Άρης: Ο Σταρκ, ο Μπάνκστον κι οι υπόλοιποι που ήρθαν επί Καστρίτη μετά την έναρξη της σεζόν

Άρης: Ο Σταρκ, ο Μπάνκστον κι οι υπόλοιποι που ήρθαν επί Καστρίτη μετά την έναρξη της σεζόν

Ευαγγελος Στελλάκης
Ο Σταρκ

bet365

Ο Τζόναθαν Σταρκ (28, 1.93μ.) θα αποτελέσει την δεύτερη ενισχυτική κίνηση που πραγματοποιεί ο Άρης μετά την έναρξη της τρέχουσας σεζόν και το Gazzetta θυμάται όλες τις ανάλογες προσθήκες που έκαναν οι Θεσσαλονικείς επί ημερών του Γιάννη Καστρίτη.

Ο Γιάννης Καστρίτης επέστρεψε στον πάγκο του Άρη το καλοκαίρι του 2021 και διανύει αισίως τη τρίτη του διαδοχική σεζόν στο τιμόνι της ομάδας. Σε αυτό το διάστημα των δυόμιση ετών, ο έμπειρος τεχνικός δε δίστασε να προχωρήσει σε mid season προσθήκες ή αντικαταστάσεις στο ρόστερ των Κιτρινόμαυρων, όταν αυτό κρίθηκε (αγωνιστικά) αναγκαίο.

Για παράδειγμα, η απόκτηση του Κρις Μπάνκστον στα μέσα του Οκτωβρίου ήταν επιβεβλημένη, αφού ο βασικός σέντερ του καλοκαιρινού σχεδιασμού, Μάνι Μπέιτς, τραυματίστηκε στον ώμο, στο φιλικό προετοιμασίας του Σεπτεμβρίου με τη ΤΣΣΚΑ Σόφιας και τέθηκε νοκ - άουτ για όλη τη σεζόν. Ο Άρης δε γινόταν να μείνει μόνο με τον Σίλβιο Ντε Σόουζα, συνεπώς η έλευση του Μπάνκστον -που αποκτήθηκε υπό το καθεστώς του δανεισμού από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά- ήταν επιτακτική ούτως ώστε να υπάρχει ένα κανονικό ροτέισον στη θέση "5".

Από την άλλη, δεν ισχύει το ίδιο επί της περίπτωσης του Τζόναθαν Σταρκ (εκκρεμεί η επισημοποίηση του deal) ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί διορθωτική κίνηση, μιας κι ο Μάρκους Καρ δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα στο διάστημα της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός Καναδός αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες κατά την μετάβαση του από το κολέγιο στο επαγγελματικό μπάσκετ κι έτσι η απόκτηση ενός πιο έμπειρου άσου έμοιαζε με μονόδρομο, προκειμένου το σύνολο να λαμβάνει περισσότερα πράγματα από τον καθοδηγητή της πεντάδας. Από την πλευρά του ο 28χρονος combo, Σταρκ, διαθέτει ευρωπαϊκές παραστάσεις, αφού κατά το παρελθόν έπαιξε σε Γερμανία (Γκίσεν), Ουγγαρία (Φέχερβαρ) και Γαλλία (Ορλεάν). Ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στο Ισραήλ, προτού αποχωρήσει πρόωρα για τις ΗΠΑ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Οι τραυματισμοί φέρνουν νέα πρόσωπα

Σε ο,τι αφορά την περσινή σεζόν, ούτε τότε έλειψαν οι μεσούσης της περιόδου προσθήκες για τον Άρη του Καστρίτη. Η κάθε μια έγινε για τους δικούς της λόγους και την κάλυψη διαφορετικών αναγκών. Φερειπείν η απόκτηση του Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ στις αρχές του Νοεμβρίου του 2022 έγινε καθώς λίγες μέρες νωρίτερα είχε τραυματιστεί ο βασικός πλειμέικερ, Τζός Χάγκινς, ο οποίος επρόκειτο να μείνει εκτός δράσης για διάστημα 1,5 μήνα.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τον Μήτρου-Λονγκ, ο Άρης έφερε στη Μακεδονία ακόμη έναν γκαρντ, τον Ρισόντ Πακ, υπό το πρίσμα της περαιτέρω ενίσχυσης της περιφέρειας. Σε θεωρητικό επίπεδο, οι Θεσσαλονικείς θα γέμιζαν το backcourt τους αριθμητικά, με την απόκτηση ενός παίκτη όπως ο Πακ που θα "πατούσε" και στο "3" εν τη απουσία κλασικού τριαριού από το ρόστερ, μόνο που ο έμπειρος Αμερικανός μετά από μόλις 2' συμμετοχής στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι, τραυματίστηκε. Επί της ουσίας ο Πακ δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο βασικό πλάνο της ομάδας, ακόμη κι όταν επέστρεψε, αποχωρώντας από τον Άρη με μόλις δύο εμφανίσεις στο ενεργητικό του, σε ένα πέρασμα που ήδη έχει ξεχαστεί από τις συνειδήσεις.

Τον Ιανουάριο του 2023 δε, ο Άρης επανέφερε στο Παλέ ντε Σπορ τον Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε προκειμένου να αποκτήσει επιπλέον βάθος η γραμμή των ψηλών, σε μια φάση της σεζόν όπου ο Βασίλης Καββαδάς είτε δεν ήταν διαθέσιμος, είτε αδυνατούσε να βρει ρυθμό και διάρκεια στην απόδοση του λόγω τραυματισμών. Στο μεταξύ, ένας τραυματισμός ανάλογος με εκείνον του Χάγκινς (σε ο,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του παίκτη) για τον Ίσμαελ Σάνογκο, έφερε στο προσκήνιο για τον Άρη το όνομα του Ντάνζελ Πιουριφόι της Πόρτο. Ο παίκτης ήλθε στη Θεσσαλονίκη όπου παρέμεινε για έναν μήνα δίχως να έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά εν τέλει η μεταγραφή του δεν τελεσφόρησε λόγω των ban που αντιμετώπιζε σε εκείνη τη χρονική στιγμή η ομάδα. Με τη μεταγραφή του Πιουριφόι να μην ολοκληρώνεται ποτέ, ο Άρης απλώς... περίμενε την επάνοδο του Ίσμαελ Σανόγκο, μένοντας "ως έχει".

Τέλος, σχετικά με τη σεζόν 2021-22, ο Άρης έκανε 2+1 μεταγραφές μεσούσης της σεζόν. Η πρώτη ήταν εκείνη του Τζέιμς Κέλι, ο οποίος ήρθε για να αντικαταστήσει τον Μάικλ Φίνκε που ήταν μια προσωρινή λύση στη front line με μηνιαίο deal για το διάστημα του Οκτωβρίου. Ο Κέλι, αν κι έλειψε για αρκετό καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας του, ήταν μια από τις καλύτερες κινήσεις του Άρη τα τελευταία χρόνια, κυριαρχώντας στην εγχώρια λίγκα με 15 πόντους και 8,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 14 εμφανίσεις.

Ενώ η δεύτερη επί της ουσίας έφερε άμεσα και τη τρίτη. Στα τέλη του Οκτωβρίου του 2021, ο Έρικ Λόκετ ήταν μετέωρος στο ρόστερ (εν τέλει έβγαλε κανονικά τη σεζόν και μάλιστα με θετικό πρόσημο) κι έτσι ο πρώην γκαρντ-φόργουορντ του Περιστερίου, Αϊζάια Κάζινς, ανακοινώθηκε επισήμως από τον Άρη. Μόνο που μια θλάση που φάνηκε στις ιατρικές εξετάσεις του παίκτη (μια ημέρα μετά την επικύρωση της συμφωνίας) οδήγησε το τεχνικό επιτελείο του Άρη στο να μην προχωρήσει μαζί του, αναζητώντας άμεσα εναλλακτική επιλογή.

Στο μεταξύ, ο αρχισκόρερ της ομάδας, Όλι Χάνλαν, είχε τραυματιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα Πατρών κι οι επιτελείς του Άρη καλούνταν να πάρουν γρήγορα μια απόφαση. Αυτή είχε να κάνει με την ενεργοποίηση συμφωνίας με τον πολύπειρο Σλοβένο, Γιάκα Κλόμπουτσαρ, ο οποίος εντάχθηκε άμεσα και βοήθησε την ομάδα στις εντός έδρας νίκες της επί του Ηρακλή και του Περιστερίου κι ύστερα αποχώρησε, αφού ο Λόκετ κέρδισε τελικά την... κούρσα παραμονής, με τον Γιάννη Καστρίτη να επιλέγει τον πιο αμυντικογενή Αμερικανό που ομολογουμένως αποτελούσε καλύτερο fit στο αγωνιστικό πλάνο του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα