Stoiximan Basket League: Με 6+1 ξένους και τη σεζόν 2024-2025

Σλούκας και Γουόκαπ
Στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η διατήρηση των 6+1 ξένων για την επόμενη σεζόν. Απορρίφθηκε η χρήση των 7+1 ξένων. Η μοναδική αλλαγή για τους τελικούς.

Η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ έβγαλε μπόλικες ειδήσεις. Δεν είναι μόνο η απόφαση για τη συζήτηση του salary cap, μιας πρότασης που έβαλε στο τραπέζι η ΑΕΚ Bettson, αλλά υπήρξαν εξελίξεις και στο θέμα των ξένων παικτών.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2024-2025 θα διεξαχθεί με 6+1 ξένους.Δηλαδή θα δηλώνονται στη λίστα του ΕΣΑΚΕ επτά παίκτες, αλλά σε κάθε ματς θα αγωνίζονται οι έξι. Και μπορούν να αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική. Η πρόταση που απορρίφθηκε ήταν η αύξηση των ξένων κατά έναν (7+1).

Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός διαθέτει επτά ξένους παίκτες (Ματίας Λεσόρ, Λορέντζο Μπράουν, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν, Μάριους Γκριγκόνις, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ), ενώ ο Ολυμπιακός δέκα (Γουίλιαμς Γκος, Μουσταφά Φαλ, Mόουζες Ράιτ, Άλεκ Πίτερς, Ίγκνας Μπραζντέικις, Φιλίπ Πετρούσεφ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Σακιέλ ΜακΚίσικ, Λούκα Βιλντόζα, Κίναν Έβανς), με τον Κίναν Έβανς να είναι εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το Φεβρουάριο. Και τον Μπραζντέικις... φευγάτο, πιθανότατα προς τη Ζαλγκίρις.

Την περσινή σεζόν μόνο η ΑΕΚ είχε κάνει χρήση των επτά ξένων, πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Η μοναδική αλλαγή στο 6+1

Ο κανονικός των 6+1 θα ισχύει μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος. Εκεί οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα έχουν και πάλι υποχρεωτική τη χρήση έξι ξένων ανά αγώνα, ωστόσο θα μπορούν να το κάνουν από το σύνολο των συμβολαίων που έχουν καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ.

Αν δηλαδή μία ομάδα έχει 9 ξένους, αλλά 7 δηλωμένους στη λίστα του ΕΣΑΚΕ, στους τελικούς θα μπορεί να βγάλει την εξάδα του από το σύνολο των ξένων (9).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα