Πού να ‘ξερε, όταν «έκοβε» τον Γκάϊ!
- Ο Γκραντ προσέδωσε ασφάλεια και ο Μωραϊτης άλλαξε τον ρυθμό!
- Η υπεραξία του Παπανικολάου και η υστέρηση των ξένων της ΑΕΚ!
- “Limit up” της σεζόν με Προμηθέα, με κεκτημένη ταχύτητα από Απόλλωνα!
- Επιστροφή στις αμυντικές «εργοστασιακές ρυθμίσεις»!
- Βίοι αντίθετοι για Μαρούσι και ΠΑΟΚ
- Όταν παίζει άμυνα, γίνεται άλλη ομάδα!
Το ότι έχουμε φτάσει στην 13η αγωνιστική και ακόμη δεν έχει καταγραφεί ούτε μία έκπληξη μεγατόνων, όσον αφορά τις απώλειες των δύο διεκδικητών του τίτλου, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το εφετινό πρωτάθλημα στερείται σασπένς και ανταγωνισμού.
Τουναντίον και παρ’ ότι οι «μπασκετοκουβέντες» στην αρχή της σεζόν προέβλεπαν ότι οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» (σε συνδυασμό και με το έξτρα βεβαρημένο πρόγραμμά τους στην Euroleague, που για πρώτη φορά φέτος περιλαμβάνει εννέα «διαβολοβδομάδες») θα «σκοντάψουν» σε κάποιο ή κάποια ματς, πλην των μεταξύ τους αναμετρήσεων, ο μεν Παναθηναϊκός συνεχίζει αήττητος, ο δε Ολυμπιακός έχει γνωρίσει την ήττα μόνο από τους «πράσινους» στο ντέρμπι του 1ου γύρου που έγινε στο ΣΕΦ.
Η εξήγηση για την παραπάνω εξέλιξη στηρίζεται, στα μεγάλα ρόστερ των 15-16 παικτών που οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες είναι αναγκασμένες να έχουν, ώστε να ανταπεξέλθουν στις εξαντλητικές υποχρεώσεις, των μίνιμουμ 75 και μάξιμουμ 85 αγώνων που καλούνται να δώσουν μέσα στην σεζόν, στις εγχώριες και ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.
Και φυσικά στην ευχέρεια, πολυτέλεια αλλά και ανάγκη του Γιώργου Μπαρτζώκα και του Εργκίν Αταμάν, να κάνουν rotation και να δίνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε ποιοτικούς παίκτες, που δεν παίζουν λιγότερο ή καθόλου μεσοβδόμαδα.
Κάπως έτσι, λοιπόν, παρ’ότι οι ομάδες που ανήκουν στην αμέσως επόμενη ταχύτητα της λίγκας, τα δυο τελευταία χρόνια παρουσιάζονται ολοένα πιο βελτιωμένες και ανταγωνιστικές, φέτος τουλάχιστον η έκπληξη ακόμη αγνοείται!
Έστω κι αν ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε φέτος περισσότερο στο Περιστέρι και λιγότερο στο Αλεξάνδρειο και φυσικά «τα χρειάστηκε» από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αγχώθηκε για 30 λεπτά από την ομάδα του Σπανούλη.
Λιγότερο από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, πιέστηκε σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός, που αντιμετώπισε μεν δυσκολίες απέναντι σε ΑΕΚ (δις) και Άρη (εκτός έδρας), αλλά δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.
Ο Γκραντ προσέδωσε ασφάλεια και ο Μωραϊτης άλλαξε τον ρυθμό!
Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το Περιστέρι (7-6) συνέχισε την παράδοση που το θέλει να βάζει δύσκολα στον «εξάστερο» και επιβεβαίωσε ότι είναι άλλη ομάδα με την προσθήκη του Λοβ, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη βελτίωση στην άμυνα και πολύ καλύτερη κίνηση και αποτελεσματικές συνεργασίες στην επίθεση.
Για τον Παναθηναϊκό, βέβαια, υπήρχε τεράστιο ελαφρυντικό καθώς προσέγγισε το συγκεκριμένο ματς, αναγκαστικά με ελάχιστη έως μηδενική προετοιμασία, χωρίς τον Σλούκα κι επιστρέφοντας στην Αθήνα τα ξημερώματα της προηγούμενης μέρας και μετά από δύο απαιτητικά παιχνίδια της Euroleague επί ισπανικού εδάφους.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην διάρκεια του ματς προέκυψε και ο τραυματισμός του Βιλντόζα (ο οποίος προερχόταν από την κορυφαία εμφάνιση της σεζόν), για να προκαλέσει ένα ακόμη σοκ αλλά και μεγάλο πρόβλημα στον οργανισμό, που την προηγούμενη εβδομάδα έλυσε την συνεργασία του με τον Κάιλ Γκάι, που τώρα θα ήταν κάτι περισσότερο από χρήσιμος!
Εδώ, όμως, έρχεται και κουμπώνει η αξία του μεγάλου ρόστερ. Και όταν μία ομάδα έχει την πολυτέλεια να διαθέτει δίπλα στους Σλούκα και Βιλντόζα (που αποκτήθηκαν για να καλύψουν την θέση του point guard) αλλά και του Ναν (που ήρθε αργότερα για να ενισχύσει το σκοράρισμα), έναν τόσο ποιοτικό παίκτη όσο ο Τζέριαν Γκραντ (ο οποίος το καλοκαίρι δεν προοριζόταν για τον ρόλο που έχει), τότε πραγματικά έχει μεγάλη ασφάλεια!
Ο 31χρονος Αμερικανός guard (26π., 5ρ. & 7ασ. με 4/5 τριπ.) έκανε τα πάντα στο χθεσινό ματς, ο συμπατριώτης του πρώτος σκόρερ της ομάδας, ήταν άξιος συμπαραστάτης του στην επίθεση και ο άσος από το μανίκι του Αταμάν (που άλλαξε και το momentum του ματς), βγήκε όταν όταν ο Τούρκος τεχνικός έριξε στο ματς τον Δημήτρη Μωραϊτη.
Ο 24χρονος διεθνής νεοαποκτηθείς playmaker με την πολύ μικρή συμμετοχή (μ.ο. 7,2’ σε 9αγ.) μπήκε στο παρκέ 3’10” πριν το τέλος της 3ης περιόδου (με το σκορ στο 56-60) και μέσα σε 7’22” πρόλαβε να πετύχει 6 πόντους, να μαζέψει 3 ριμπάουντ και να κάνει ένα κλέψιμο (μαζί με ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο, πίσω από το κέντρο, με το άκουσμα της κόρνας), αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του αγώνα.
Όταν βγήκε το σκορ ήταν 78-67, ο Παναθηναϊκός (13-0) είχε τρέξει ένα σερί 22-7 και ουσιαστικά είχε καθαρίσει το ματς και να διατηρήσει το αήττητο (90-75) στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (Ράγκλαντ 14π. & 9ας., Λοβ 14π. με 2/2 τριπ.) άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις για 30 λεπτά κι έδειξε ότι αρχίζει να αποκτά μία «χημεία», που την βοηθάει να παίξει πιο αποτελεσματικά το γρήγορο επιθετικά αλλά και σκληρό ανασταλτικά μπάσκετ, που πρεσβεύει ο προπονητής της.
Η υπεραξία του Παπανικολάου και η υστέρηση των ξένων της ΑΕΚ!
Όταν ο φιλοξενούμενος έχει την πολυτέλεια να ξεκουράζει έναν από τους βασικούς του σκόρερ (Κάνααν), να έχει εκτός ρόστερ τον Σίκμα (θα είχε σημαντικό ρόλο με ανέτοιμους τους Φαλ και Μιλουτίνοφ) και παρ’ αυτά να βρίσκει έναν forward, όπως ο Κώστας Παπανικολάου, που της δίνει 14 ριμπάουντ (ξέχωρα από τους 20 πόντους του) και να την βοηθάει να περάσει ευκολότερα του αναμενόμενου από μία σκληρή έδρα και με έναν αντίπαλο που «διψάει» να τον κερδίσει, τότε νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι την αξία του μεγάλου ρόστερ.
Ο Ολυμπιακός (12-1) στα Άνω Λιόσια, ίσως να μην φάνηκε σπουδαίος, επειδή δεν σούταρε καλά απ’ έξω (26,9% με 7/26 τριπ.), αλλά είχε 27 ασίστ έναντι 12 λαθών και μοιραία υψηλό ποσοστό στο δίποντο (68,7% με 22/32) και παρ’ ότι αγχώθηκε λίγο στο τέλος (η «Ένωση» πλησίασε σε 72-76 στο 36’, μ’ ένα σερί 20-7), πήρε αυτό που ήθελε (92-80), δείχνοντας σοβαρότητα και συνέπεια στα τελευταία λεπτά.
Πέραν του “Παπ” και του πολύ αξιόπιστου – ακόμη και αν δεν σκοράρει από το τρίποντο – Πίτερς (17π., 6ρ. & 2ασ.), πολύ καλή απόδοση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε ο Νάϊτζελ Γουίλιαμς-Γκος (16π. & 9ασ.), ενώ θετικές εντυπώσεις άφησε ο Μήτρου Λονγκ (8π. & 3ασ. με 3/4 σουτ).
Η ΑΕΚ (6-7), που ήταν λιγότερο ανταγωνιστική από το ματς του 1ου γύρου στο ΣΕΦ (εκεί είχε τον τραυματία Κουζμίνσκας και τους αποχωρήσαντες στην πορεία, Μακλεμορ και Καμπενγκέλε), ήταν αδύνατον να περιμένει περισσότερα με 43,3% στα δίποντα και 25% στα τρίποντα (39,4% εντός πεδιάς).
Με τον Τίλμαν (16π. & 10ρ. με 7/20 σουτ) να αντιμετωπίζει δυσκολίες με τους ψηλούς του Ολυμπιακού και τον Ραντλ να είναι απελπιστικά άστοχος (4π. με 0/7 τριπ.), ο Γιόαν Πλάθα δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από μία αξιοπρεπή ήττα έχοντας μόνο τον ΜακΡέι (21π. & 3ας. με 7/12 σουτ), τον Καράμπελα (7π., 9ρ. & 6ας.) και τον Κουζέλογλου (12π. & 7ρ.) σε καλό απόγευμα!
Αλήθεια ο περυσινός πολύ καλός Φλιώνης (μ.ο. 6,6π., 3,3ρ., 2,9ας. & 1,0κλ.), τι έχει απογίνει;
“Limit up” της σεζόν με Προμηθέα, με κεκτημένη ταχύτητα από Απόλλωνα!
Στο «Γιάννης Μπουρούσης», η Καρδίτσα (3-10) πάτησε στο παρκέ με κεκτημένη ταχύτητα από την συγκλονιστική ολική επαναφορά των τελευταίων λεπτών στο κρίσιμο προηγούμενο ματς με τον Απόλλωνα Πατρών και εκμεταλλευόμενη την ποιότητα που της προσέδωσαν οι τελευταίες προσθήκες (Μακ, ΜακΚάλουμ και Γιάνκοβιτς), ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς με το «καλησπέρα»!
Η επιθυμία των γηπεδούχων και η ενέργεια που κατέθεσαν οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα του αγώνα, έπιασε στον ύπνο την κουρασμένη και ταλαιπωρημένη (από την ταξιδιωτική περιπέτεια της διαδρομής Πάτρα-Αθήνα-Παρίσι-Λεμάν και πίσω σε συνδυασμό με την οδική μετάβαση στην πόλη της Θεσσαλίας), ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που είχε 4/13 στο σουτ στην 1η περίοδο και στο ίδιο διάστημα υπέπεσε στα 5 από τα 9 λάθη της!
Με την διαφορά στο +16 (27-11) στο 10λεπτό και την ψυχολογία στα ύψη, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, κυριάρχησε πλήρως στα ριμπάουντ (48-27), είχε εξαιρετική δημιουργία (28 ασίστ), σούταρε με τα καλύτερα ποσοστά της σεζόν (54% εντός πεδιάς με 48,3% στα τρίποντα), κι έχοντας εντυπωσιακό επιθετικό πλουραλισμό (5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων), δεν άφησε το πόδι της από το γκάζι και δεν σταμάτησε να ανοίγει την διαφορά.
Ο Τέβιν Μακ (30π., 4ρ. & 4ασ. με 11/17 σουτ σε 28’) και ο Ρέι ΜακΚάλουμ (12π. & 5ασ. με 3/5 τριπ.) αύξησαν σε τέτοιο βαθμό την στάθμη της ποιότητας των Θεσσαλών, που δεν απειλήθηκαν καθόλου από μία εκ των καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος και πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη (101-72) στην σύντομη ιστορία τους την Α1 Κατηγορία.
Ο Προμηθέας (8-5), που πέραν της σωματικής και πνευματικής κούρασης από τις απαιτήσεις των «διπλών» υποχρεώσεων, βρέθηκε σε πολύ κακό επιθετικό κι αμυντικό απόγευμα (είχε 36,6% εντός πεδιάς, το υψηλότερο παθητικό της σεζόν αλλά και τον Ρέινολντς με 0/10 σουτ), «πλήρωσε» το ποσοτικά μικρό βάθος του ρόστερ του σε συνδυασμό με τις απουσίες του.
Οι τραυματίες Χρυσικόπουλος και Τζόουνς (προσθέστε και τον Φρέιζιερ) πλήγωσαν την αμυντική δυνατότητα απέναντι στις θέσεις “3” και “4”, από τις οποίες η Καρδίτσα έκανε την μεγαλύτερη ζημιά (με Μακ, Γιάνκοβιτς και Καμπερίδη), ενώ το χτύπημα του Ετσενίκε στο μάτι έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό ενόψει της συμμετοχής στο πολύ σημαντικό ματς της Τρίτης (08/01, 20.30) με την Λεμαν για την πρόκριση στους “16” του.
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση κρίνεται ως κομβικής σημασίας και για την συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, καθώς σε περίπτωση ήττας, οι Πατρινοί θα υποχρεωθούν σε μία ακόμη μίνι «οδύσσεια», με τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια με αντίστοιχα ταξίδια σε 8 ημέρες: στο Μαρούσι το ερχόμενο Σάββατο (13/01), στην Γαλλία την μεθεπόμενη Τρίτη (16/01) και στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.
Επιστροφή στις αμυντικές «εργοστασιακές ρυθμίσεις»!
Στο “Nick Galis Hall”, η επιστροφή του Ισμαέλ Σανόκο (9π. & 5ρ.) που ενισχύει την αμυντική ταυτότητα της ομάδας σε συνδυασμό με την σταθερά καλή απόδοση του Μπλούμπεργκς (έχει μ.ο. 12,8π. με 54,5% τριπ. μετά τον 1,5 μήνα απουσίας του λόγω τραυματισμού), αύξησε το βάθος του ρόστερ και το μέγεθος στα σχήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Γιάννης Καστρίτης και η συνολική επίδραση ήταν εμφανής στο πρώτο ματς του 2024.
Απέναντι στον Απόλλωνα (2-11), ο Άρης (7-6) εξέπεπεμψε την σκληράδα και την ενέργεια που χαρακτήρισαν την άμυνά του στο ξεκίνημα της σεζόν (από τα μέσα Οκτώβρη έως τα μέσα Νοέμβρη είχε μέσο παθητικό 67,3 πόντων σε 10 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη), οπότε χρειάστηκε ένα επτάλεπτο (σερί 17-2 από το 19’ έως το 26) για «χτίσει» διαφορά ασφαλείας και να «λυγίσει» μία και καλή (76-63) την αντίσταση των Πατρινών.
Η αλλαγή του Σταρκς (6π., 3ρ., 2ασ. & 1κλ.) με τον Καρ φαίνεται πως έχει λειτουργήσει προς όφελος της ομάδας, αλλά και ότι έχει απελευθερώσει και τον Τολιόπουλο (17π. με 3/6 τριπ.), με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» (Γκάλινατ 15π., 5ρ., 2ασ. & 2κλ.) να παρουσιάζονται ολοένα και πιο αποτελεσματικοί αλλά και ικανοί να κοιτάξουν ψηλότερα και στα δύο αγωνιστικά τους μετερίζια.
Στο πρώτο μέρος, οι Αχαιοί (Μπράουν 20π. & 7ρ. με 9/10 σουτ) έκαναν σπουδαία προσπάθεια στα μετόπισθεν (προηγήθηκαν με 30-31 στο 18’51”), αλλά απούσας της επιθετικής ποιότητας, μόλις του ξέφυγε ο έλεγχος δεν είχαν τα αποθέματα για περαιτέρω αντίδραση.
Κακά τα ψέματα, το σοκ της παραμονής Πρωτοχρονιάς στην Καρδίτσα, όπου ο Γιάννης Χριστόπουλος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς και η ομάδα του βρέθηκε μία ανάσα από ένα υπερπολύτιμο «διπλό», ήταν πραγματικά πολύ επώδυνο και ότι ο Απόλλων είχε αξιοπρεπή παρουσία στην Θεσσαλονίκη αποτελεί σίγουρα παράσημο για τον προπονητή και τους παίκτες του.
Βίοι αντίθετοι για Μαρούσι και ΠΑΟΚ
Στο άλλο παιχνίδι που έγινε στην «νύφη του Θερμαϊκού» κι άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής, το Μαρούσι (5-8) αξιοποίησε στο έπακρο το καλό momentum και τον εξαιρετικό ρυθμό που έχει αποκτήσει με τον Γιώργο Λημνιάτη στον πάγκο και εκμεταλλευόμενο αποτελεσματικά τα προβλήματα του ΠΑΟΚ (6-7) πέτυχε την «ηχηρή» εκτός έδρας νίκη (85-79), που άξιζε αλλά δεν πήρε στα Άνω Λιόσια επί της ΑΕΚ.
Το “break” στην Πυλαία, μάλιστα, έχει πολλαπλή αξία γιατί η ομάδα των βορείων προαστίων υπερκάλυψε την διαφορά της ήττα της στον 1ο γύρο (75-80) και το κυριότερο συμπλήρωσε μία τριάδα αγώνων με την μεγαλύτερη αμυντική συνέπεια στην σεζόν.
Οι 81,6 πόντοι που έχει δεχθεί στα τρία τελευταία ματς (ρεκόρ 2-1), μπορεί να μην αποτελούν εντυπωσιακό νούμερο, ωστόσο, αποτελούν μία καλή αφετηρία για μία ομάδα που μέχρι την 10η αγωνιστική επέτρεπε κατά μ.ο. 91,2 πόντους και εξακολουθεί να έχει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.
Με την προσθήκη και του Γούνταρντ (15π., 7ρ., 4ασ. & 2κλ.), όμως, διαθέτει μία τετράδα πολύ αθλητικών Αμερικανών (Μπρίσκοου 18π., 8ασ. & 3κλ., Τζούιστον 17π., & 8ρ. με 6/6 σουτ, Χιλ 14π. & 4ρ.) και σε συνδυασμό με την πληθωρική συνεισφορά και το IQ του Ραντούλιτσα (13π., 10ρ. & 4ασ. με 4/5 σουτ), την εμπειρία του Γιαννόπουλου και το τσαγανό του Νικολαϊδη, το Μαρούσι δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει και ψηλότερα από τον πολύ εφικτό πλέον στόχο της παραμονής.
Στην αντίπερα όχθη, όσο ταχύτατη μεταμόρφωση πέτυχε προς το καλύτερο ο «δικέφαλος του Βορρά» με την προσθήκη του Κένταλ Σμιθ (μ.ο. 10,9π. & 3,6ας.) και του Τζάστιν Άλστον (μ.ο. 15,3π. & 7,7ρ. με 60% εντός πεδιάς), άλλο τόσο και περισσότερο ολοκληρωτική ήταν η αγωνιστική καθίζηση που προήλθε από την ταυτόχρονη απουσία τους.
Η αποχώρηση του Αμερικανού point guard (έμπλεξε σε καβγά νυχτερινού κέντρου, τραυματίστηκε και απομακρύνθηκε από την ομάδα) φάνηκε ακόμη περισσότερο στο ματς με το Μαρούσι, όπου οι «κοντοί» της αθηναϊκής ομάδας έκαναν όλη την «ζημιά», ενώ το κενό του συμπατριώτη του power forward (υπέστη θλάση στο ευρωπαϊκό ματς με την Τόφας), ήταν αδύνατον να καλυφθεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τσαϊρέλη (13π., 5ρ. & 3ασ. με 4/5 σουτ) και του επανακάμψαντα, μετά από 2 μήνες, Τζαμάνι ΜακΝις (8π. & 3ρ. με 4/6 σουτ).
Η ομάδα του Φώτη Τακιανού φαίνεται ότι εισέρχεται σε μία δύσκολη καμπή με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια για την Basket League και το BCL και ο βαθμός ανταπόκρισής του αναμένεται να καθορίσει το ενδεχόμενο να σημειωθούν αλλαγές.
Όταν παίζει άμυνα, γίνεται άλλη ομάδα!
Στο κλειστό της Καλλιθέας, η ενέργεια και η αποφασιστικότητα που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο 2ο μέρος και η οποία τους οδήγησε στην πιο εύκολη εντός έδρας νίκη (88-73), απέδειξε ότι ο Κολοσσός (5-8) έχει τα «συστατικά» για να γίνει πιο σκληρός και να παίξει άμυνα. Και αυτό αποδεικνύεται από το απόλυτο των επιτυχιών τους (3/3), στα ματς που το παθητικό του δεν έχει περάσει τους 75 πόντους!
Απέναντι στο Λαύριο (4-9) και όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε 49-47 (στο 25’), ψαλιδίζοντας μία διαφορά 13 πόντων, οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα (Γκάουντλοκ 20π., Μπράϊκοβιτς 19π. & 5ρ. με 9/11 σουτ) ανέβασαν σε τέτοιο βαθμό την έντασή τους μπροστά και πίσω, που στα επόμενα 12 λεπτά, ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους σε σωρεία κακών επιλογών κι έτρεξαν ένα σερί 34-14, με το οποίο υπερκάλυψαν και την διαφορά του πρώτου αγώνα (76-79)!
Πρόσωπο του αγώνα, ο Λόντον Περάντες (16π., 11ρ. & 13ασ.), ο οποίος κατέγραψε το 10ο triple double στην ιστορία της Basket League (και το πρώτο στην αντίστοιχη των Ροδιτών), είναι ο 2ος πασέρ του πρωταθλήματος (μ.ο. 6,8ασ.) και αν υπολογίσουμε και τους πόντους που σκοράρει (μ.ο. 11,2π.), είναι «υπεύθυνος» για σχεδόν το 50% της παραγωγικότητας της ομάδας του.
Η ομάδα του Κώστα Μέξα (ΝτεΤζούλιους 17π., 3ρ. & 2ασ. με 5/6 διπ.) «πνίγηκε» αμυντικά κι επιθετικά στο διάστημα από το 25ο έως το 37ο λεπτό (είχε 5/11 βολές, 4/14 σουτ και 4 λάθη), είχε πολύ χαμηλή δημιουργία (10 ασίστ) και σούταρε με άσχημο ποσοστό από μακριά (22,7% με 5/22 τριπ.), με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή της με το σκορ και μετά να μην έχει χρόνο για να μειώσει περισσότερο.
Μετά το εκρηκτικό τους ξεκίνημα, με 3 νίκες σε 4 αγώνες, οι Λαυριώτες έχουν την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος στα τελευταία 9 ματς (με μέσο παθητικό 88,5 πόντους), τομέα στον οποίο οφείλουν να βελτιωθούν ενόψει των κρίσιμων αγώνων που θα δώσουν κυρίως μέσα στον Φεβρουάριο. Αν κλείσουν τον Ιανουάριο με 5 νίκες (παίζουν με Παναθηναϊκό εντός, ΠΑΟΚ εκτός και Προμηθέα εντός), θα είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιημένοι!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.