Παναθηναϊκός: Το έκανε όπως η ΑΕΚ μετά από 22 χρόνια, ανατροπή από 0-2

Παναθηναϊκός: Το έκανε όπως η ΑΕΚ μετά από 22 χρόνια, ανατροπή από 0-2

Ο Σλούκας του Παναθηναϊκού με τον Παπανικολάου του Ολυμπιακού

bet365

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2023-2024, επιστρέφοντας από 0-2 νίκες, απέναντι στον Ολυμπιακό (3-2 με σκορ 87-82). Και έγινε η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει μετά την ΑΕΚ του 2002.

Χρειάστηκε να περάσουν 22 χρόνια, προτού ο Παναθηναϊκός επαναλάβει το μέχρι πρότινος μοναδικό κατόρθωμα της ΑΕΚ! Ποιο είναι αυτό; Να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ στη σειρά των τελικών βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ.

Όπως ακριβώς και η ΑΕΚ στους τελικούς του 2002, επίσης απέναντι στον Ολυμπιακό! Μάλιστα, σε μία άλλη ομοιότητα των δύο επιτυχιών, είναι πως τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν λάβει το Νο1 στην κανονική περίοδο και είχαν το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τους δύο πρώτους τελικούς, έναν στο ΟΑΚΑ και έναν στο ΣΕΦ και στη συνέχεια επικράτησε στους τρεις επόμενους τελικούς, δύο στο ΟΑΚΑ και έναν στο ΣΕΦ.

Ο τελευταίος τελικός για το 3-2 του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με σκορ 87-82.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα