Παναθηναϊκός: Η γεμάτη εμφάνιση του Γκραντ με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Η γεμάτη εμφάνιση του Γκραντ με τον Ολυμπιακό

Τζέριαν Γκραντ

bet365

Ο Τζέριαν Γκραντ τελείωσε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ έχοντας τους περισσότερους πόντους, ασίστ και κλεψίματα για τον Παναθηναϊκό AKTOR και το Gazzetta παρουσιάζει με τη βοήθεια του Hudl Instat τα πεπραγμένα του Αμερικανού γκαρντ.

Στη δεύτερη σεζόν του στη EuroLeague, ο Τζέριαν Γκραντ αποτελεί έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού σουτάρει με καλά ποσοστά, δεν κάνει λάθη και απέναντι στον Ολυμπιακό είχε τη σωστή ισορροπία δημιουργίας και εκτέλεσης, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα (19π.) μετά το season-high με το Περιστέρι bwin (26π.) πριν από περίπου δυο εβδομάδες.

Παράλληλα ο Γκραντ μένει αρκετή ώρα στο παρκέ, έχοντας 22.2 λεπτά ανά παιχνίδι στην Basket League, δίνοντας τη δυνατότητα στον Εργκίν Αταμάν να περνά την περίοδο της απουσίας του Λούκα Βιλντόζα χωρίς να επιβαρύνει ουσιαστικά τον Κώστα Σλούκα, υπηρετώντας το πλάνο του Τούρκου προπονητή με τον καλύτερο τρόπο. Κόντρα στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για 32:54 (ο Σλούκας δεν αγωνίστηκε στο β' ημίχρονο λόγω τραυματισμού) και ολοκλήρωσε τον αγώνα ως πρώτος σκόρερ των «πράσινων», μοιράζοντας τις περισσότερες ασίστ (5) και κάνοντας τα περισσότερα κλεψίματα (3).

Ο Γκραντ δεν δείχνει να... αγχώνεται ιδιαίτερα από την ποικιλία των αρμοδιοτήτων ή την καταπόνηση, όντας κομβικός στην επίθεση, στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην άμυνα που είναι δομημένη γύρω από τον Αμερικανό γκαρντ, τον Ντίνο Μήτογλου και τον Ματίας Λεσόρ. Εν προκειμένω, περιόρισε τον Αϊζάια Κάνααν, αφήνοντάς τον στους 2 πόντους από τους 10.9 που έχει μ.ό. στην Basket League με 1/3 σουτ εντός πεδιάς (1/2 δίπ., 0/1 τρίπ.), 1 ασίστ και στο -9 στο +/-. Έτσι έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές αμυντικές εμφανίσεις όπως έκανε πρόσφατα με τον Σέιν Λάρκιν και τον Μάικ Τζέιμς.

.

  • To shot chart του Γκραντ με τον Ολυμπιακό

Αναφορικά στο κομμάτι της επίθεσης, ο Γραντ έγραψε στη stat-line του 4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 8/11 βολές (με 5 κερδισμένα φάουλ). Παράλληλα, είχε συμβολή σε άλλους 11 πόντους του Παναθηναϊκού μέσω των 5 ασίστ του, με αποδέκτες τους Λεσόρ (4π.), Μήτογλου (2π.) και Γκριγκόνις (5π.). Σε κάθε περίπτωση, ο Αμερικανός έχει εξελιχτεί στον... παίκτη για όλες τις δουλειές στον Παναθηναϊκό. Μπορεί η απόκτησή του να μην προκάλεσε τον ενθουσιασμό όπως συνέβη με άλλους παίκτες του «τριφυλλιού» όμως αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Αταμάν, βγάζοντας μια σιγουριά που τη μεταδίδει στους συμπαίκτες του και στην εξέδρα.

2

  • Τα εύστοχα σουτ από τις ασίστ του Γκραντ
@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα