Άρης - Παναθηναϊκός 68-80: Προπόνηση με τη second unit και σούπερ Μπαλτσερόφσκι (vids)

bet365

Με τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι (17π., 9ριμπ., 2ταπ.) να πραγματοποιεί το καλύτερο παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον Εργκίν Αταμάν να δίνει χρόνο συμμετοχής στη scond unit, οι «πράσινοι» επικράτησαν του Άρη στο «Αλεξάνδρειο» με 80-68, στο πιο αδιάφορο ματς το οποίο και έριξε την αυλαία της regular season.

Ματς... αγγαρεία. Τόσο για τον Παναθηναϊκό που έκλεισε νικηφόρα την regular season πριν από τα play off με τον ΠΑΟΚ και το Final Four της Euroleague, όσο και για τον Άρη πριν ξεκινήσει τη... δική του σειρά για την ελληνική postseason απέναντι στον Προμηθέα.

Ο Εργκίν Αταμάν εμπιστεύτηκε όλους όσους έρχονται από τον πάγκο τη φετινή σεζόν ή ακόμα και όλους όσους δεν έχουν καθόλου χρόνο συμμετοχής. Και σε γενικές γραμμές τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο με πρώτο και καλύτερο τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Από τη στιγμή που έλειπε ο Αντετοκούνμπο και ο Λεσόρ πήρε ανάσες στον πάγκο, ο Πολωνός αγωνίστηκε σχεδόν 28 λεπτά έχοντας 17 πόντους (6/8 δίποντα, 5/10 βολές) και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Σαμοντούροφ βρέθηκε στο παρκέ για 33 λεπτά! Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν και οι 11 παίκτες.

Το ματς: Άρης – Παναθηναϊκός

Ήταν εμφανές ότι ο Αταμάν ήθελε να δώσει περισσότερο χρόνο στη «second unit» και γι' αυτόν τον λόγο ξεκίνησε το ματς με τους Μπαλτσερόφσκι και Σαμοντούροφ στη front line, ενώ την ίδια ώρα εμπιστεύτηκε από νωρίς τους Μωραΐτη και Βιλντόζα για τις θέσεις της περιφέρειας. Αν και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 8-14 στο επτάλεπτο, οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στην άμυνα με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο 13-16 υπέρ του Παναθηναϊκού. Βέβαια η ομάδα του Αταμάν είχε μόλις 1/11 τρίποντα στο δεκάλεπτο, ενώ αντίστοιχα ο Άρης σούταρε με μόλις 3/12 εντός παιδιάς.

Ουσιαστικά από πλευράς «πρασίνων» οι βασικοί απλά... έδιναν ανάσες στους (θεωρητικά πάντα) αναπληρωματικούς καθώς ο Τούρκος τεχνικός κρατούσε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα στο παρκέ τους παίκτες που -συνολικά στη σεζόν- δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Στο 18' το «τριφύλλι» βρέθηκε για πρώτη φορά στο +9 (23-32), με τον Παπαπέτρου να δίνει τις περισσότερες επιθετικές λύσεις για την ομάδα του.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 25-32 για λογαριασμό των «πρασίνων» οι οποίοι ωστόσο ήταν πολύ άστοχο από την περιφέρεια με 2/17 τρίποντα, αν και είχαν 10/16 δίποντα και 9 ασίστ για 3 λάθη. Αντίστοιχοι ήταν οι αριθμοί και για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (σ.σ. με τον Τολιόπουλο στο «μηδέν» έχοντας 0/4 σουτ και 0/2 βολές) καθώς στο πρώτο μισό του αγώνα είχε 7/14 δίποντα και 2/15 τρίποντα με 6 ασίστ για 5 λάθη.

Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και στο +12 με τα τρίποντα των Γκριγκόνις και Μωραΐτη (29-41 στο 23') και ουσιαστικά έλεγχε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου. Ο Άρης είχε κάποια ξεσπάσματα και μείωνε τη διαφορά στους επτά πόντους αλλά οι «πράσινοι» απαντούσαν γρήγορα (36-46) και διατηρούσαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με την οποία έκλεισαν και την περίοδο στο 43-53. Ο Μπαλτσερόφσκι είχε πάρει περισσότερες προσπάθειες, καθώς οι παίκτες των «πρασίνων» προσπαθούσαν να του περάσουν τη μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερες φορές.

Ο Πολωνός σέντερ ήταν εκείνος που διατηρούσε το «πράσινο» προβάδισμα όντας και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Η διαφορά είχε επιστρέψει στο +12 (50-62 στο 32') χάρη στην εξαιρετική παρουσία του Μπαλτσερόφσκι. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν κοίταξε πίσω και έφτασε στη νίκη., αν και δεν είχε το... παραμικρό αντίκρισμα. Μάλιστα στο 35' η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά και στο +16 για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, δείγμα και της... προπόνησης που έκαναν οι «πράσινοι» στο «Αλεξάνδρειο».

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην υπεροπλία του Μπαλτσερόφσκι στο «ζωγραφιστό» όπως και στα τρία σερί τρίποντα από Γκριγκόνις και Μωραΐτη στο ξεκίνημα του β' μέρους με τα οποία ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12 πόντους διαφορά και ουσιαστικά δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι στο καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχοντας 17 πόντους (6/8δίπ., 0/1τρ., 5/10β.), 9 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 28 λεπτά.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Τολιόπουλος ναι μεν είχε 7 ασίστ (αλλά για 4 λάθη) ωστόσο δεν βοήθησε εκτελεστικά την ομάδα του (σ.σ. άποντος στο α' ημίχρονο).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Λίγο-πολύ όλοι βοήθησαν και πρόσφεραν αλλά τηρουμένων των αναλογιών ο Σαμοντούροφ «ψήθηκε» αρκετά με 6 πόντους. 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: «Γεμάτο» double double από τον Ντε Σόουζα ο οποίος είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εκατέρωθεν αστοχία στα τρίποντα, με τον Άρη να είχε 25% έξω από τα 6.75 μέτρα και τον Παναθηναϊκό 27% (σ.σ. 1/11 στο α' ημίχρονο)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη (16/5, 20:15) για την α' φάση των play off, ενώ αντίστοιχα ο Άρης θα αντιμετωπίσει μία ημέρα αργότερα (17/5, 17:15) στην Πάτρα τον Προμηθέα.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 25-32, 43-53, 68-80.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα