Ο Προμηθέας νίκησε τον Άρη και κατέκτησε το 1ο τουρνουά στη μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Προμηθέας

bet365

Στην πρώτη συνάντησή τους μετά την περσινή συγκλονιστική σειρά των Playoffs, ο Προμηθέας επικράτησε του Άρη στο Nick Galis Hall με 75-68 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο 1ο τουρνουά στη μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο παιχνίδι, έφτασε μάλιστα να προηγηθεί έως και με διαφορά δεκατεσσάρων πόντων. Ο Άρης αγωνίστηκε δίχως τους Ντιμόι Χοτζ, Νέιτ Λαζέφσκι και Τρέι Γούντμπερι ενώ για τον Προμηθέα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν είχε στη διάθεσή του τον Μιχάλη Λούντζη, τον τραυματία Ντελόιερ ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κένι Ουίλιαμς.

Το βασικό συστατικό για τον Προμηθέα ήταν η άμυνά του, αυτή τον οδήγησε στον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης, βρήκε 15 πόντους από λάθη του αντιπάλου, είχε δημιουργία (10 ασίστ) και αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ (7/18), γι’ αυτόν τον λόγο απέκτησε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα (2-9, 4’). Αντιθέτως, ο Άρης υστέρησε σε δημιουργία με αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ-λαθών και πλην του Λευτέρη Μαντζούκα (2/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) δεν είχε το μακρινό σουτ. Επίσης, δεν βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου οι Πατρινοί είχαν διαφορά επτά πόντων (12-19) η οποία έφτασε έως και στο +14 (20-34) στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Εκεί ο Άρης αντέδρασε με επιμέρους σκορ 10-3, μείωσε σε 30-37 αλλά ο Προμηθέας απάντησε με δικό του σερί και με buzzer beater του Τζος Άνταμς ανέκτησε τη διαφορά (30-44) στο τέλος του ημιχρόνου.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Τζέιμς Μπανκς σε συνδυασμό με τους διαδοχικούς πόντους του Λευτέρη Μαντζούκα στοιχειοθέτησαν την αντίδραση του Άρη (43-51, 24’) η οποία όμως σταμάτησε εκεί. Παρότι δεν είχε την ίδια ευχέρεια στην επίθεση, ο Προμηθέας κράτησε αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου.

Έχοντας λύσεις από τον Μπανκς, ο Άρης έκανε απόπειρα ολικής ανατροπής (57-60, 33’) αλλά εκεί ο Τζος Άνταμς κράτησε τον Προμηθέα (61-68, 36’) σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ομαδικής αμυντικής συμπεριφοράς η οποία τους εξασφάλισε και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 30-44, 52-60, 68-75

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Μπανκς 15, Νόλεϊ 17(2), Τολιόπουλος 8, ΝτεΤζούλιους, Χατζηδάκης 4, Γκιουζέλης 3, Μποχωρίδης, Κλέι, Ρόμπερτς, Μαντζούκας 21(4).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Πέρι 10 (2), Κόνιαρης 5 (1), Μπαζίνας 5 (1), Λάγιος, Άνταμς 14 (2), Χρυσικόπουλος 3(1), Πρέκας 6(2), Ιούντου 15, Καραγιαννίδης 7, Ουίλιαμς 10.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα