντους! Οπότε η αμυντική βελτίωση μοιάζει με μονόδρομο. Με 92 πόντους μέσο παθητικό, άλλωστε, καμία ομάδα δεν σώθηκε...
Το Λαύριο (3-3) πληγώθηκε από τα 18 λάθη του, την χαμηλή δημιουργία και από την πολύ κακή αμυντική του απόδοση. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι 88 πόντοι που σημείωσε με 61,9% στα δίποντα και με 90% στις βολές (18/20), ήταν το season high της ομάδας μέσα στο γήπεδό της, μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο υστέρησε αμυντικά (έχει πλέον το 2ο υψηλότερο μέσο παθητικό με 91,5π. ανά αγώνα).
Σημαντικοί παράμετροι για την εξέλιξη του ματς και την πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας του Κώστα Μέξα, πάντως, ήταν σίγουρα ο τραυματισμός του Ζάρα (έπαιξε μόλις 1’54”), αλλά και τα καλύτερα ματσαρίσματα που είχαν οι φιλοξενούμενοι στα ημίψηλα σχήματα με τα οποία πορεύτηκαν και οι δύο ομάδες.
Το καλό για τους Λαυριώτες (Θόρντον 29π., 2ρ., 2ασ. & 4κλ. με 4/6 τριπ.), είναι ότι αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα από τα θεωρούμενα εκτός προγράμματος, την ίδια ώρα που έχουν το πλεονεκτημα των τριών νικών (απέναντι σε ΑΕΚ εκτός, Κολοσσού και ΠΑΟΚ εντός), τις οποίες πολύ δύσκολα θα κάνουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για την σωτηρία.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.