Μπαρτζώκας για τον «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων: «Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά πολλά χρόνια τώρα» (vid)

Newsroom
Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλήθηκε να σχολιάσει τον «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε στην αρχική τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Game 4: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έκανε πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι. Είναι προφανές ότι δεν διαχειριστήκαμε την πίεση, με αποτέλεσμα να χάσουμε τόσα ανοιχτά σουτ, 13 βολές χαμένες, λέι απ στο τέλος... Και να πάρουμε λάθος αμυντικές αποφάσεις. Δίκαια κέρδισαν σήμερα. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη μας πνευματικά και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθούμε καλύτερα στις συνθήκες και τις περιστάσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού».

Όσον αφορά τις ομοιότητες του Game 5 στο ΟΑΚΑ με το «διπλό» στη Βαρκελώνη και την πρόκριση στο Final Four, είπε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Να παίξουμε με λιγότερη πίεση. Γιατί σήμερα ήμασταν διστακτικοί σε αρκετά πράγματα. Ήταν πολλές φορές οι συγκυρίες κόντρα, αλλά συνήθως πάνε με την ομάδα που έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στα ριμπάουντ. Εμείς πρέπει νωρίτερα να θέσουμε τις βάσεις για το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το αν επηρέαζει ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων, τα social media και οι εκατέρωθεν φωνές, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά πολλά χρόνια τώρα. Εμείς έπρεπε να μην επηρεαζόμαστε. Είναι δικό μου λάθος αν επηρεαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επηρεάζονται. Εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας, στις ικανότητές μας σαν ομάδα και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Δεν παίξαμε με αυτοπεποίθηση σήμερα. Αυτό είναι δεδομένο. Και φυσικά σε αυτό έχω ευθύνη και εγώ».

Για το ότι οι παίκτες απασχολούνται με πράγματα εκτός γηπέδου, επισήμανε: «Αν υπάρχουν αντεγκλίσεις μέσα στο παιχνίδι, αν υπάρχει ένταση, είναι μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού και από τους δύο. Έτσι είναι, παίζεις για το πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένταση. Αν νομίζουμε ότι εδώ είναι σχολικός αθλητισμός, δεν είναι. Είναι επαγγελματικός, υπάρχουν τίτλοι, υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν πριμ, υπάρχουν καριέρες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα