ΕΣΑΚΕ: Προς συζήτηση η πρόταση της ΑΕΚ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ο Παναθηναϊκός στήριξε την Ένωση

Η συνεδριάση του ΕΣΑΚΕ.
Η πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου και της ΑΕΚ για τη χρήση salary cap στη Stoiximan Basket League, τέθηκε προς συζήτηση από τον ΕΣΑΚΕ. Στο πλευρό της ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός!

Η ΑΕΚ Betsson κατέθεσε την πρόταση της για την εφαρμογή salary cap στην ολομέλεια του ΕΣΑΚΕ. Και η πρόταση, παρά τις αρχικές αντιδράσεις του Ολυμπιακού και του Λαυρίου, τέθηκε προς συζήτηση!

Στο πλευρό της Ένωσης βρέθηκε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αρχικά ήταν αρνητικός.

Παράλληλα, οι άνθρωποι των «πρασίνων» εξέφρασαν ως επιφύλαξη να μην ισχύσει ο φόρος πολυτελείας (το πρόστιμο δηλαδή που θα πρέπει να πληρώνει μία ομάδα αν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο). Επίσης, θερμή υποστήριξη στην «κιτρινόμαυρη» πρόταση έδειξε και ο Πανιώνιος.

Τελικά το αίτημα αποφασίστηκε να τεθεί προς συζήτηση με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας.

Τι ακολουθεί για το salary cap

Αλλά για να φτάσει ο ΕΣΑΚΕ σε αυτό το στάδιο θα χρειαστεί χρόνος. Οι ομάδες θα έχουν διορία μέχρι το τέλος του έτους για να καταθέσουν τις προτάσεις τους αναφορικά με το salary cap, αλλά και για άλλα ζητήματα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Και μία ειδική επιτροπή της διοργανώτριας θα αναθέσει σε μία ιδιωτική εταιρία τη μελέτη της πρότασης. Αν δηλαδή μπορεί να είναι βιώσιμη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα