Χέιλ στο Gazzetta: «Ο Σάκοτα θα με βοηθήσει να πάω στο NBA, να βλέπω γεμάτο το γήπεδο της ΑΕΚ»

Χέιλ στο Gazzetta: «Ο Σάκοτα θα με βοηθήσει να πάω στο NBA, να βλέπω γεμάτο το γήπεδο της ΑΕΚ»

Ο Χέιλ

bet365

Ο νέος... bomber της ΑΕΚ, Χάντερ Χέιλ μίλησε στο Gazzetta και έδειξε πόσο θέλει να βρεθεί στο Final Four του BCL, στάθηκε στο... μυστικό ενός καλού σκόρερ και ξεχώρισε την παρουσία των Σάκοτα και Κουζμίνσκας.

Η AEK πρόσθεσε στη... φαρέτρα της έναν εξαιρετικό σκόρερ που την... πλήγωσε πέρυσι με τη φανέλα του Προμηθέα. Από την φετινή σεζόν ο... bomber Χάντερ Χέιλ αποτελεί παίκτη της Βασίλισσας και έρχεται στη νέα του ομάδα για να τη βοηθήσει να εκπληρώσει τους στόχους του στις ελληνικές διοργανώσεις, αλλά και στο BCL.

Τη σεζόν που τελείωσε ήταν ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της Basket League, αφού είχε 16.8 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο με 36.4% στα τρίποντα. Στο BCL είχε 17.6 πόντους, 3.3 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ ανά ματς, αλλά και 47.8% στα τρίποντα.

Η ΑΕΚ στηρίζει πολλά σε εκείνον για τη νέα σεζόν και θα επωμιστεί μεγάλη ευθύνη σχετικά με το σκοράρισμα, αφού η ικανότητα του στον συγκεκριμένο τομέα είναι αδιαμφισβήτη.

Ο Χέιλ μίλησε στο Gazzetta κατά τη διάρκεια της media day και εξέφρασε την επιθυμία να φτάσει στο Final Four του BCL με τη Βασίλισσα, ενώ ξεχώρισε την κομβική επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει. Στάθηκε στο... μυστικό ενός σκόρερ στο μπάσκετ και στη δική του αγάπη για το αντίπαλο καλάθι, ενώ αναφέρθηκε στην επίδραση του Κουζμίνσκας στην Ένωση. Τέλος ζήτησε από τους φίλους της ΑΕΚ να γεμίζουν το γήπεδο και υποσχέθηκε πως θα δίνει και την ψυχή του στο παρκέ.

ξη

Tην σεζόν που πέρασε, έπαιξες στον Προμηθέα και φέτος παρέμεινες στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα;

«Όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στο να μας βάλουν στη σωστή κατεύθυνση, στον σωστό δρόμο. Δεν είχε και την καλύτερη σεζόν η ΑΕΚ πέρυσι, αλλά όλοι οι παίκτες έχουν κίνητρο και θέλουν να νικούν. Είναι η 4η σεζόν μου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έχω αποκτήσει κάποια εμπειρία. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα μέρα με τη μέρα».

Την σεζόν που τελείωσε, «πλήγωσες» την ΑΕΚ σε αρκετά ματς. Ποιοι οι στόχοι σου με την Ένωση;

«Ναι η αλήθεια είναι πως την... πλήγωσα (γέλια). Στόχος μου είναι το Final Four του BCL. Tην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν τα κατάφερα στον Προμηθέα. Θέλω να το πετύχω στην ΑΕΚ. Ελπίζω πως η ΑΕΚ θα βρεθεί στη σωστή... κατεύθυνση. Απόλαυσα τα ματς κόντρα στην ΑΕΚ πέρυσι και το ίδιο θα γίνει φέτος που είμαι πλέον παίκτης της. Ελπίζω να έχω μια πετυχημένη σεζόν στην ΑΕΚ. Ο κόουτς Σάκοτα με εμπιστεύεται και μου το δείχνει. Το σημαντικότερο πράγμα για μένα είναι να... καθαρίσω το μυαλό μου. Θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου».

Μίλησες για τον κόουτς Σάκοτα. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία της ΑΕΚ. Ποια η άποψη σου για την επιστροφή του στην ομάδα;

«Eίναι ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Μιλήσαμε, ήξερε πολύ καλά ποιος είμαι. Το σημαντικότερο είναι ότι εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Επικοινωνεί εξαιρετικά εντός και εκτός παρκέ με τους παίκτες του. Είναι ένας θρύλος για την ΑΕΚ. Έχει κίνητρο, θέλει να νικά, να κατακτά τίτλους. Έχουμε τους ίδιους στόχους. Θέλουμε να νικάμε. Αυτό παίρνει χρόνο, προετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν, πρέπει να χτίσουμε κάποιες... συνήθειες σαν ομάδα».

Είσαι ένας φοβερός σκόρερ. Ποιο είναι το... μυστικό της αγάπης σου με το αντίπαλο καλάθι; «Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση. Αυτά είναι τα σημαντικότερα για μένα στο μπάσκετ σε όλη μου τη ζωή. Πάντα προπονούμαι σκληρά. Από τριών ετών έκανα την προπόνηση μου με τα αδέρφια μου, με τον θείο μου. Έχω αυτοπεποίθηση γιατί δούλεψα σκληρά τα προηγούμενα χρόνια. Συνεχίζω να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερος. Έχουμε ένα σπουδαίο coaching staff που σου δίνει κίνητρο να γίνεις ακόμα καλύτερος. Θέλω να μάθω πράγματα, αλλά και να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου όπως μπορώ τους συμπαίκτες μου»

ξη

Για την επίδραση του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στην ομάδα τόνισε: «Ξέρει την ομάδα, ήταν και πέρυσι εδώ. Η καριέρα του είναι σπουδαία, παίζει για πολλά χρόνια. Μαθαίνω από εκείνον, έχουμε καλή σχέση. Είναι σημαντικό για εμάς, για τον καθένα στην ομάδα να έχουμε καλή επικοινωνία εντός και εκτός παρκέ. Να πηγαίνουμε για φαγητό παρέα. Αυτά είναι μικρά πράγματα που φτιάχνουν τη χημεία μιας ομάδας. Οι καλύτερες ομάδες έχουν την καλύτερη χημεία. Μιλάνε πολύ, συζητούν πράγματα, δημιουργούν σχέσεις. Και οι προπονητές μας, μας κάνουν καλύτερους».

Για τους προσωπικούς στόχους του είπε: «Μιλήσαμε με τον κόουτς. Στόχος μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ. Είπε πως θα με βοηθήσει να το πετύχω, όπως και την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της. Είμαι σε ένα μέρος που με εμπιστεύονται. Φυσικά οι στόχοι μου συνδέονται με του κόουτς και της ομάδας. Είναι ομαδικοί στόχοι. Θέλω να φτάσουμε τους στόχους που έχουμε σαν ομάδα για να καταφέρω κι έτσι και εγώ θα μπορέσω να φτάσω και τους δικούς μου».

Για τις πρώτες στιγμές με την ΑΕΚ στην προετοιμασία, ανέφερε: «Είμαι λίγες μέρες στην προετοιμασία αλλά βλέπω πόσο σκληρά δουλεύουν όλοι. Θα γίνουμε καλύτεροι, θα δουλέψουμε σκληρά. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε ορισμένα πράγματα. Πρέπει κι εγώ να βρω τη φόρμα μου, να είμαι πανέτοιμος να παίξω. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος και να δω την ομάδα να αποκτά χημεία και να βελτιώνεται συνεχώς.

Στο τέλος έστειλε το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ, ζητώντας γεμάτο γήπεδο: «Να έρχονται στα ματς και να υποστηρίζουν με όλη τους τη δύναμη την ομάδα. Τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα. Θα τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς. Υπόσχομαι πως θα δίνω το 100% σε κάθε ματς για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ελπίζω οι οπαδοί μας να απολαύσουν το μπάσκετ που θα παίξουμε. Θα τα δίνουμε όλα στο παρκέ και θέλουμε να έρθει ο κόσμος να μας υποστηρίξει, να μας... σπρώξει σε νίκες. Θέλω να βλέπω το γήπεδο γεμάτο. Είναι πολύ μεγάλο το γήπεδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα