Τίλμαν: Ένας ελίτ σκόρερ που δεν ενδιαφέρεται για τα τρίποντα (vid)

Τίλμαν: Ένας ελίτ σκόρερ που δεν ενδιαφέρεται για τα τρίποντα (vid)

Ο Τζάστιν Τίλμαν.

bet365

Ο Τζάστιν Τίλμαν αρνείται πεισματικά να σουτάρει έστω ένα τρίποντο. Για την ακρίβεια δεν... τολμάει να βγει από το «ζωγραφιστό». Και μέχρι στιγμής αυτό αποδίδει μία χαρά για τον φόργουορντ/σέντερ της ΑΕΚ.

Ο Τζάστιν Τίλμαν διαθέτει μία ξεχωριστή ικανότητα. Η εκτέλεσή του μοιάζει αστραπιαία. Ο φόργουορντ/σέντερ της ΑΕΚ σκέφτεται για μία στιγμή. Και εκτελεί.

Για τη ρουτίνα πριν από κάθε παιχνίδι και το πως προέκυψε το... σουτάκι με το ένα χέρι, ο Τίλμαν έχει αναφερθεί στο Gazzetta. Ωστόσο, η στατιστική απεικόνιση των προσπαθειών του, δίνει μία εντελώς άλλη διάσταση.

Τη φετινή σεζόν ο Τίλμαν έχει αγωνιστεί σε 18 αγώνες, σε Basket League και BCL. Και έχει επιχειρήσει 182 σουτ. Όλα δίποντα!

 

Για να το θέσουμε αλλιώς, ο Τίλμαν δεν έχει σχεδόν τολμήσει να... ξεμυτίσει από το «ζωγραφιστό», όταν επιχειρεί μία προσπάθεια.

Τα σουτ του Τίλμαν τη φετινή σεζόν.
Τα σουτ του Τίλμαν τη φετινή σεζόν.

Εκεί είναι το... βασίλειό του. Με το.. σουτάκι που του επιτρέπει να έχει 59.3% στις προσπάθειες δύο πόντων (108-182). Όπως είχε πει στο Gazzetta, φυσικά και διαθέτει σουτ, όπου χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια. Το αποδεικνύουν οι ελεύθερες βολές του, 53/67 (79.1%), αλλά και η περσινή επίδοσή του στα τρίποντα.

Τα τρίποντα που δεν χάνει!

Ως μέλος των Γκόλντεν Μπουλς στην Κίνα και της Χάποελ Χάιφα, επιχείρησε όλα και όλα οκτώ τρίποντα. Και ευστόχησε σε όλα!

Και όχι μόνο. Τα ποσοστά του την περασμένη σεζόν, ήταν εξωπραγματικά! Μέτρησε 100% στα τρίποντα, και από τις δύο πλαϊνές θέσεις στο δίποντο, είχε 97% από το ύψος των βολών και 96% κοντά στο καλάθι!

Τα περσινά στατιστικά του Τίλμαν.
Τα περσινά στατιστικά του Τίλμαν.

Όταν παίρνει και ασίστ

Πάμε και στις ασίστ που έχει πάρει ο 27χρονος παίκτης. Από τα 108 δίποντα που έχει ευστοχήσει, έχει λάβει... βοήθεια σε 71 σουτ. Μάλιστα, οι προσπάθειες του γύρω από το... ζωγραφιστό (όταν παίρνει την πάσα) είναι στο 100%. Ουσιαστικά, ο παίκτης της ΑΕΚ έχει πρόβλημα μόνο όταν καλείται να επιτεθεί από τη δεξιά πλευρά, όπως κάνει επίθεση η ομάδα του.

Εκεί μετράει μόλις 27% (4/15). Αλλά κάθε παίκτης έχει τα δικά του... μειονεκτήματα. 'Ετσι και ο Τίλμαν, ο οποίος σε 18 ματς με την κιτρινόμαυρη έχει δώσει μόλις 6 ασίστ.

Τα σουτ του Τίλμαν μετά από ασίστ.
Τα σουτ του Τίλμαν μετά από ασίστ.
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα