Νετζήπογλου στο Gazzetta: «Αδερφός ο Κουζμίνσκας και κορυφαίος συμπαίκτης ever, το... μυστικό ο ελληνικός κορμός»

Νετζήπογλου στο Gazzetta: «Αδερφός ο Κουζμίνσκας και κορυφαίος συμπαίκτης ever, το... μυστικό ο ελληνικός κορμός»

Νετζήπογλου

bet365

Ο Όμηρος Νετζήπογλου μίλησε στο Gazzetta και... έσταξε μέλι για τους Κουζμίνσκας και Χέιλ, υποκλίθηκε στον Σάκοτα, στάθηκε στην σημασία του ελληνικού κορμού για μια ομάδα και έστειλε το μήνυμα του στον κόσμο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ μπαίνει με στόχους και φιλοδοξίες στη νέα της σεζόν σε Ελλάδα και BCL. Oι κιτρινόμαυροι έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους με τον Ντράγκαν Σάκοτα στο τιμόνι. Έναν προπονητή που την οδήγησε στην κατάκτηση του BCL το 2018.

Ένας από τους παίκτες που διατήρησε στο ρόστερ της ήταν και ο Όμηρος Νετζήπογλου που έδωσε σημαντικές λύσεις τη σεζόν που πέρασε. Από τους πιο κομβικούς παίκτες και εκ των πυλώνων του ελληνικού κορμού της Βασίλισσας και της φετινής σεζόν παρέα με τους Φλιώνη, Κουζέλογλου, Καράμπελα και Σκορδίλη. Tην αγωνιστική σεζόν που ολοκληρώθηκε, έπαιξε σε 27 ματς με την Ένωση στην Basket League και μέτρησε 7.6 πόντους και 2.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σουτάροντας με 44.1% τρίποντα.

Ο Έλληνας περιφερειακός μίλησε στο Gazzetta κατά τη διάρκεια της media day της ΑΕΚ και στάθηκε στην βαριά φανέλα της ομάδας και τους στόχους της. Τόνισε πως ο Ντράγκαν Σάκοτα αποτελεί έμπνευση, ενώ αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουν οι παίκτες που ήταν και πέρυσι στην Βασίλισσα να βάλουν στο κλίμα τους νέους.

Ξεχώρισε την ποιότητα του Χέιλ, έβγαλε το καπέλο στον Κουζμίνσκας, ενώ παραδέχθηκε πως το μυστικό για να γίνει κάτι πολύ καλό είναι να έχεις καλό ελληνικό κορμό.

kj

Ποιοι ειναι οι στόχοι της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν;

«Άλλη μια σεζόν εδώ. Τιμή μου που βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Στόχος είναι να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο από πέρυσι. Δυστυχώς με τις ατυχίες που είχαμε πέρυσι, δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό ισχύει και για το BCL και την Ευρώπη. Είμαστε η ΑΕΚ και φοράμε μια πολύ βαριά φανέλα. Εκπροσωπούμε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο με φοβερούς φιλάθλους».

«Ο κόουτς Σάκοτα είναι έμπνευση»

Πόσο σημαντική είναι για την ΑΕΚ η επιστροφή ενός θρύλου της ομάδας σαν τον Ντράγκαν Σάκοτα στην άκρη του πάγκου;

«Ο κόουτς Σάκοτα είναι έμπνευση. Έχει κοουτσάρει μεγάλους παίκτες, πολύ μεγάλες ομάδες. Σίγουρα μόνο να κερδίσουμε έχουμε από εκείνον και το staff του. Είναι ένα καθημερινό μάθημα που μας βελτιώνει όλους ομαδικά. Πολύ τυχεροί που τον έχουμε».

Για τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχουμε ένα πολύ καλό και οικογενειακό κλίμα. Όλα τα παιδιά έχουν δίψα για δουλειά. Όταν έχεις συμπαίκτη τον Κουζμίνσκας, μόνο να δουλεύεις καλύτερα μπορείς και να μαθαίνεις από αυτούς τους ανθρώπους».

Για την ευθύνη που έχουν οι πιο παλιοί στην ομάδα σαν εκείνον να προετοιμάσουν και να βάλουν στο... κλίμα τις νέες μεταγραφές: «Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Καλώς ή κακώς ο νέος που έρχεται στην ομάδα δεν ξέρει τι σημαίνει ένα ντέρμπι. Πρέπει να τους βάλουμε σε αυτό το κλίμα και να τους δώσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει ΑΕΚ. Υπάρχουν πολλά παιδιά από πέρυσι. Ο Κουζμίνσκας, ο Φλιώνης, ο Καράμπελας, ο Κουζέλογλου, εγώ που μπορούμε να βοηθήσουμε τις νέες προσθήκες.

«Δυστυχώς ήμουν εκείνος που μάρκαρα πέρυσι τον Χέιλ»

Για την πρόκληση του BCL που είναι ένας στόχος που πάντα κυνηγάει η ΑΕΚ, ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο. Πρέπει να στοχεύουμε πάντα την κορυφή σε όποια διοργάνωση και αν είμαστε. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη, αλλά και να πρωταγωνιστήσουμε στην Ελλάδα».

Θεωρείς πως η έλευση του Χέιλ και των υπόλοιπων περιφερειακών... ανεβάζει την ομάδα επίπεδο;

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε καλή περιφέρεια, αλλά και πολύ καλούς ψηλούς. Χθες είχαμε μια κουβέντα με τον Χέιλ, αφού δυστυχώς ήμουν εκείνος που τον μάρκαρα πέρυσι. Πραγματικά είναι ένας από τους γρηγορότερους και δυσκολότερους αντίπαλους που μάρκαρα. Είμαι τυχερός που δεν θα έχω τώρα το έξτρα βάρος να τον κυνηγάω σε όλο το ματς. Είναι τρομερός σκόρερ που θα μας δώσει λύσεις στα ματς οπως Κουζμίνσκας, ο Χαμπ και οι υπόλοιποι.

ui

Η παραμονή του Κουζμίνσκας είναι η σημαντικότερη κίνηση της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν;

«Eίναι τρομερός παίκτης. Εγώ τον βλέπω σαν αδερφό μου τον Κουζμίνσκας. Είμαστε τόσο κοντά. Πάντα με βοηθάει, είναι τρομερός χαρακτήρας. Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ. Τρομερός άνθρωπος».

«Τρομερός άνθρωπος ο Κουζμίνσκας»

Για το πόσο κομβικό είναι για την ΑΕΚ που κράτησε τον ελληνικό κορμό της (Φλιώνης, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου, Καράμπελας κλπ): «Νομίζω πως το μυστικό για να γίνει κάτι πολύ καλό είναι να έχεις καλό ελληνικό κορμό. Η διοίκηση και οι προπονητές που μας εμπιστεύτηκαν, μας δίνουν αυτή την ευκαιρία. Με τη βοήθεια και των ξένων που έρχονται και ήρθαν θα έχουμε ένα πολύ σύνολο. Μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα».

Για το μήνυμα που θέλει να απευθύνει προς τον κόσμο της ΑΕΚ: «Θα δουλεύουμε 100 φορές πιο σκληρά για να κερδίσουμε όλους τους φιλάθλους που θα έρχονται στο γήπεδο. Όπλο μας ο κόσμος. Tον ευχαριστούμε για πέρυσι που ερχόταν στο γήπεδο και μας στήριξε. Τον θέλουμε στο γήπεδο γιατί όταν εμείς οι παίκτες χάνουμε το απόθεμα ενέργειας, είναι το boost που έχουμε και μας βοηθά».

Έκλεισε απαντώντας για τους δικούς του στόχους-φιλοδοξίες ενόψει της νέας σεζόν: «Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να δίνω ενέργεια και να ακολουθώ αυτό που θέλει ο κόουτς Σάκοτα. Να είμαι πάντα έτοιμος σε αυτό που θα μου ζητηθεί».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα