Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ και το ντέρμπι του 3ου γύρου μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού

Δημήτρης Οικονόμου
Μάριους Γκριγκόνις
Μετά και τη δεύτερη νίκη του επί του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας όσον αφορά τον 3ο γύρο της Basket League και θα υποδεχθεί ξανά τους «ερυθρολεύκους».

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και με αυτήν του τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό εξασφάλισε το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του στον 3ο γύρο της Basket League. Οι «πράσινοι» βγήκαν νικητές στη 15η αγωνιστική της Basket League επί του Ολυμπιακού, όπως ακριβώς και στον πρώτο γύρο του ΣΕΦ και θα πάει με εφαλτήριο την έδρα του να διεκδικήσει την επιστροφή στους εγχώριους τίτλους.

Θυμίζουμε πως το πρωτάθλημα από φέτος έχει έναν έξτρα γύρο, με τις έξι πρώτες ομάδες να παίζουν μεταξύ τους και τις έξι τελευταίες επίσης μεταξύ τους. Από τα play-out ο τελευταίος υποβιβάζεται ενώ οι δύο πρώτοι συμπληρώνουν την οκτάδα των play-offs. Εκεί όπου θα περιμένουν φυσικά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Με τους «πράσινους» πλέον να έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα του εντός έδρας ντέρμπι στον 3ο γύρο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στην 3η αγωνιστική του 3ου γύρου, ενώ θα δώσει τρία παιχνίδια στην έδρα του συνολικά και δύο εκτός. Τα τρία εντός έδρας θα είναι με τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο της βαθμολογίας, ενώ θα επισκεφτεί τις έδρες του πέμπτου και του έκτου.

 

Αντίστοιχα ο δεύτερος, δηλαδή ο Ολυμπιακός με βάση τη βαθμολογία θα παίξει στην έδρα του κόντρα στον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο, ενώ θα παίξει στην έδρα του πρώτου και του έκτου, για να κριθεί στον 3ο γύρο η οριστική κατάταξη και να προκύψουν τα ζευγάρια των play-offs.

1

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα