Ολυμπιακός - Περιστέρι 87-74: Τεστ χαρακτήρα ενόψει Μονακό (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Περιστερίου με 87-74 έχοντας 11/26 τρίποντα και 22 ασίστ πριν από το δύσκολο ματς στο Πριγκιπάτο. Καλή εμφάνιση από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε από νωρίς να αντιμετωπίσει το Περιστέρι με σεβασμό και προσοχή κάτι που τον βοήθησε να επιβεβαιώσει την τεράστια διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η νίκη με 87-74. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του είχαν ένα ανταγωνιστικό αντίπαλο και σίγουρα τους βοήθησε ενόψει της προετοιμασίας τους για το εκτός έδρας ματς με τη Μονακό (30/11).

Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο πεντάλεπτο στην αναμέτρηση στο οποίο καμία ομάδα δε μπορούσε να βρει τον ρυθμό που ήθελε το σκορ ήταν 9-8 (5’). Ο Κάνααν από τη μία πλευρά και ο Τόμπσον από την άλλη ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων. Η είσοδος του Μιλουτίνοφ βελτίωσε την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» ενώ στη μπροστινή πλευρά του γηπέδου ο Σέρβος μαζί με τον Πίτερς και τον Κάνααν έστειλαν τη διαφορά στο +14 (24-10, 9’).

Ο Χάντς ήταν ο παίκτης που βοήθησε λίγο το Περιστέρι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και φρόντισε να μετατρέψει το σκορ σε 29-21 (14’). Ο Λαρεντζάκης με ασίστ και σκορ ήταν αυτός που διόρθωσε την κατάσταση για τους γηπεδούχους αλλάζοντας και πάλι σε σημαντικό βαθμό το προβάδισμα (37-23, 16’). Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο με καλή αντίδραση και με τρίποντα των Κασελάκη και Γουίλιαμς πλησίασαν σε 40-33 λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν συγκεντρωμένοι και με τον Γουόκαπ να σκοράρει από μακρινή απόσταση ξέφυγαν με 52-35 (23’). Ο Σπανούλης έχει ρόστερ με μπόλικο ταλέντο και ο Γουίλιαμς φρόντισε για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (55-46, 26’). Οι Πειραιώτες όμως και πάλι βελτίωσαν την άμυνά τους, ακούμπησαν τη μπάλα στον Φαλ και αυτός με την ικανότητα που διαθέτει στην πάσα πρόσφερε ελεύθερα σουτ τρίποντα στον Γουόκαπ ο οποίος είχε αποκτήσει ρυθμό και δεν αστοχούσε (63-48, 30’).

Οι γηπεδούχοι γνώριζαν πως ένα δίλεπτο απροσεξίας θα μπορούσε να έδινε ελπίδες στους Περιστεριώτες κι έτσι φρόντισαν από τις πρώτες κατοχές του τελευταίου δεκαλέπτου και με 5 πόντους από τον Λαρεντζάκη να διευρύνουν τη διαφορά (73-54, 33’). Αυτή τη φορά η ομάδα του Σπανούλη δεν κατάφερε να ξανά ρίξει τη διαφορά παρά τα καλάθια του Τόμπσον και έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 87-74.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός φρόντισε γρήγορα στο παιχνίδι να δημιουργήσει μία διψήφια διαφορά πόντων η οποία έδινε την αίσθηση της ασφάλειας. Το Περιστέρι κατάφερε να μειώσει σε 2-3 περιστάσεις στους 9 πόντους, αλλά εκεί οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβρισκαν τις κατάλληλες λύσεις και ξέφευγαν ξανά.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τόμας Γουόκαπ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 34 λεπτά στο παρκέ και 22 πόντους (3/6διπ., 4/6τριπ., 4/6βολ.), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Χουγκάζ ήταν άστοχος (0/3 σουτ) όπως και ο Χαντς (4/11 σουτ και 3 λάθη).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σε καλή κατάσταση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 13 πόντους (3/4διπ., 2/4τριπ.) και ο Άλεκ Πίτερς με τον Αϊζάια Κάνααν που σκόραραν από 14 πόντους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τρέβορ Τόμπσον δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού προσφέροντας στην ομάδα του 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Τζο Ράγκλαντ μοίρασε 13 ασίστ!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός είχε 11/26 τρίποντα και 22 ασίστ. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν εννιά φορές τη μπάλα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Μονακό για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Μάικ Τζέιμς (30/11). Το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πάτρας στο γήπεδό του (02/12).

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-33, 63-52, 87-74.

@Photo credits: eurokinissi, Κλόντιαν Λάτο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα