Basket League: Να διατηρήσει το αήττητο θέλει ο Παναθηναϊκός

Δημήτρης Οικονόμου
Κώστας Σλούκας

bet365

Μετά τις δύο ήττες στη διπλή αγωνιστική της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ θέλοντας να φτάσει στη 10η νίκη του στην Basket League. Ντέρμπι στο Nick Galis Hall μεταξύ του Άρη και του Περιστερίου.

Η 10η αγωνιστική της Basket League ξεκίνησε με... ματσάρες. Το Σάββατο υπήρξε απολαυστικό πρώτα με την επικράτηση του Κολοσσού επί του Προμηθέα και στη συνέχεια το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τα Λιόσια, με την ΑΕΚ να κερδίζει 91-89 το Μαρούσι.

Η δεύτερη δόση της Basket League έρχεται σήμερα Κυριακή (10/12) με δύο αναμετρήσεις που συγκεντρώνουν αρκετό ενδιαφέρον. Ας δούμε όμως χρονικά τα δεδομένα.

Το πρώτο τζάμπολ γίνεται στη Θεσσαλονίκη και το Nick Galis Hall. Εκεί όπου ο Άρης θα υποδεχτεί το Περιστέρι (17:15 - ΕΡΤ3) με μία ενίσχυση εκ των έσω. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ακολούθησε το πρόγραμμα της προπόνησης του Σαββάτου και θα δώσει κανονικά το παρών στην κόντρα με το Περιστέρι, από εκεί που θα λείψει ο Ισμαέλ Σανόγκο.

Η δράση μεταφέρεται στην Αθήνα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (20:15 - ΕΡΤ3). Οι «πράσινοι» προέρχονται από δύο ήττες στη διπλή αγωνιστική της EuroLeague κόντρα σε Εφές και Ρεάλ, θέλοντας να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Βέβαια ο Αταμάν αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα, με τον Τζέριαν Γκραντ να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις τενοντίτιδας στο αριστερό γόνατο. Έτσι και αλλιώς ο Τούρκος κόουτς θα έπρεπε να επιλέξει έναν ξένο για να αφήσει εκτός της σημερινής εξάδας και ο Γκραντ ένεκα του προβλήματός του είναι το φαβορί.

Αν ο Γκραντ μείνει τελικά εκτός, οι έξι ξένοι του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι οι: Γκριγκόνις, Λεσόρ, Ναν, Μπαλτσερόφσκι, Γκάι, Βιλντόζα.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστής

Σάββατο 9/12

Κυριακή 10/12

  • Άρης - Περιστέρι 17:15
  • Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 20:15

Δευτέρα 11/12

  • Καρδίτσα - Ολυμπιακός 20:15

Η βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 9-0
  2. Ολυμπιακός 8-1
  3. Προμηθέας 7-3
  4. ΠΑΟΚ 5-4
  5. Άρης 5-4
  6. Περιστέρι 5-4
  7. ΑΕΚ 5-5
  8. Κολοσσός Ρόδου 4-6
  9. Μαρούσι 3-7
  10. Λαύριο 3-7
  11. Απόλλων Πάτρας 2-8
  12. Καρδίτσα 1-8
@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα