Αταμάν: «Στο πρώτο ημίχρονο μας επηρέασε η ατμόσφαιρα, πάμε για τον πραγματικό τελικό στο ΟΑΚΑ»

Newsroom
O Εργκίν Αταμάν.
Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου μετά το break του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επί του Ολυμπιακού για τον τέταρτο τελικό της Stoiximan Basket League.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το μεγάλο break του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και στάθηκε στην ομιλία που έκανε με τους παίκτες του για την άμυνα στο ημίχρονο, κάτι που άλλαξε όλη τη ροή του αγώνα.

Οι δηλώσεις του Αταμάν

«Πιστεύω στο πρώτο μισό μας επηρέασε η ατμόσφαιρα και φυσικά ο Ολυμπιακός ήταν επιθετικός. Αμυντικά κάναμε πολλά λάθη, επιτρέψαμε 51 πόντους, ήταν πάρα πολλοί. Μιλήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο δε δώσαμε καλάθια στο ζωγραφιστό και μετά επιτεθήκαμε κυρίως με τους «καυτούς» παίκτες μας, τον Γκραντ στην αρχή και στο τέλος τον Ναν. Του δώσαμε την μπάλα και τον αφήσαμε να παίξει iso. Κρατήσαμε τον έλεγχο.

Για μένα είναι απίστευτο παίκτες με τέτοια εμπειρία που έστειλαν τόσες φορές στις βολές τον Ολυμπιακό. Κάνω παράπονο για τους παίκτες μου και δεν ξέρω αν πρέπει να παραπονεθώ σε κάποιον άλλον».

Για το πώς σταμάτησαν τον Μιλουτίνοφ: «Στην πραγματικότητα ναι, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε στο ένας εναντίον ενός, στο δεύτερο κλείσαμε και δώσαμε βοήθεια και ήταν επιτυχημένο. Είναι η άμυνα που έπαιζε και ο Ολυμπιακός στον Λεσόρ».

Για τα buzzer beater στο πρώτο ημίχρονο: «Ίσως να ήμασταν τυχεροί σήμερα».

Για το αν έχει κοινά στοιχεία με τον τελικό της EuroLeague: «Μιλήσαμε το ίδιο στα αποδυτήρια, κάναμε ένα μίτινγκ με το σταφ μου. Ήταν το ίδιο με τη Ρεάλ, δεν είχαμε καλή άμυνα στο ξεκίνημα και μιλήσαμε για αυτό, να είμαστε πιο επιθετικοί, να κλείσουμε τη ρακέτα. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα ήταν κακή, περίπου όπως με τη Ρεάλ».

Για το αν υπάρχει ιδιαίτερη προετοιμασία μετά το 0-2: «Δεν υπάρχει χρόνος για ειδική προετοιμασία, θα αναλύσουμε τα λάθη μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και μετά θα πάμε στον 5ο τελικό, τον πραγματικό τελικό στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να παίξουμε όπως σε όλα τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ στην EuroLeague».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα