Κουζμίνσκας στο Gazzetta: «Έχω να... τελειώσω μια δουλειά στην ΑΕΚ, το μπάσκετ είναι σαν το θέατρο»

Κουζμίνσκας στο Gazzetta: «Έχω να... τελειώσω μια δουλειά στην ΑΕΚ, το μπάσκετ είναι σαν το θέατρο»

H AEK

bet365

O Mιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στο Gazzetta για τον λόγο που παρέμεινε στην ΑΕΚ, στάθηκε στην έλευση Σάκοτα, ενώ ζήτησε την στήριξη του κόσμου τη νέα σεζόν, χρησιμοποιώντας μια ωραία φράση.

H AEK έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει της νέας σεζόν, ενώ την Τρίτη στο κλειστό γυμναστήριο της Φυλής τελέστηκε και ο αγιασμός της ομάδας. Στην Βασίλισσα παρέμεινε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που θα είναι και φέτος ο μπροστάρης της προσπάθειας της Ένωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Tην αγωνιστική περιόδο 2022-23 είχε 15.5 πόντους, 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο ελληνικό πρωτάθλημα και 43% στα τρίποντα, ενώ μέτρησε 17.3 πόντους, 5.7 ριμπάουντ με 32.4% τρίποντα. Σε πολλές περιπτώσεις... κουβάλησε την ομάδα και ήταν λίρα εκατό με το μακρινό του σουτ, κάνοντας ζημιές στους αντιπάλους με τα τρίποντα του, αλλά και με το έξυπνο παιχνίδι του κοντά στο καλάθι.

Ο Λιθουανός φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος και πιο σταθερός παίκτης των κιτρινόμαυρων τη σεζόν που πέρασε, ενώ φιλοδοξεί και φέτος να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Κουζμίνσκας μίλησε στο Gazzetta κατά τη διάρκεια της media day και αποκάλυψε τον λόγο που τον έκανε να μείνει στην Ένωση.

Ο «Κουζ» τόνισε πως έχει μια... δουλειά να τελειώσει στην ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ντράγκαν Σάκοτα. Στάθηκε στις επιλογές που έχει η ΑΕΚ στην επίθεση, ενώ μίλησε για τον δικό του ρόλο πάνω στο παρκέ. Ξεχώρισε τους στόχους της ΑΕΚ και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια και να γεμίζει το γήπεδο.Έδειξε το... δέσιμο του με τον κόσμο της Βασίλισσας και των ανθρώπων της.

Ένας παίκτης που όποιον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ και αν ρωτήσεις, λένε τα καλύτερα για εκείνον τόσο για τον χαρακτηρά του όσο και την ποιότητα του σαν μπασκετμπολίστα.

Κουζ

Tι ήταν αυτό που σε έκανε να μείνεις στην ΑΕΚ; «Αποφάσισα να μείνω στην ομάδα. Η περσινή σεζόν ήταν κακή για εμάς. Ανέπτυξα μια εξαιρετική σχέση με την ομάδα και τους οπαδούς της, αλλά και τους ανθρώπους της. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο club, έχει σπουδαίο fanbase. Ωραίες εγκαταστάσεις και γήπεδο. Έπρεπε να... τελειώσω μια δουλειά στην ΑΕΚ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να τα πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με την περσινή σεζόν».

Για τις πρώτες εντυπώσεις που του έχει αφήσει ο κόουτς Σάκοτα, είπε: «Μου αρέσει πολύ ο κόουτς. Είναι από μια μπασκετική χώρα όπως η Σερβία. Έχει μεγάλη εμπειρία. Οι γνώσεις του για το μπάσκετ και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι είναι εκπληκτικός. Δουλεύουμε σκληρά μαζί του αλλά ξέρουμε για ποιο λόγο το κάνει. Είναι ένας προπονητής πολύ μεγάλου επιπέδου. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια καλή ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες».

Είσαι ένας εξαιρετικός παίκτης που δίνει πολλές λύσεις στην επίθεση. Ποια είναι η γνώμη σου για τις επιθετικές λύσεις της φετινής ΑΕΚ; «Θα είναι πολύ επικίνδυνη για τον αντίπαλο η επίθεση μας. Και την προηγούμενη σεζόν σκοράραμε πολύ, αλλά μπορούμε να σκοράρουμε και περισσότερο. Έχουμε τους παίκτες και την ποιότητα για να το πετύχουμε. Πρέπει να σταθούμε και στην άμυνα μας, είναι πολύ σημαντική για εμάς».

jh

Για το αν θα αποτελεί έναν... προπονητή εντός παρκέ με την εμπειρία του και το αν θα καθοδηγεί τους νέους παίκτες: «Πρώτα απ' όλα έχουμε έναν πολύ σημαντικό προπονητή. Όλοι θέλουν να τον ακούνε. Μπορώ να γίνω... ο αγγελιοφόρος των οδηγιών του προς τους νέους παίκτες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ. Τα χρόνια περνάνε. Έτσι γίνεται στο μπάσκετ. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη πέρυσι. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και να δίνουμε 100% στο παρκέ».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν και ποιες οι προσωπικές φιλοδοξίες σου; «Δεν με απασχολούν οι προσωπικές φιλοδοξίες. Όλα έχουν να κάνουν με την ομάδα. Θέλω να έχω θετικό αντίκτυπο αλλά με νοιάζει πάνω απ' ΄'ολα η ομάδα. Πρέπει να πετύχουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Τώρα για τους στόχους μας στις διοργανώσεις, έχουμε δύο πολύ δυνατές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να είμαστε στο TOP 4 στη regular season και να παλεύουμε κάθε ματς μέχρι το τέλος της σεζόν. Κοιτάμε κάθε μέρα ξεχωριστα και θα πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά».

Στο τέλος έστειλε το μήνυμα του στον κόσμο της ΑΕΚ: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για τη σεζόν που πέρασε και τα αποτελέσματα μας. Το μπάσκετ πολλές φορές είναι σαν θέατρο και εμείς είμαστε σαν ηθοποιοί. Οι ηθοποιοί θέλουν να έχουν κοινό για να χαρούν περισσότερο τη δουλειά τους. Τους θέλω δίπλα μας γιατί είναι πολύ σημαντική η βοήθεια τους. Πέρυσι σε πολλά ματς ήμασταν τιμωρημένοι και δεν τους είχαμε στο πλευρό μας όπως θα θέλαμε».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα