ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: Πρόκριση με... ρελαντί και τώρα Final Four (vid)

Ο Ολυμπιακός των 33 ασίστ έκανε το 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ (100-68) και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League. Τέλος η σεζόν για την Ένωση.

Ο Ολυμπιακός καθάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League (100-68), επικράτησε για δεύτερη φορά της ΑΕΚ, αυτή τη φορά με πιο εύκολο τρόπο. Και κοιτάζει μόνο το Final Four της EuroLeague.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριάρχησε δίχως να χάσει σουτ (17 π., 8/8 δίποντα), ο Ολυμπιακός μοίρασε 33 ασίστ και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστική παρά μόνο στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το ματς

Ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε την μπάλα, αρχικά, στον Μουσταφά Φαλ και μετά στον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Εκεί ακριβώς που υπερισχύει της ΑΕΚ Betsson.

Και παρά τα πολλά παράπονα του Γιώργου Μπαρτζώκα, για την ατομική άμυνα και τα χαμένα ριμπάουντ (4), ο Ολυμπιακός είχε με άνεση διαφορά που ήταν ανάμεσα στους 8 με 10 πόντους.

Η ΑΕΚ απείλησε μόνο στην εκκίνηση της 2ης περιόδου, όταν με επί μέρους 7-1, μείωσε σε 19-25.

Από εκεί και πέρα, ήταν φανερό πως ο Ολυμπιακός - με 18 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο - και η απόδοσή του όριζαν την εξέλιξη του αγώνα. Όποτε... πατούσε λίγο το γκάζι η ομάδα του Μπαρτζώκα, ξέφευγε ξανά στο σκορ.

Το ίδιο... έργο προβλήθηκε και στο 2ο ημίχρονο. Με εξαίρεση κάποιες φάσεις που η ΑΕΚ επιχειρούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός όχι μόνο είχε τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και του σκορ.

Ένα τρίποντο του Παπανικολάου από τη γωνία, 3.30 πριν το τέλος της 3ης, έφερε τη διαφορά στους 14 (62-48).

Άχαστος Μιλουτίνοφ

Η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους, στην αρχή της 4ης (55-75) και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Ο Μιλουτίνοφ ήταν κυρίαρχος (8/8 δίποντα). ο Ολυμπιακός συνέχισε να πασάρει (33 ασίστ) με συνέπεια και η κάθε ομάδα τραβάει για το δρόμο της.

Ο Ολυμπιακός είναι στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, περιμένοντας το νικητή του ζευγαριού Περιστέρι - Κολοσσός, ενώ πριν απ' αυτές τις αναμετρήσεις τον περιμένει το Final Four.

Η ΑΕΚ βλέπει τη σεζόν των 100 ετών να ολοκληρώνεται με μία ακόμη ήττα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Οριστικά στην 3η περίοδο, όταν ο Ολυμπιακός έκανε επί μέρους 23-12 και απέκτησε διαφορά ασφαλείας.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 17 πόντους με 8/8 δίποντα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μάνος Χατζηδάκης είχε 1/9 σουτ απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, όπως ο Φαλ και ο Μιλουτίνοφ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο ΜακΡέι είχε 12 πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μήτρου Λονγκ είχε 14 πόντους και 6 ασίστ. Οι Κάνααν και Πίτερς μέτρησαν από 16 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός μοίρασε 33 ασίστ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: H AEK δεν έχει άλλες υποχρεώσεις στη σεζόν, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Final Four (Παρασκευή, 24/5, 22:00).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-24, 41-49, 53-72, 68-100.

AEK - Olympiakos stats

AEK - Olympiakos stats

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 2-0

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα