Ολυμπιακός: Ο κύριος Τόμας και ο δόκτορ Γουόκαπ (vid)

Ο Τόμας Γουόκαπ.
Ο Τόμας Γουόκαπ μεταμορφώθηκε. Ο παίκτης που έμεινε άποντος στο πρώτο ημίχρονο, ολοκλήρωσε το Game 1 των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό με 17 πόντους. Το Gazzetta με τη βοήθεια του HudlInstat καταγράφει όσα έκανε ο διεθνής γκαρντ.

Ο Τόμας Γουόκαπ αγωνίστηκε σε ένα ρυθμό σχετικά γνώριμο το τελευταίο διάστημα. Σχεδόν μέτριο. Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο του Game 1 των τελικών, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Ο διεθνής γκαρντ, φυσιολογικά, δείχνει σημάδια κόπωσης, παίζοντας σχεδόν ασταμάτητα εδώ και δύο σεζόν.

Και όταν είναι ο ίδιος επηρεασμένος, μπορεί να επηρεαστεί και το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Μόνο που στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού, εμφανίστηκε ο παίκτης που όλοι ήξεραν. Εκείνος που μπορεί να καθορίσει ένα μεγάλο ντέρμπι. Έτσι και αλλιώς, ο Γουόκαπ έχει συνηθίσει να κάνει καλά ματς απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο στο ΟΑΚΑ.

Συνολικά, ο Γουόκαπ (σε 27:41 στο παρκέ) είχε 17 πόντους με 4/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 7/7 βολές, μαζί με 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και κανένα λάθος!

Τα συνολικά σουτ του Τόμας Γουόκαπ.
Τα συνολικά σουτ του Τόμας Γουόκαπ.

Τι έκανε στο πρώτο ημίχρονο; Σχεδόν τίποτα! Είχε 0/2 σουτ και μία ασίστ. Μάλιστα, σε ολόκληρη τη 2η περίοδο έμεινε στον πάγκο.

Μόλις ξεκίνησε, ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο, ο Τεξανός απελευθερώθηκε! Στην 3η περίοδο είχε 10 πόντους (5/5 βολές, 1/3 τρίποντα, 1/4 δίποντα), ενώ έδωσε και δύο τελικές πάσες, οι οποίες πρόσθεσαν άλλους πέντε πόντους στην ομάδα του (δίποντο Παπανικολάου, τρίποντο Κάνααν).

Το 3ο δεκάλεπτο του Γουόκαπ.
Το 3ο δεκάλεπτο του Γουόκαπ.

Στην 4η συνέχισε σχεδόν στον ίδιο ρυθμό: 2/2 βολές, 1/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο και μία ασίστ για ένα ακόμα δίποντο (Γουίλιαμς Γκος), συνολικά συμμετοχή σε 10 πόντους.

Αυτό σημαίνει ότι ο άποντος στο πρώτο ημίχρονο Γουόκαπ, ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους που σημείωσε και άλλους επτά που μοίρασε σε συμπαίκτες του.

Το 4ο δεκάλεπτο του Γουόκαπ.
Το 4ο δεκάλεπτο του Γουόκαπ.
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα