Τα «ψέματα» τελείωσαν για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: Ιδού το Βερολίνο, ιδού και το πήδημα!

Τα «ψέματα» τελείωσαν για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: Ιδού το Βερολίνο, ιδού και το πήδημα!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί την αποτίμηση του 1ου γύρου των play off κι έναν μίνι απολογισμό για την έως τώρα πορεία των ομάδων και μπαίνει σε ρυθμούς Final 4. Οι fast track τελικοί ελέω Εθνικής, η πανηγυρική επιστροφή της Νέας Σμύρνης και το νέο format της Stoiximan Basket League.

Το ΠΣΚ που μας πέρασε ήταν άκρως συναρπαστικό σε δύο μέτωπα στα γήπεδα που παίχτηκε μπάσκετ. Σε πρώτη φάση την Παρασκευή (17/05) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, που γέμισε από τους φιλάθλους του Ηρακλή, του Σχηματαρίου, του Πανιωνίου και του Μίλωνα και εν μέσω μίας πρωτόγνωρης – για τα δεδομένα της Elite League – ατμόσφαιρας.

Εκεί όπου η δεύτερη στην κανονική περίοδο ομάδα της Νέας Σμύρνης, νίκησε (87-79) στον τελικό της Α2 Κατηγορίας και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή της στα σαλόνια της Α1, μετά από 23 χρόνια!

Σε δεύτερη φάση το Σαββατόβραδο στην σχεδόν κατάμεστη Πυλαία, όπου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -11 και ίδρωσε μέχρι να κάμψει στην παράταση (99-96, κ.α. 86-86) την αντίσταση του άκρως ανταγωνιστικού (με τον Πόρτερ τζούνιορ στο παρκέ), ΠΑΟΚ, βάζοντας στο τέλος στον συναγερμό που είχε προκύψει για την ημερομηνία διεξαγωγής του ενδεχόμενου Game 3.

 

Και σε τρίτη φάση το απόγευμα της Κυριακής (19/05) στην Ρόδο, όπου το Περιστέρι ανέτρεψε μία διαφορά 16 πόντων και με buzzer beater του Ράγκλαντ, νίκησε (88-86) τον Κολοσσό και προκρίθηκε στα ημιτελικά της post season, αλλά και πάλι στο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου σε μία μάχη από τα παλιά, Πανιώνιος και Ηρακλής έπαιξαν τα ρέστα τους, πριν ο «ιστορικός» εξασφαλίσει στα σημεία (75-70) το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Stoiximan Basket League κι επιστρέψει εκεί που ανήκει μετά από 4 χρόνια!

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα και αν οι δύο ομάδες της Νέας Σμύρνης συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην επαγγελματική λίγκα, το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 13 ομάδες (η προκήρυξη δεν δεσμεύει τον ΕΣΑΚΕ να δώσει wild card, παρά μόνο αν οι ομάδες είναι 11 για να γίνουν 12).

Οι τελικοί αναμένεται να τελειώσουν το αργότερο στις 14 Ιούνη (ιστορική ημερομηνία) για να εξυπηρετηθεί η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το προολυμπιακό τουρνουά, κάτι που σημαίνει ότι η απόσταση μεταξύ των 3-5 αγώνων που απαιτούνται για την ανάδειξη του εφετινού πρωταθλητή, θα είναι μίνιμουμ 2 και μάξιμουμ τρεις μέρες.

Με το εφετινό 5ο Final 4 με διπλή ελληνική εκπροσώπηση και με την προοπτική του πρώτου εμφύλιου ελληνικού τελικού στην ιστορία της Euroleague να απέχει ελάχιστα, πάμε να δούμε που βρίσκονται οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι», λίγες μέρες πριν τα δύο τζάμπολ των ημιτελικών, οι υπόλοιπες δύο ομάδες που θα τους περιμένουν για την 2η φάση των play off καθώς και οι τέσσερις που ολοκλήρωσαν τις εφετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Παναθηναϊκός: O Ναν έληξε τον συναγερμό, ζήτημα ρυθμού για Σλούκα-Χουάντσο!

Οι «πράσινοι» μπήκαν με το δεξί στα play off, δείχνοντας ότι παρά την απουσία των Σλούκα, Ερνανγκόμεθ και Ναν, δεν συνάντησαν δυσκολίες για να κάμψουν (84-66) την αντίσταση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ. Τα τρίποντα του Μήτογλου (15π. & 4ρ. με 4/6 τριπ.) και του Γκριγκόνις (15π., 3ρ. & 3ασ. με 2/5 τριπ.) σε συνδυασμό με το inside game του Λεσόρ (14π., 7ρ. & 2κοψ. σε 14’), έκαναν την διαφορά και όταν ξύπνησε ο Πόρτερ τζούνιορ (26π., 9ρ. & 5ασ. με 4/9 τριπ.) ήταν αργά για να γίνουν επικίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι.

Στο 2ο ματς της κατάμεστης Πυλαίας, όμως, το κίνητρο του 24χρονου Αμερικανού guard (23π., 14ρ., 10ασ. & 3κλ.) για να παίξει τουλάχιστον ένα ακόμη παιχνίδι και η συμπαράσταση των συμπαικτών του (Φρίντρικσον 25π., 5ας. & 3κλ. με 4/9 τριπ., Μίχαλακ 16π. & 6ρ., με 3/6 τριπ.), σε συνδυασμό με την χαλαρότητα των παικτών του Αταμάν (αποβλήθηκε στην 4η περίοδο), λίγο έλλειψε να φέρουν τα πάνω κάτω, όταν ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με +11 (79-68) στο 34ο λεπτό.

Στο πιο κρίσιμο σημείο, όμως, «μίλησε» η μεγάλη κλάση του Κέντρικ Ναν (25π., 6ρ., 3ασ. & 2κλ.), ο οποίος σκόραρε 12 πόντους στο τελευταίο 5λεπτο και πριν πάει στον πάγκο με 5 φάουλ, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να στείλει το ματς στην παράταση (89-89).

Στο έξτρα 5λεπτο, ο Λεσόρ (15π., 7ρ. & 2κοψ.) και ο Γκριγκόνις (9π., 5ρ. & 2ασ. με 3/4 τριπ.) με ένα καθοριστικό τρίποντο έβαλαν την σφραγίδα τους στην ολική επαναφορά (96-99) του «τριφυλλιού» κι έτσι απεφεύχθη το 3ο ματς, που αν προέκυπτε, θα διεξαγόταν μετά το Final 4 και ουσιαστικά θα έκοβε μέρες από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας!

Πλέον, ο «εξάστερος» μετράει αντίστροφα για το κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στο οποίο επιστρέφει μετά από 12 χρόνια για 12η φορά στην ιστορία του, με το μοναδικό ερωτηματικό να επικεντρώνεται στην έλλειψη ρυθμού που έχουν οι δύο παίκτες που ολοκλήρωσαν τα play off της Euroleague με τραυματισμούς.

Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, οι οποίοι θα ριχθούν στην μάχη του ημιτελικού με την Φενέρμπαχτσέ χωρίς να έχουν «γράψει» αγωνιστικά λεπτά από τις 7 Μάη και μετά το Game 5 με την Μακάμπι, κάνοντας αποθεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. Το αν αυτό θα τους επηρεάσει και θα αφαιρέσει πράγματα από την ισχύ της ομάδας τους θα φανεί το απόγευμα της Παρασκευής (24/05, 19.00) στην “Uber Arena” του Βερολίνου.

Ολυμπιακός: Κέρδισε τον Μιλουτίνοφ!

Η αγωνιστική ανάκαμψη του “Μίλου” στην διάρκεια της σειράς των play off με την Μπαρτσελόνα και η ανάγκη για έναν ακόμη «μπαρουτοκαπνισμένο» guard (Κάνααν) στους τελικούς του πρωταθλήματος, οδήγησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην αντικατάσταση του Μόουζες Ράιτ με τον 29χρονο διεθνή Σέρβο σέντερ, σε μία από τις δύσκολες αποφάσεις όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος.

Ο Μιλουτίνοφ (μ.ο. 17,5π. & 7,5ρ. με 14/19 σουτ) δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του, όχι μόνο γιατί ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο εύκολο 2-0 επί της ΑΕΚ, αλλά γιατί έδειξε ότι ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς ενόψει του 2ου Final 4 της καριέρας του.

Σε άλλα καλά νέα για τους «ερυθρόλευκους», ο Φιλίπ Πετρούσεφ ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι επέστρεψε, δηλώνοντας «ετοιμοπόλεμος» για το μεγάλο ραντεβού, ενώ ο Άλεκ Πίτερς έδειξε να αφήνει πίσω του το πρόσφατο ντεφορμάρισμα και με δύο μεστές εμφανίσεις (μ.ο. 16,0π., 7,5ρ. & 4,0ασ. με 60% στα σουτ), φάνηκε απόλυτα έτοιμος να έχει μία τελείως διαφορετική παρουσία στο Βερολίνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή στο Κάουνας (έπαιξε μόλις 4'28” στον ημιτελικό).

Το πιο σημαντικό απ' όλα, όμως, είναι ότι οι πρωταθλητές σούταραν με 42,6% πίσω από τα 6,75 στην σειρά (23/54 τριπ.) και η περιφερειακή ευστοχία είναι το απόλυτο ζητούμενο στον ημιτελικό με την Ρεάλ! Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να την «κατεβάσουν» στους 80 πόντους, αλλά να σκοράρουν κι εκείνοι 85! Κάτι που δύσκολα θα συμβεί αν δεν μπουν τα ουκ ολίγα ελεύθερα μακρινά σουτ που δημιουργούν χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Περιστέρι: Ξεπέρασε τον πήχη κι έφτασε στην ώρα του επαναπροσδιορισμού!

Για την ομάδα των δυτικών προαστίων τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Από τον Δεκέμβριο και μετά άρχισε να βρίσκει τους ρόλους που ταίριαζαν σε αυτό που είχε στο μυαλό του ο Βασίλης Σπανούλης και με την σκληρή δουλειά και την προσαρμογή σε όλα τα στυλ μπάσκετ, έφτασε στο σημείο να πιάσει το peak της απόδοσής της μετά την διακοπή για το Κύπελλο και το «παράθυρο» των προκριματικών για το Eurobasket.

H κατάκτηση της 3ης θέσης με καλύτερο απολογισμό από πέρυσι (ρεκόρ 15-7 έναντι 14-8), σε συνδυασμό με το κακό ξεκίνημα (0/3) και με τον σχεδιασμό ενός ρόστερ με εννέα καινούρια πρόσωπα, συνιστά από μόνη της υπεραξία, την ώρα που η πρόκριση στο Final 4 του BCL, καθιστά την σεζόν υπερβατική.

Η ποιότητα σε ατομικό ταλέντο στην περιφέρεια και το μέγεθος στις υπόλοιπες θέσεις, βοήθησε την ομάδα να ξεπεράσει το αναμενόμενο «άδειασμα» μετά το ταξίδι στο Βελιγράδι και την 15ήμερη διακοπή που ακολούθησε και η πρόκριση στα ημιτελικά των play off με σκούπισμα (2-0 στις νίκες) επί του Κολοσσού με μπάσκετάρα στο 2ο μέρος του Game 2 (Ράγκλαντ 36π., 3ασ. & 2κλ. με 13/13 διπ.), ίσως ήταν ο καλύτερος δυνατός αποχαιρετισμός, μέχρι τα ματς κατάταξης με τον Προμηθέα ή τον Άρη.

Προμηθέας: Τα λάθη τον κατεβάζουν επίπεδο!

Μία ματιά στα ομαδικά στατιστικά της λίγκας, φτάνει και περισσεύει για να επιβεβαιώσει κάποιος ότι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, ήταν εκείνη με τις λιγότερες χαμένες μπάλες (μ.ο. 11,1) στους 27 αγώνες της κανονικής περιόδου και του Top-6.

Αυτή ακριβώς η εξαιρετική αναλογία ασίστ και λαθών, αποτελεί ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν την ομαδική λειτουργία των Πατρινών και όταν αυτή δεν λειτουργεί, τότε αυτομάτως, χάνουν σημαντικό μέρος της ισχύος τους και βγαίνουν εκτός ρυθμού.

Από την παραπάνω άποψη, λοιπόν, τα 13 λάθη (από τα 16 που είχε συνολικά) στα οποία υπέπεσε ο Προμηθέας στις πρώτες τρεις περιόδου του αγώνα στο “Nick Galis Hall”, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την κατηφόρα που οδήγησε στο -25 (43-68) στο 29ο λεπτό και ανεξαρτήτως του αν ο Χάντερ Χέιλ (18π., 4ρ. & 5κλ. με 3/13 σουτ) έστειλε το ματς στην παράταση (76-76), ολοκληρώνοντας την ανατροπή της χρονιάς, η κούραση από την υπερπροσπάθεια του 4ου δεκαλέπτου, έγγειρε (85-89) την πλάστιγγα υπέρ του Άρη.

Κάπως έτσι, ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να «κεφαλαιοποιήσει» το εύκολο 79-60 του πρώτου ματς αλλά και τον «αέρα» του 4/4 φέτος απέναντι στον «αυτοκράτορα» και η πρόκριση στους “4”, θα κριθεί σε 5ο ματς.

Άρης: «Έπεσε από τον Λευκό Πύργο» και βρήκε... πορτοφόλι!

Το ότι η σεζόν των «κιτρινόμαυρων» πήρε παράταση και η ομάδα, όχι απλά απέφυγε την 9η ήττα της στα τελευταία 11 παιχνίδια κι έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην 4άδα του πρωταθλήματος, χωρίς κανένας από τους παίκτες ή τα μέλη του επιτελείου να μπορεί να χαμογελάσει, τα λέει όλα για το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο Αλεξάνδρειο μετά το Game 2 της σειράς του Άρη με τον Προμηθέα.

Με την διαφορά να είναι σε διψήφιο αριθμό υπέρ των γηπεδούχων για περίπου 16 λεπτά στο 2ο μέρος (από το 45-35 στο 21', μέχρι το 72-62 στο 37') και να φτάνει μέχρι και στο +25 (68-43 στο 29'), αντιλαμβάνεστε ότι μετά από 7 λάθη στα πρώτα 4,5 λεπτά της 4ης περιόδου (και συνολικά 21), το μοναδικό συναίσθημα που θα μπορούσε να νιώθει μετά το ματς ο Γιάννης Καστρίτης είναι... ανακούφιση!

Και αυτό γιατί παρ' ότι η ομάδα του απέφυγε το 0/5 απέναντι στους Πατρινούς στην εφετινή σεζόν και με μπροστάρη τον αναβαθμισμένο – λόγω και της αποχώρησης του ΜπάνκστονΝτε Σόουζα (23π., 12ρ., 2ασ. & 2κοψ.) έβγαλε αξιοσημείωτη αντίδραση, η εικόνα της 4ης περιόδου και ειδικότερα του τελευταίου λεπτού (οπότε και δεν έγινε φάουλ, για να αποφευχθεί το τρίποντο), ήταν αποκαρδιωτική και πλησίασε την «αυτοχειρία».

Δεν ξέρω τι σωματικά και πνευματικά αποθέματα έχουν οι Θεσσαλονικείς για να «χτυπήσουν» το Game 3 στο «Δημήτριος Τόφαλος», αλλά αν τα καταφέρουν και μπουν στην 4άδα (για πρώτη φορά μετά το 2017), θα έχουν τρυπήσει το εφετινό τους ταβάνι!

Κολοσσός: Βγαίνει Ευρώπη κι ανεβάζει την πίεση!

Το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο στο Game 2 της σειράς με το Περιστέρι (η διαφορά έφτασε ακόμη και το +16), αποτυπώνει πλήρως το ελκυστικό μπάσκετ που έπαιξε φέτος εντός έδρας ο Κολοσσός και το οποίο επιβραβεύτηκε από την μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων που είχε η ομάδα, από το 2015 κι εντεύθεν, οπότε και χρησιμοποιεί το κλειστό της Καλλιθέας.

Το 6/6 στην Ρόδο σε διάστημα σχεδόν 4 μηνών (από τις 09/12 έως και τις 08/04), η μεγάλη πίεση που άσκησε και δύο ματς που υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό (78-81 & 74-79), η 6η θέση στην κατάταξη και η ειλημμένη απόφαση διοίκησης και περιφέρειας να καλύψουν τις υποχρεώσεις (η βασικότερη είναι η επέκταση της χωρητικότητας του γηπέδου) που απορρέουν από την παρθενική συμμετοχή του συλλόγου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (προκριματικά BCL), αποτελούν την κληρονομιά της εφετινής σεζόν.

Παρά τις 6 ήττες στα τελευταία επτά ματς της σεζόν, την έλλειψη σταθερότητας και σκληράδας στο παιχνίδι της ομάδας του και την ασυνέπεια στην απόδοσή της μακριά από το νησί, ο Ισπανός τεχνικός Κούρο Σεγκούρα οδεύει προς ανανέωση, με τον πήχη των απαιτήσεων, όμως, να μπαίνει σε υψηλότερο σημείο ενόψει της νέας χρονιάς.

ΑΕΚ: Να προσγειωθεί ο Αγγελόπουλος στην πραγματικότητα!

Η «Ένωση», μετά την χειρότερη σεζόν στην 10ετή διοικητική θητεία του Μάκη Αγγελόπουλου (η οποία συνέπεσε και με τα εκατοστά της γενέθλια), πιστεύω ότι εισέρχεται σε μία ακόμη δυσκολότερη.

Με τα ενεργά ban να είναι μόλις δύο, αλλά εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό (επειδή πλέον δεν υπάρχει αγωνιστικό κίνητρο για αποπληρώνονται στην ώρα τους οι διακανονισμοί), από την άποψη ότι όλοι οι συντελεστές της εφετινής προσπάθειας δεν είναι εξοφλημένοι...

Με τον άνθρωπο που εδώ και 14 χρόνια έκανε όλη την «βρωμοδουλειά» (ο general manager, Γιώργος Χήνας), να φτάνει στα όρια του από το μέγεθος της αφερεγγυότητας που προσπάθησε να καλύψει και να αποτελεί παρελθόν με δική του πρωτοβουλία...

Με τους μισούς ατζέντηδες να μην θέλουν να ακούν για πάρε-δώσε με τον οργανισμό και με τις επιλογές παικτών και προπονητών για τον επερχόμενο σχεδιασμό (με τον Ηλία Ζούρο να έχει χαιρετήσει, η ΑΕΚ ψάχνει coach και τουλάχιστον 8 παίκτες), να μειώνονται συνεχώς, καταλαβαίνετε ότι τα χέρια του μεγαλομετόχου των «κιτρινόμαυρων», μοιάζουν περισσότερα δεμένα από ποτέ!

Μία λύση υπάρχει για ξανακερδίσει η «βασίλισσα» την χαμένη – εδώ και καιρό – αξιοπιστία της. Να προσγειωθεί στην πραγματικότητα που χαρακτηρίζει το τωρινό status της και να σταματήσει ο διοικητικός της ηγέτης να φαντάζεται τίτλους ή διακρίσεις, που δεν μπορεί να υποστηρίξει.

Αν κατέβει ο πήχης σε ένα αγωνιστικό επίπεδο, που η ΚΑΕ θα μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, παράλληλα με την αποπληρωμή των οφειλών και αν αυτό συνδυαστεί με την αντίστοιχη επικοινωνία της κατάστασης προς στον κόσμο της ομάδας, τότε πιστεύω ότι θα έχει γίνει μία πολύ καλή αρχή για να βγει από το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Η ειλικρίνεια, όπως έγραψε ο Μιχάλης Γκιουλένογλου, είναι ο μόνος τρόπος...

ΠΑΟΚ: Ο Πόρτερ τζούνιορ ήταν η τέλεια επικάλυψη!

To ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» έφερε τον 24χρονο πρώην παίκτη των Ρόκετς και των Καβαλίερς, σε μία εποχή που η ζημιά είχε γίνει (εξ’ ου και το διαζύγιο με τον Φώτη Τακιανό) και η σεζόν θεωρούνταν χαμένη από χέρι (οριακά παλευόταν η 8η θέση και η είσοδος στα play off), θεωρήθηκε αρχικά ως ένα επικοινωνιακό τρικ, που είχε σκοπό να σκορπίσει ενθουσιασμό και να αποπροσανατολίσει την φίλαθλη κοινή γνώμη.

Ανεξαρτήτως του ποιο ήταν το πλάνο και αν υπήρχε, η ουσία είναι ότι η συνολική παρουσία του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ μέσα (μ.ο. 22,0π., 9,1ρ., 6,6ασ., 2,8κλ. & 1,2κοψ. σε 6 αγ.) κι έξω από το γήπεδο, προσέφερε μία πολύ ευχάριστη νότα και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να αντιστρέψει το κλίμα, παρά τις 11 ήττες στα τελευταία 14 ματς της σεζόν, στις εγχώριες διοργανώσεις.

Δεν ξέρω τι πιθανότητες έχει να συντελεστεί το θαύμα της παραμονής του κορυφαίου πρώην NBAer (από ελάχιστες έως μηδαμινές εικάζω), ωστόσο, η διαχείριση της διοίκησης Χατζόπουλου δείχνει αντανακλαστικά και διάθεση να χτίσει από την αρχή ένα υγιές οικοδόμημα (βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή), αντάξιο της ιστορίας και των πεπραγμένων του συλλόγου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!