Καρδίτσα - Απόλλων Π. 76-74: Μακ for the win και τεράστια νίκη για τους Θεσσαλούς! (vids)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Με τον Τέβιν Μακ να πετυχαίνει τρίποντο νίκης λίγο πριν από την εκπνοή του αγώνα, η Καρδίτσα πήρε υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα με 76-74 καθώς κάλυψε και το -1 από την αναμέτρηση του α' γύρου. Μοιραίος ο Βον για τους Πατρινούς με 0/2 βολές στα 13'' πριν από το τέλος και με την ομάδα του να βρίσκεται στο +1!

Ο Τέβιν Μακ έμελλε να ήταν ο άνθρωπος που θα έκοβε τον βήχα της... πρώην ομάδα του! Μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Πάτρας αλλά εδώ και μερικές εβδομάδες αποτελεί παίκτη της Καρδίτσας. Και η μοίρα έπαιξε το...δικό της παιχνίδι για να αποτελέσει τον ήρωα της βραδιάς με τρίποντο-νίκης μερικά δέκατα του δευτερολέπτου πριν εκπνεύσει το ματς,

Με εξαιρετική δημιουργία του ΜακΚάλουμ ο οποίος είχε κλειστεί καλά από την άμυνα του Απόλλωνα, βρήκε τον συμπαίκτη του στην κατάλληλη θέση και την... κατάλληλη στιγμή! Και ο Μακ δεν αστόχησε χαρίζοντας την ομάδα του... διπλή νίκη απέναντι στους Πατρινούς. Απλούστατα στο ματς του α' γύρου ο Απόλλωνας είχε νικήσει μ' έναν πόντο διαφορά, όπερ και σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν, η Καρδίτσα θα έχει τον πρώτο λόγο!

Ο Μακ τελείωσε το ματς με 12 πόντους στο σύνολο έχοντας και 5 ριμπάουντ, ενώ «διψήφιοι» για τους νικητές ήταν επίσης οι Γουάιτ (18π., 7ριμπ.), ΜακΚάλουμ (15π., 6ασ.) και Γιάνκοβιτς (15π., 3ριμπ., 2ασ.) Για τον Απόλλωνα Πάτρας ο Όσμπορν ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους.

Το ματς: Καρδίτσα - Απόλλων Πάτρας

Ιδιαίτερα μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του αγώνα, προϊδεάζοντας κατά κάποιον τρόπο και για τη συνέχεια. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στους 14 πόντους ύστερα από τα έξι πρώτα λεπτά, αλλά στην τελευταία στροφή της πρώτη περιόδου οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 7-1 δια χειρός Όσμπορν και Σαλούστρου και έκλεισαν το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 15-21. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά και στο +8 για τον Απόλλωνα Πάτρας (15-23) στο 11' ωστόσο η Καρδίτσα έβγαλε αντίδραση και με σερί 10-0 (!) γύρισε το ματς και προηγήθηκε με 25-23 τρία λεπτά αργότερα. Και να 'ταν μόνο αυτό; Γουάιτ, ΜακΚάλουμ και Δίπλαρος έφτασαν σε επιμέρους 17-6 και έδωσαν στην ομάδα του προβάδισμα πέντε πόντων (32-27) στο 17'. Όμως όπως αποδείχθηκε ήταν το ματς των σερί, με τους φιλοξενούμενους να «απαντούν» με 10-3 έως το τέλος του ημιχρόνου (32-35).

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έφερε και πάλι τους γηπεδούχους με το προβάδισμα στο σκορ (40-39 στο 21') ύστερα από ένα 8-4 αλλά έκτοτε η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει, έστω και οριακά, στη μεριά του Απόλλωνα Πάτρας. Στο 23' είχε πάρει διαφορά επτά πόντων (40-47) με 0-7 σερί των Γκιουζέλη και Μπιμπς την οποία και διατηρούσε (49-56) έως και το τελευταίο λεπτό της 3ης περιόδου (51-56). Το μικρό, αυτό, προβάδισμα λειτουργούσε και ως ψυχολογική ένεση καθώς διατηρούσε σταθερά το πάνω χέρι στο σκορ. Στο 32' έφτασε και πάλι σε διαφορά οκτώ πόντων (53-61) ελέγχοντας πλήρως το ματς. Οι Οσμπορν και Μπιμπς έκαναν την διαφορά, ενώ από τους γηπεδούχους οι Γουάιτ και Γιάνκοβιτς προσπαθούσαν να αποτρέψουν την διαφαινόμενη ήττα.

Και φρόντισαν να κάνουν το ματς ντέρμπι. Αργά, αλλά σταθερά, «ροκάνισαν» τη διαφορά και με επιμέρους σκορ 19-9 πήραν προβάδισμα με 73-72 από καλάθι του ΜακΚάλουμ στα 45'' πριν από το τέλος. Στα 25'' ο Τσαντ Μπράουν με 2/2 βολές έδωσε προβάδισμα με 73-74 στον Απόλλων Πάτρας ενώ ο Σάιμπερτ αστόχησε στα 15'' για την Καρδίτσα δίνοντας ένα ακόμα ζευγάρι βολών στους φιλοξενούμενους. Στα 13' ο Βον είχε 0/2 βολές και ο Μακ στα 0.6'' με τρίποντο από τη γωνία χάρισε τη δραματική νίκη στην ομάδα του!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ανατροπή που έκανε η Καρδίτσα στην τελευταία περίοδο του αγώνα έχοντας επιστρέψει από το -8. Και φυσικά στο μεγάλο τρίποντο του Τέβιν Μακ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ρομέλο Γουάιτ είχε 18 πόντους με 8/9 δίποντα, 2/3 βολές και 7 ριμπάουντ και ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Καρδίτσας από την αρχή έως και το τέλος. Φυσικά και ο Τέβιν Μακ με το τρίποντο της νίκης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο ΜακΚάλουμ είναι υπεύθυνος για το μεγάλο come back της Καρδίτσας, κλείνοντας το ματς με 15 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 τάπα και 1 λάθος σε κάτι λιγότερο από 32 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άσχημο απόγευμα για τον Πέρκινς ο οποίος έμεινε στους 2 πόντους με 1/7 εντός παιδιάς. Φυσικά και ο Βον για τις δύο χαμένες βολές στα 13'' πριν από το τέλος.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Μαλίκ Όσμπορν (19π., 13ριμπ.) έκανε ό,τι μπορούσε για να γλιτώσει την ήττα της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 23 ασίστ της Καρδίτσας για μόλις 11 λάθη, το υψηλό ποσοστό στις βολές όπως επίσης και το φτωχό 25% στα τρίποντα του Απόλλωνα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Καρδίτσα έχει να υποδεχθεί τον Απόλλωνα Πάτρας (6/1) για την 13η αγωνιστική της Basket League, ενώ αντίστοιχα ο Απόλλωνας Πάτρας θα φιλοξενηθεί από τον Άρη (6/1) στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 35-37, 51-56, 76-74.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα