Basket League: Η ΑΕΚ ζητάει σάλαρι καπ, Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός αποχωρούν από την κεντρική διαχείριση

Ο Μάκης Αγγελόπουλος
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος έθεσε ζήτημα εφαρμογής σάλαρι καπ στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να απειλούν με αποχώρηση από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων εφόσον προχωρήσει η συγκεκριμένη κίνηση.

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν για την ΑΕΚ, εξήγησε πως «οι ομάδες της Basket League πρέπει να παίζουν στα ίσα, με τους ίδιους όρους».

Πρόσθεσε ότι το σάλαρι καπ είναι στη σωστή κατεύθυνση, εξηγώντας σχετικά πως: «Όπως ορίζουμε το χαμηλότατο μπάτζετ, να ορίσουμε και το ανώτερο και με βάση αυτό να γίνει το πρωτάθλημα».

Έτσι ο ιδιοκτήτης της «Ένωσης» ζήτησε την εφαρμογή σάλαρι καπ για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους, φέρνοντας ως βασικό επιχείρημα την προστασία της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος και θέτοντας ως ανώτατο όριο μισθών τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Πέρα από το σάλαρι καπ, ζητήθηκε και εφαρμογή φόρου πολυτελείας αν κάποια ομάδα ξεπεράσει το ανώτατο όριο μισθών.

Γι' αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε σε εννέα ομάδες της λίγκας, χωρίς να περιλαμβάνει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ξεκινώντας να συγκεντρώνει υπογραφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι πέντε ομάδες που έχουν υπογράψει είναι η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Κολοσσός, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας.

Μόλις οι «αιώνιοι» ενημερώθηκαν γι' αυτή την κίνηση, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους. Μάλιστα ενημέρωσαν πως σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σάλαρι καπ, θα αποχωρήσουν από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και θα ψάξουν μεμονωμένα για τηλεοπτική στέγη!

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το πρωτάθλημα, την ώρα που η διοργανώτρια αρχή ήταν έτοιμη να υπογράψει νέο τηλεοπτικό deal με βελτιωμένους οικονομικούς και εμπορικούς ορους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα