Γιαννακόπουλος: Τρεις μήνες αποκλεισμό από τον αθλητικό δικαστή, δεν θα πάει στο ΣΕΦ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο ΟΑΚΑ για το Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ο αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με αποκλεισμό τριών μηνών τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος δεν θα παρακολουθήσει το Game 4 των τελικών στο ΣΕΦ στο γήπεδο. Πρόστιμο 30 χιλ. στο Δ.Γιαννακόπουλο και 50 χιλ. στον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Instagram, πριν την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΣΑΚΕ.

Σύμφωνα με την τιμωρία (η οποία έχει και πρόστιμο 30.000 ευρώ), ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα παραστεί στο ΣΕΦ για το Game 4 των τελικών της Stoiximan Basket League, όπως επίσης και σε πιθανό Game 5, αν οδηγηθεί η σειρά εκεί.

Η ποινή δεν έχει επισημοποιηθεί, αφού υπάρχει ενδεχόμενο ένστασης, ωστόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μολονότι δεν θα είχε κάποια κύρωση, δεν θα πάει στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, τιμωρήθηκε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με πρόστιμο 50.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» υποστήριξαν ότι ο Δ.Γιαννακόπουλος ζήτησε δημόσια συγγνώμη με ανάρτησή του για τα ποσταρίσματα που τον κατηγορούν.

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε προαναγγείλει για την παρουσία του στον αποψινό τελικό του ΣΕΦ, κάτι που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του, μετά την κλήρωση των διαιτητών στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Αν επικρατήσει ο Ολυμπιακός τότε θα στεφθεί πρωταθλητής, ενώ αν πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός, θα οδηγήσει τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή (14/7, 21:15).

Η απόφαση του αθλητικού Δικαστή

1. Επιβάλλεται στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, ιδιοκτήτη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για διάστημα τριών (3) μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 7-6-2024 και
2. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) χρηματικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000,00) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της, για πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, και έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ως άνω αγώνα.

Απαλλαγή για Λεσόρ

1. Απαλλάσσεται ο κ. Matthias Michel Lessort αθλητής της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για βιαιοπραγία σε βάρος του αθλητή της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Λαρεντζάκη που φέρεται να έλαβε χώρα μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 10-6-2024.
2. Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για το ίδιο ως άνω περιστατικό.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα