Χιλ στο Gazzetta: «Όταν "έφυγε" η μητέρα μου, ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ» (vid)

Χιλ στο Gazzetta: «Όταν "έφυγε" η μητέρα μου, ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ» (vid)

Ο Άχμεντ Χιλ του Αμαρουσίου.

bet365

Ο Άχμεντ Χιλ, ο σκόρερ των 40 πόντων του Αμαρουσίου έχει να σας πει μία ιστορία. Αυτή της μητέρας του, του οδηγού του. Το Gazzetta έχει την αφήγησή του.

Ο Άχμεντ Χιλ παίζει για έναν ιερό σκοπό. Ίσως τον ιερότερο όλων, τη μητέρα του, Ντόνα.

Ο γκαρντ του Αμαρουσίου μεγάλωσε μέσα στη θαλπωρή που του πρόσφερε η μητέρα του. Είχε την... πρώτη θέση στη ζωή της. Και την έβλεπε να δουλεύει σκληρά για να τον μεγαλώσει. Για να μπορέσει να παίξει μπάσκετ.

Ο άνθρωπος που έβαλε 40 πόντους στην ΑΕΚ Betsson (6/7 διπ., 7/15 τριπ., 7/9 βολές), στην ήττα του Αμαρουσίου στο φινάλε με το buzzer beater του Μιντάουγκας Κουζμινσκας, μίλησε στο Gazzetta για τον σκοπό της ζωής του.

Η μητέρα του «έφυγε» από τη ζωή, ξαφνικά, το 2020. Με τον Χιλ να αποφασίζει ότι δεν υπάρχει λόγο να παίζει πια μπάσκετ.

«Όταν «έφυγε» από τη ζωή σκέφτηκα να σταματήσω το μπάσκετ. Κλείστηκα στον εαυτό μου. Χρειάστηκε η παρέμβαση του ατζέντη μου και συμπαικτών μου, για να γυρίσω και να παίξω ξανά. Αφιερώνω ό,τι κάνω σε αυτήν», εξήγησε στο Gazzetta.

Και συνέχισε: «Προσεύχομαι σε αυτή πριν από κάθε ματς, στο ημίχρονο, κάθε φορά που βγαίνω στο παρκέ για να αγωνιστώ. Ήταν ο άνθρωπος που με επηρέασε πάρα πάρα πάρα πολύ, ακόμη δεν το έχω ξεπεράσει, αλλά ξέρω ότι είναι μαζί μου».

«Η μητέρα μου ήταν εκεί για όλους»

Οι στιγμές που πέρασε με τη μητέρα του προφανώς και είναι αξέχαστες. Με την Ντόνα να είναι η... καρδιά μιας ολόκληρης ομάδας, όχι μόνο του Βιρτζίνια Τεκ, του πανεπιστημίου που πήγε ο γιος της.

«Μαγείρευε για την ομάδα, όταν θα πηγαίναμε σε εκτός έδρας παιχνίδια. Έπαιρνα το φαγητό μαζί για όλους, ήταν στα παιχνίδια. Δεν μπορούσε σε όλα, αλλά σε αυτά που ήταν στην εξέδρα, πάντα φώναζε για την ομάδα μας, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Ήταν μία υπέροχη κυρία», είπε στο Gazzetta.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα