ΑΕΚ: Οι πολλές ζωές του Τζόρνταν Μόργκαν (vid)

ΑΕΚ: Οι πολλές ζωές του Τζόρνταν Μόργκαν (vid)

Ο Τζόρνταν Μόργκαν με τη φανέλα της Κύμης.

bet365

Ο Τζόρνταν Μόργκαν έχει προλάβει να ζήσει πολλές ζωές. Από τη μονογονεϊκή οικογένειά του, μέχρι τις ευλογίες του Μπαράκ Ομπάμα. Και από εκεί σε έναν καυγά που προκάλεσε ένα σπασμένο χέρι και μία χαμένη ευκαιρία.

Ο Τζόρνταν Κόνκολι αναζητούσε μία πατρική φιγούρα. Μέχρι την ηλικία των 12 ετών, η μητέρα του Μέρεντιθ είχε αναλάβει να είναι και ο μπαμπάς του. Ο άνθρωπος που κουβαλούσε στο σπίτι το φαγητό. Και παράλληλα σπούδαζε για ένα καλύτερο αύριο.

Μόλις ο Τζόρνταν συμπλήρωσε τα 12, μπήκε στη ζωή του ο Τζιμ Μόργκαν. Τότε ήταν ο πατριός του. Με το πέρασμα των ετών έγινε ο πατέρας του. Ο βιολογικός του μπαμπάς, ο Μπόμπι Ντελότς προτίμησε να απουσιάζει από τη ζωή της οικογένειάς του.

Το κενό δυσαναπλήρωτο. Αλλά η ζωή έχει την ικανότητα να καλύπτει ένα συναισθηματικό κενό. Ουχί με... μπαλώματα. Στην περίπτωση του Τζόρνταν Μόργκαν, ο οποίος ήρθε στον κόσμο μιας αεροπορικής βάσης στο Ιλινόι του Σικάγο, η ζωή του έδωσε πολλές ευκαιρίες. Να πλάσει από την αρχή τον εαυτό του. Να αλλάξει. Και να πείσει τον εαυτό του πως τίποτα δεν πρέπει να είναι δεδομένο.

Ο Τζιμ Μόργκαν τον υιοθέτησε. Και του έδωσε το επώνυμό του. Εγένετο ο Τζόρνταν Μόργκαν. Στην ηλικία των 32 ετών και μετά από 10 ευρωπαϊκές ομάδες, ο δρόμος τον έφερε στην ΑΕΚ Betsson. Για να καλύψει το κενό που άφησε ξωπίσω του ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε.

Για τον νέο παίκτη της Ένωσης τίποτα δεν ήρθε δίχως κόπο.

Η επιστολή του Ομπάμα

«Στην Αμερική, είσαι ο συγγραφέας της δικής σου μοίρας και αυτή η επιτυχία αποτελεί την αρχή σε ένα νέο κεφάλαιο. Σου προσφέρω τα συγχαρητήρια μου και τις καλύτερες ευχές μου για όλες τις μελλοντικές προσπάθειες σου», ανάφερε μεταξύ άλλων, η επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα προς τον Μόργκαν.

H επιστολή Ομπάμα στον Μόργκαν.
H επιστολή Ομπάμα στον Μόργκαν.

Κοτζάμ Πρόεδρος ασχολήθηκε με έναν φοιτητή, το 2014, για να τον συγχαρεί για τις σπουδές του, αλλά και την ικανότητα να συνδυάσει το μπάσκετ με το πτυχίο του.

Είναι βέβαια ότι ο Πρόεδρος θα ήθελε να προσθέσει και άλλα στα γραφόμενά του, αν μάθαινε ότι ο Μόργκαν έχει δημιουργήσει το δικό του ίδρυμα, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει νέα παιδιά και έχει έδρα την χιλιοταλαιπωρημένη πόλη του Ντιτρόιτ.

Ο χρόνος προχωράει. Γοργά. Και ο Μόργκαν βρίσκεται στην Ελλάδα. Φοράει τη φανέλα της Κύμης. Στην Basket League.

Η ζωή που σταμάτησε στο Γκάζι

Στις 9 Ιανουαρίου 2017, η εμφάνισή του απέναντι στον Ολυμπιακό και την front line των Κεμ Μπιρτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Πάτρικ Γιανγκ (μία ομάδα που αγωνίστηκε στον τελικό της EuroLeague εκείνη τη σεζόν) έμεινε στα κιτάπια της λίγκας: 29 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ!

Δύο ημέρες αργότερα, εκείνη η ζωή τελείωσε. Ολοκληρώθηκε βίαια. Στην κυριολεξία. Και μία νέα ξεκίνησε. Στις 11 Ιανουαρίου, σε μία νυχτερινή έξοδο στην Αθήνα, με τον συμπαίκτη του, Μοχάμεντ Ελ-Αμίν μπλέχτηκαν σε έναν καυγά.

Η Κύμη προσπάθησε να δικαιολογήσει τον τραυματισμό του με «μία πτώση στον πάγο», αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαζε. κάταγμα στο 4ο και 5ο μετακάρπιο, ανάφερε η διάγνωση. Και είχε τη συνοδεία πολύμηνης απουσίας.

Δεν έμεινε στην Basket League, αφού η Κύμη αναζητούσε παίκτη να τη βοηθήσει άμεσα. Και ο Μόργκαν αποχώρησε.

Για τη νέα ζωή απαιτήθηκαν 6-7 μήνες απραξίας. Τόσο χρειάστηκε για να επιστέψει στα παρκέ.

«Είναι ένας ιστορικός σύλλογος, έχουν πολλούς φιλάθλους. Ο προπονητής και το επιτελείο τους δουλεύουν πολύ, για να είναι επιθετικοί και να έχουν ένταση. Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο, πολλή εμπειρία, αρκετοί παίκτες είναι γύρω στα 30. Εμείς είμαστε πιο νέοι, εγώ είμαι 26 και είμαι ο 3ος ή 4ος πιο παλιός παίκτης στην ομάδα. Αν ήμουν στην ΑΕΚ θα ήμουν από τους πιο νέους παίκτες στο ρόστερ!», ήταν τα λόγια του για την Ένωση, πίσω στο 2017, όταν φορούσε τη φανέλα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Gazzetta.

Τότε δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει. Αλλά έξι χρόνια μετά και έπειτα από την παρουσία του σε Μπάνβιτ, Καρσίγιακα, Ούνικς, Βενέτσια, Κονιασπόρ και Λοκομοτίβ Κουμπάν, η διαδρομή τον έφερε στα «κιτρινόμαυρα».

Έτοιμος να ξεκινήσει μία νέα ζωή, έστω και αν αυτή - στην ΑΕΚ - έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-2024.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα