Σανόγκο στο Gazzetta: «Δίνουμε τα πάντα σε κάθε ματς σαν να είναι τελικός πρωταθλήματος»

Σανόγκο στο Gazzetta: «Δίνουμε τα πάντα σε κάθε ματς σαν να είναι τελικός πρωταθλήματος»

Sanogo

bet365

Στην ικανότητα των παικτών του Άρη ως προς το να πετύχουν κρίσιμα σουτ και να βγάλουν μεγάλες άμυνες στάθηκε ο Ίσμαελ Σανόγκο μιλώντας στο Gazzetta, έπειτα από το διπλό επί της ΑΕΚ.

Το απόγευμα του Σαββάτου (20/1) η απόδραση του Άρη από το Κλειστό των Άνω Λιοσίων και το 91-93 επί της ΑΕΚ, έφερε την υπογραφή αρκετών πρωταγωνιστών για τους Θεσσαλονικείς.

Εκ των κορυφαίων του συνόλου του Γιάννη Καστρίτη σε άμυνα κι επίθεση ήταν ο Ίσμαελ Σανόγκο. Με τον διεθνή Ιβοριανό ψηλό να δείχνει εσχάτως πως έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό στον αστράγαλο που τον ταλαιπώρησε για 40 ημέρες, κρατώντας τον στα πιτς ως τα τέλη Δεκέμβρη. «Αισθάνομαι αρκετά καλά τώρα. Έχω αρχίσει τελευταία να ανακτώ την αθλητικότητα μου. Καθώς και τη γενικότερη αίσθηση του παιχνιδιού», ανέφερε αρχικά ο 27χρονος φόργουορντ στο Gazzetta αμέσως μετά το σπουδαίο διπλό του Άρη στην Αθήνα.

Ο Σανόγκο αναγνώρισε τη βαθμολογική -κι όχι μόνο- σημασία του ροζ φύλλου κόντρα στην Ένωση, αλλά δεν κάνει διακρίσεις, τονίζοντας ότι... «κάθε νίκη που πετυχαίνουμε έχει τη σπουδαιότητα της. Πραγματικά. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι σα να πρόκειται για έναν τελικό πρωταθλήματος. Οπότε όλες οι νίκες μας είναι σημαντικές».

Όσο για το γεγονός πως ο Άρης διέπεται όλη τη σεζόν από τη φιλοσοφία του να μην παρατά ποτέ ένα παιχνίδι και να το κυνηγά μέχρι το τέλος, κάτι που φάνηκε και κόντρα στην ΑΕΚ; «Ναι, σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του όλο αυτό. Και φυσικά είναι κομβικής σημασίας το ότι έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες που μπορούν να πάρουν και να βάλουν μεγάλα και κρίσιμα σουτ, αλλά και να βγάλουν σπουδαίες άμυνες με μεγάλα μπλοκ», εξήγησε κι ενώ νωρίτερα είχε κι ο ίδιος σημειώσει κρίσιμα σουτ πίσω από τα 6,75μ. στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι των Άνω Λιοσίων, τα οποία διατηρούσαν σε θέση οδηγού τον Άρη από το 25' και μετά. Η αυτοπεποίθηση κι η αποτελεσματικότητα στις εκτελέσεις του είναι στοιχεία που δεν προέκυψαν τυχαία.

«Έχει να κάνει με το να παραμένεις συνεπής αλλά και με την καθημερινή δουλειά στο γήπεδο. Υπήρξε μια περίοδος όπου δεν ήμουν έτοιμος να το κάνω αυτό», σχολίασε ο Σανόγκο για τα μεγάλα σουτ που πήρε. Και συνέχισε: «Αυτές οι ευκαιρίες, του να εκτελέσω και να βάλω δηλαδή μεγάλα σουτ, είναι δουλειά εβδομάδων, μηνών, ακόμη κι ετών, μέσω της οποίας επιδιώκω την διαρκή βελτίωση. Αυτή η δουλειά με έχει οδηγήσει στα αποτελέσματα του σήμερα».

Σανόγκο

Ο Σανόγκο τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 18'53'', καταθέτοντας άφθονη ενέργεια και στις δύο μεριές του παρκέ, παρά την δεδομένη κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και το περιορισμένο ροτέισον λόγω απουσιών (Σταρκ, Μποχωρίδης).

«Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι στην παρούσα φάση της σεζόν. Η διαχείριση της κατάστασης έχει να κάνει με το να προσπαθείς να είσαι ο ίδιος σπουδαίος αλλά και να αποτελείς κομμάτι μιας σπουδαίας ομάδας», επεσήμανε ο έμπειρος ψηλός του Άρη, συμπληρώνοντας ακόμη πως «οι καλές ομάδες κι οι καλοί παίκτες το αντιμετωπίζουν αναλόγως, ούτως ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν όπως πρέπει σε αυτό το σημείο της χρονιάς».

Ενώ τέλος, σε ο,τι αφορά το επερχόμενο κρίσιμο ματς με τη Μπουργκ (24/1, 20:00, Novasports Prime) για την 16η αγωνιστική του EuroCup, ο Σανόγκο στάθηκε στη σημασία της παρουσίας των φίλων του Άρη στο Αλεξάνδρειο. «Χρειαζόμαστε τον κόσμο για να δείξουμε στην γαλλική ομάδα πόσο θερμή ατμόσφαιρα έχει το γήπεδο μας», ήταν το κάλεσμα του Αφρικανού πάουερ φόργουορντ που διανύει τη δεύτερη σεζόν του με τον Άρη, καταγράφοντας 6.9 πόντους, 4.8 ριμπάουντ κι 1.1 κλεψίματα σε 10 παιχνίδια της εφετινής Basket League, τη στιγμή που στην Ευρώπη μετρά 6.7 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 1.1 ασίστ σε ισάριθμους αγώνες.

@Photo credits: EUROKINISSI. ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGA PRESS

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα