Κουζμίνσκας στο Gazzetta: «Δεν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, αλλά "πεινασμένοι"» (vid)

Οι παίκτες της ΑΕΚ αγκαλιάζουν τον Κουζμίνσκας.

bet365

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μπορεί να αποδείχθηκε παίκτης της τελευταίας στιγμής, αλλά προτίμησε να μιμηθεί τη νοοτροπία του κόουτς Πλάθα, μιλώντας στο Gazzetta. Παράλληλα, θυμήθηκε το προηγούμενο buzzer του στην Ιταλία!

Ο χρόνος παγώνει. Και αυτό το... σκάρτο ένα δευτερόλεπτο που απέμενε για το φινάλε του αγώνα της ΑΕΚ Betsson με το Μαρούσι, έμοιαζε να βαστάει για πάντα.

Από τη στιγμή που η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Λάνγκστον Χολ και μέχρι να περάσει τη στεφάνη του καλαθιού που υπερασπίζοντας το Μαρούσι, οι περίπου 2.000 φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, βίωσαν έναν.. ορυμαγδό συναισθημάτων.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας προσπάθησε να τα κλείσει όλα στα χέρια του. Έπιασε την μπάλα και...

«Όταν έπιασα την μπάλα ήθελα να το κάνω λίγο καλύτερα για να πάω για κάρφωμα, έτσι ώστε να μη με σταματήσει κανείς. Αλλά η μπάλα μου γλίστρησε λίγο και τότε ήθελα μόνο να σουτάρω όσο πιο γρήγορα μπορώ.

Τόση ώρα που μιλάω μοιάζει σαν να έκανα... αιώνια, αλλά είναι ένστικτο. Μία στιγμή», είπε στο Gazzetta για το buzzer beater.

«Κερδίσαμε, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλαμε»

Ωστόσο, ο Λιθουανός δεν ήταν ικανοποιημένος. Δεν θα μπορούσε να είναι όταν βρίσκεται στο πλευρό του Ζοάν Πλάθα.

«Είναι γλυκόπικρο το συναίσθημα, μπορεί να νικήσαμε ένα σημαντικό ματς, για να συμμετάσχουμε στο Final 8, αλλά από την άλλη πλευρά δεν παίξαμε τόσο καλά.

Όπως έχω πει ξανά στην αρχή της σεζόν, αυτή η ομάδα χρειάζεται χρόνο, μερικές φορές κάνουμε καλά παιχνίδια, μερικές φορές όπως σήμερα.

Πρέπει να βελτιώσουμε τη συνέπεια μας. Σε κάθε ματς, συνέχεια. Υπάρχει και χαρά. Μετά το ματς με τη Σάσαρι το γιορτάσαμε.

Όλοι έπαιξαν, σχεδόν όλοι σκόραραν, πήραμε μία μεγάλη νίκη. Αλλά σήμερα βλέπεις ότι κερδίσαμε, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλαμε. Ίσως μερικές φορές χρειάζεται να παίξουμε άσχημα και να κερδίσουμε απ' το να παίξουμε καλά και να χάσουμε.

Για να βελτιωθούμε, δεν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, αλλά να είμαστε "πεινασμένοι"», ήταν τα λόγια του.

Το προηγούμενο buzzer του Κουζμίνσκας

Του ζητήσαμε να θυμηθεί το προηγούμενο buzzer beater. Χρειάστηκε να σκεφτεί ελάχιστα για να θυμηθεί ακόμη και την αντίπαλο της Αρμάνι Μιλάνο, όταν φορούσε τη φανέλα της ιταλικής ομάδας.

«Θυμάμαι ένα, όταν ήμουν στην Αρμάνι. Σε ένα ματς με την Κρεμονα, σε μία παρόμοια κατάσταση με μία λόμπα. Απλά τότε κάρφωσα την μπάλα», είπε.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα