Καράμπελας στο Gazzetta: «Σάκοτα, ο κατάλληλος για το rebuild της ΑΕΚ με στόχους και αρχές»

Καράμπελας στο Gazzetta: «Σάκοτα, ο κατάλληλος για το rebuild της ΑΕΚ με στόχους και αρχές»

Καράμπελας

bet365

Ο Ζώης Καράμπελας μίλησε στο Gazzetta για την κομβική επιστροφή του Σάκοτα στην ΑΕΚ, στάθηκε στη δύναμη της περιφέρειας, ξεχώρισε την παρουσία του Κουζμίνσκας, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο.

Είναι στο ρόστερ της ΑΕΚ από την περσινή σεζόν. Πάλεψε, δούλεψε σκληρά για τη θέση του και τον χρόνο του στο παρκέ και αποτέλεσε έναν εκ των σημαντικότερων... γραναζιών της Βασίλισσας στην περιφέρεια.

Ο Ζώης Καράμπελας (είχε 4.5 πόντους, 4.6 ασίστ και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα) θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ και γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ντράγκαν Σάκοτα στην τεχνική ηγεσία των κιτρινόμαυρων.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στο Gazzetta κατά τη διάρκεια της media day και εξέφρασε τη χαρά του που συνεχίζει να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ. Στάθηκε στην προσθήση του Χέιλ, αλλά και στους υπόλοιπους της περιφερειακής γραμμής, ενώ έδειξε σίγουρος για τον Ντράγκαν Σάκοτα και τη νέα μέρα της Ένωσης.

Αναφέρθηκε στον ηγέτη Κουζμίνσκας και τον τρόπο που επιδρά στην ομάδα, ενώ δήλωσε πανέτοιμος να μπει και να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί. Δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον κόσμο της ΑΕΚ να στηρίξουν την ομάδα και να γεμίζει το γήπεδο.

jh

Για το πως βλέπει τη νέα σεζόν και την νέα προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά και τους στόχους της Βασίλισσας: «Είναι πολύ νωρίς για να σου πω στόχους. Η ομάδα μαζί με τον κόουτς προσπάθησε να φτιάξει ένα πολύ δυνατό ρόστερ για να πρωταγωνιστήσουμε. Πρέπει να δέσουμε σαν ομάδα. Έχουμε κάνει μια ομάδα προπόνηση και θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να χρειαστούμε λίγο παραπάνω χρόνο για να βρούμε ο ένας τον άλλο. Χαίρομαι που βρίσκομαι και φέτος στην ΑΕΚ. Προσπαθώ να κερδίσω την εμπιστοσύνη των συμπαικτών και των προπονητών. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

«O Xέιλ δεν μας άφηνε σε... ησυχία, πολύ σημαντική η επιστροφή του Σάκοτα»

Για τις επιλογές που έχει η ΑΕΚ στην περιφέρεια μετά την προσθήκη εξαιρετικών σκόρερ σαν τον Χέιλ, ανέφερε: «Θεωρώ ότι είμαστε πολύ δυνατοί στα γκαρντ. Χτίσαμε ένα πολύ καλό ρόστερ. Φέραμε πολύ ποιοτικούς παίκτες όπως ο Χέιλ που πέρυσι δεν μας άφηνε σε... ησυχία. Πήραμε και τον Πρέντις που είναι ένα πολύ καλό playmaker και παίρνω πράγματα από αυτόν. Έχουμε και τον Αχίμ το 2άρι μας που είναι ένα παιδί που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Είναι πολύ καλός σκόρερ. Όλοι είναι πολύ καλά παιδιά και προσπαθούν να βοηθήσουν και εμάς τους πιο νέους».

Για την σπουδαία επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ΑΕΚ, είπε: «Πολύ σημαντική η επιστροφή. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει πετύχει ο κόουτς και τον σεβόμαστε όλοι απεριόριστα. Ακούμε πάντα όσα μας λέει. Θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος για να κάνει η ΑΕΚ ένα rebuild με στόχους και αρχές. Πιστεύω πως θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν με τον κόουτς Σάκοτα.

Για την παραμονή του Κουζμίνσκας στην Ένωση τόνισε: «Ο Κουζμίνσκας είναι πιο σημαντική παραμονή για μένα. Έζησε και πέρυσι την ομάδα, ήταν μαζί μας στα δύσκολα. Έχει ηγετικό χαρακτήρα, έχει την εμπειρία. Έπαιξε σε top επίπεδο για πολλά χρόνια και προσπαθεί να τους κάνει όλους καλύτερους. Πολύ σημαντικός για τα αποδυτήρια».

φγ

«Θα χτίσουμε κάτι πολύ καλό»

Είσαι ένας παίκτης που πάντα μάχεται και πέρυσι κέρδισε τον χρόνο του στην περιφέρεια της ΑΕΚ. Ποιο ήταν... μυστικό σου;: «Προσπαθώ να κερδίσω από τον καθέ παίκτη πράγματα, να μάθω και να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Έχω παίξει με αρκετούς καλούς παίκτες στη θέση μου και προσπαθώ να κρατάω μόνο τα καλά. Όποτε μου δίνει την ευκαιρία ο προπονητής μου, θα δίνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα»

Για τον ελληνικό κορμό που διατήρησε η ΑΕΚ και το πόσο σημαντικό είναι αυτό για κάθε ομάδα: «Πολύ σημαντικό να υπάρχει ελληνικός κορμός. Και ιδιαίτερα εδώ στην ΑΕΚ που έχουμε πολλά νέα παιδιά. Όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα και σε συνδυασμό με τους Αμερικανούς, πιστεύω ότι θα χτίσουμε κάτι πολύ καλό

Σε ποιο τομέα έκανες το step up σε ατομικό επίπεδο πέρυσι και που θεωρείς πως πρέπει να βελτιωθείς ενόψει της νέα σεζόν;: «Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου. Σε σχέση με την προπέρσινη σεζόν έκανα ένα βήμα παραπάνω. Έδειξα κάποια πράγματα. Θεωρώ πως μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα και κάθε μέρα δουλεύω στο γήπεδο για να τα δείξω αυτά».

Στο τέλος έστειλε και το μήνυμα του προς τον κόσμο της Ένωσης τον οποίο θέλει δίπλα στην ομάδα: «Ο κόσμος μας είναι ο πιο σημαντικός... παίκτης για την ομάδα. Όποτε τον είχαμε πέρυσι στοι γήπεδο, μας έδιναν απίστευτη ώθηση και ενέργεια. Με τη νέα προσπάθεια της ομάδας και το rebuild, τον χρειαζόμαστε δίπλα μας. Όταν το γήπεδο μας είναι γεμάτο, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα