Άρης: Δύο ψηλοί κι ένας… κοντός για να «κλείσει» το ρόστερ

Άρης: Δύο ψηλοί κι ένας… κοντός για να «κλείσει» το ρόστερ

Ο Καστρίτης

bet365

Μια ματιά στο depth chart του Άρη είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς πού έχει στρέψει την προσοχή του ο Γιάννης Καστρίτης καθώς έχει εστιάσει στην αγορά των ψηλών η οποία είναι και η δυσκολότερη προς διαχείριση.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον μόνιμο βραχνά του 42χρονου τεχνικού αλλά και ο λόγος που το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να ξεκινήσει με τους ψηλούς. Το ίδιο θα έκανε και φέτος αλλά ο…πληθωρισμός χτύπησε και τη συγκεκριμένη αγορά καθότι οι τιμές που άκουσε – για την ποιότητα των παικτών με τους οποίους ασχολήθηκε – κρίθηκαν υψηλές για τα οικονομικά δεδομένα του Άρη κι έτσι άλλαξε κατεύθυνση. Αυτό διαπιστώνεται και από το ρόστερ που ήδη έχει δημιουργηθεί καθώς η περιφερειακή γραμμή θα κλείσει με την προσθήκη ενός ακόμη σούτινγκ γκαρντ και υπό την προϋπόθεση ενεργοποίησης της συμφωνίας με τον Μάικ Μάιλς.

Η τελευταία είναι δεδομένη αλλά εμπεριέχει (τουλάχιστον) έναν αστερίσκο. Ο 21χρονος combo guard αγωνίζεται στο summer league με τους Χιούστον Ρόκετς, προσπαθεί να εξασφαλίσει two way contract και σε περίπτωση που δεν το καταφέρει έως και τις 25 Ιουλίου τότε θα πάρει στα χέρια του τα εισιτήρια για τη Θεσσαλονίκη. Σε διαφορετική περίπτωση, τότε ένας «μπελάς» θα προστεθεί στο μυαλό του Γιάννη Καστρίτη.

Αυτή τη στιγμή στην περιφερειακή γραμμή του Άρη υπάρχουν πέντε παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στις θέσεις «1-2», συμπεριλαμβανομένου του Μάιλς, καθώς είναι οι Τολιόπουλος, ΝτεΤζούλιους, Μποχωρίδης και Φίλλιος. Ο Λάντερς Νόλεϊ είναι καθαρό «3αρι» ο οποίος υπό συνθήκες μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση «2» αλλά δεν είναι η φυσική του. Το πλάνο του Γιάννη Καστρίτη περιλαμβάνει την απόκτηση ενός καθαρού σούτινγκ γκαρντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των παρόντων. Θέλει γκαρντ με έντονη διεισδυτική ικανότητα με σκοπό τη δημιουργία ρηγμάτων στην αντίπαλη άμυνα και με βασικό προσόν την εκτέλεση. Ο Μάιλς έχει αυτό το χαρακτηριστικό εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους, λαμβάνεται υπόψη όμως ότι πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος για πρώτη φορά θα αγωνιστεί εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και γενικώς δεν έχει λειτουργήσει σε επαγγελματικό περιβάλλον με μεγάλη απαίτηση. Πέρυσι ήταν στην G League όπου δεν υπάρχουν χαλινάρια, το μπάσκετ είναι πιο ελεύθερο και φυσικά δεν υφίσταται η λογική του «every game matters».

Ο Ντε Τζούλιους

 

Παρόντων των Νόλεϊ, Μαντζούκα, Λαζέφασκι και Γκιουζέλη, οι «κίτρινοι» μπορούν να νιώθουν ασφάλεια και για τις θέσεις «3-4» δεδομένου επίσης του ότι ο Γιάννης Καστρίτης συνηθίζει τα χαμηλά σχήματα και για την ακρίβεια αυτά των τριών κοντών. Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου χτίζει τον Άρη της επόμενης περιόδου. Ο Λευτέρης Μαντζούκας θα χρησιμοποιηθεί και στις δύο θέσεις, αυτό δεν ισχύει τόσο για τους Γκιουζέλη, Λαζέφσκι για να πάμε στη θέση «5» όπου εκεί ο Μανώλης Χατζηδάκης παραμένει ολομόναχος.

Η απόφαση για την απόκτηση επτά ξένων είναι δεδομένη κι έτσι είναι δεδομένο ότι θα προστεθούν στο ρόστερ ένας καθαρός σέντερ αλλά κι ένας ακόμη παίκτης ο οποίος θα… κλίνει προς το «5». Συνήθως γι’ αυτόν τον ρόλο ο Γιάννης Καστρίτης επιλέγει έναν undersized ψηλό όπως έκανε στο παρελθόν με τον Σακούρ Τζούστον και τον Ίσμαελ Σανόγκο. Δηλαδή, έναν εργάτη της άμυνας με ιδιαίτερη ικανότητα στην άμυνα με αλλαγές και την ευχέρεια να μπορεί να αντιμετωπίσει αντιπάλους σε κάθε θέση. Πιθανότατα το ίδιο θα πράξει και φέτος. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι ο βασικός σέντερ καθώς ήδη έχει διαπιστωθεί σημαντική απόσταση μεταξύ των προτάσεων του Άρη με τις απαιτήσεις του παίκτη. Ήδη μάλιστα έχουν χαθεί περιπτώσεις παικτών οι οποίοι ζητούσαν συμβόλαια άνω των 200.000 ευρώ. Καθώς η προετοιμασία προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, θεωρητικά, ο Γιάννης Καστρίτης έχει χρόνο στη διάθεσή του. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα πιέσει καταστάσεις υπό την έννοια ότι δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση παίκτη για τον οποίον θα έχει αμφιβολία για την προσαρμογή του στο στιλ μπάσκετ που λανσάρει ο Άρης των τελευταίων χρόνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα